Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 50 dag mieszanki warzyw mrożonych (brokuły, marchewka baby, kalafior) 20 dag ryżu (np. jaśminowego) 2 łyżki oleju roślinnego 4 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku 1 łyżka startego imbiru 1 i 1/2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju sezamowego 1/2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka czarnuszki sól, pieprz Sposób wykonania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pierś
Qchnia po prostuwodzie. Odcedzić, W tym samym czasie jak ziemniaki się gotują przygotować warzywa. Do wrzącej osolonej wody wrzucić oskrobane marchewki. Gotować. Jak już marchew zacznie mięknąć dodać pokrojony na kawałki brokuł. Gotować następne kilka minut aż warzywa zmiękną. Na koniec dodać groszek i gotować już 1 minutkę. Odcedzić. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, wrzucić boczek pokrojony w długie paski. Smażyć
Kuchnia PokoleńSkładniki: ok. 70 dkg schabu 1 brokuł 25 dkg pieczarek 1 cebula 3-4 łyżki mąki sól, pieprz zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić na kotlety i każdy z nich rozbić, posypać … Czytaj dalej Bitki schabowe w warzywach
czarrna od kuchniSzybka z wieloma smakami. Genialna dla niespodziewanych gości. Składniki: zielone oliwki szparagi marynowane – ze słoiczka – pokrojone na kawałki ser feta pokrojony w kostkę ugotowany w osolonej wodzie brokuł ugotowany w osolonej wodzie kalafior sos: jogurt naturalny, majonez czosnek, sól, pieprz Składniki umieszczam w misce, sos podaję oddzielnie. Pycha. Polecam. Artykuł Sałatka imprezowa z marynowanymi szparagami pochodzi
MojaQchnia.plSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 700 g mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka baby) 1litr bulionu warzywnego 1 puszka mleczka kokosowego 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła sól, pieprz ryż Sposób wykonania: W dużym garnku podgrzewamy bulion. Gdy zacznie wrzeć wkładamy do niego pierś kurczaka. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie wyciągamy mięso i studzimy. W tym czasie
Qchnia po prostujedyn składnik i sie ze kryjmzupy zrobiōło ekskluzywne danie, kero szło by w jakim małym talyrzu sprzedać za sroge 8 pijōndze 9 we modnyj restauracyji. Co potrza? 1 wiynkszy brokuł 1 batat 2 łeżki zōłzy 10 sojowyj ździebko 11 chili małoł cebula łeżka masła klarowanego połra listkōw limōnki kaffir ździebko gałki muszkatałowyj pó 12 łeżeczki kurkumu abo jedyn kōnsek korzynia
Chop w kuchniMakaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kaszy kuskus 1 szkl wody przegotowanej szczypta soli 1/2 brokuła 6 suszonych pomidorów z zalewy z oliwy w ziołach 1 cukinia posiekana natka pietruszki 2 łodygi selera naciowego pieprz Brokuł gotuję w osolonej wodzie. Kuskus umieszczam w rondelku i zalewam wrzącą wodą, dodaję szczyptę soli mieszam, przykrywam i odstawiam na 5 minut. Na patelnię wlewam 2 łyżki oliwy z oliwek
MojaQchnia.plprzeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, następnie dodajemy drobno pokrojoną cukinie w kosteczkę, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy. 3. W osobnym garnku blanszujemy (podgotowujemy przez około 5 minut) warzywa (brokuły i marchew. 4. Kiedy cukinia jest już przesmażona dodajemy do niej pomidory i przecier oraz podgotowane warzywa, dolewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy
Gotowanie...to proste !Wystarczą 3 składniki i sos czosnkowy aby w kilka chwil przygotować pyszną i pożywną sałatkę. Składniki 1/2 opakowania makaronu kokardki 1 brokuł 1 puszka kukurydzy Bonduelle 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku sól pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie a różyczki brokuła na parze. 2. Kiedy oba składniki wystygną dodajemy do nich kukurydzę
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatybrokuła (mniej więcej wychodzi to z porcji, którą kupujecie bez ciężkich łodyg :) ) kukurydza wg uzaniania 2 jaja ugotowane na twardo 4 łyżki jogurtu naturalnego Jarzynka do smaku Przygotowanie: brokuły zblanszować - tak żeby były jeszcze twarde :) jaja pokroić w kostkę do miski włożyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać doprawić do smaku Smacznego
Gotowanie z pasjąLubicie brokuły ? Pewnie gotujecie je lub dusicie i podajecie jako jarzynkę do obiadu, albo dodajecie do sałatek. A lubicie dynię ? Najczęściej trafia do zupy i jest miksowana na krem. A jedliście kiedyś te warzywa ukiszone? Prawdopodobnie nie, bo to mało popularny sposób na ich przygotowanie. Mam nadzieję, że przeczytanie tego wpisu zachęci Was do zrobienia nowej kiszonki i spróbowania dyni
Smaczna Pyzasprawdzi się gdy nie mamy akurat zbyt wiele czasu na wymyślanie obiadu i stanie przy garnkach. Polecam! Składniki: 0,5 kg mięsa z podudzi kurczaka (lub fileta) 1 brokuł pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 1 cebula kawałek pora 200g makaronu (użyłam makaronu razowego) 1 szklanka przecieru pomidorowego 1/2 szklanki wody 1 łyżka słodkiej śmietanki 10 dkg żółtego sera
Blog z ApetytemSmakują rewelacyjnie i są ekspresowe w przygotowaniu. Brokułowy posmak jest dość delikatny i przyznam, że nie do końca można rozpoznać wszystkie składniki, z których zostały przyrządzone. Ich podstawą jest brokuł, kasza oraz jajko, a reszta to już wielka dowolność. Ja często je wzbogacam prażonym siemieniem lnianym i płatkami sojowymi. Tak, aby było zdrowiej... Polecam! (5 sztuk, 1 porcja) 150 ugotowanego
Di gotujeSmakują rewelacyjnie i są ekspresowe w przygotowaniu. Brokułowy posmak jest dość delikatny i przyznam, że nie do końca można rozpoznać wszystkie składniki, z których zostały przyrządzone. Ich podstawą jest brokuł, kasza oraz jajko, a reszta to już wielka dowolność. Ja często je wzbogacam prażonym siemieniem lnianym i płatkami sojowymi. Tak, aby było zdrowiej... Polecam! (5 sztuk, 1 porcja) 150 ugotowanego
Di gotuje