czosnku granulowanego, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, 3 szczypty curry 6 łyżek jogurtu naturalnego - gęstego 5 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz, ½ łyżeczki papryki słodkiej brokuł 170 g sera fety lub cała 1 papryka czerwona pomidor opcjonalnie kukurydza z puszki 100 g ryżu parboiled 80 g żółtego sera 2 garści słonecznika garść pestek z dyni
Gotuj z Agnestrzeba ugotować, a potem zapiec z mielonym mięsem ryżem. Nie jest to może kulinarna miss świata jeśli chodzi o wygląd, ale smakuje pysznie! Wtorek: Tarta na ziemniaczanym spodzie z brokułami i wędzoną szynką Spód tej tarty właściwie załatwia wszystko. Zrobiony jest z bardzo podobnych składników z jakich smaży się placki ziemniaczane. Masę trzeba najpierw, jak klasyczny spód, zapiec, a potem
Niedzielny kucharzKiedy spróbowałam tej sałatki pierwszy raz na urodzinach przyjaciółki, wiedziałam że będzie częstym gościem w moim domu. Od razu poprosiłam o przepis. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości brokuł (500g) 1 kostka fety 1 cebula 4 jajka puszka kukurydzy garść orzechów włoskich Sos: 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz WYKONANIE : Rozdziel brokuła na różyczki
Prosty przepis naTaka alternatywa podania brokuła to idealny obiad, idealne śniadanie czy co tam uważacie. Brokuł jest tutaj chrupiący i smakuje wybornie. Polecam serdecznie. Kotlet z brokuła. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePonieważ brokuły możemy jeść w każdej postaci, tym razem przyszedł czas na pulpety. Mają one zwartą konsystencję, są wyraziste w smaku i smakują naprawdę dobrze. Można zrobić je w wersji z mięsem, będą inne ale równie pyszne, nam takie warzywne smakowały wybornie. Polecam do wypróbowania. Pulpety brokułowe. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieteż użyć takiej z puszki. Ja jednak lubię ugotować ciecierzycę, zwykle gotuję jej więcej i z reszty robię hummus. Kotle ty z brokuła i ciecierzycy z guacamole 1 brokuł 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g suchej ciecierzycy (albo puszka ciecierzycy w zalewie) 2 jajka duża garść kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka soli pieprz pół łyżeczki ostrej
Smaczny zeszytpyszności... Składniki / 4 porcje 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 pojedyncze filet z kurczaka 2/3 szklanki ryżu do risotto 2/5 szklanki białego wina 1 czerwona papryka 1 brokuł 1 puszka kukurydzy ok. 1 litra bulionu drobiowego oliwa extra vergine 1 łyżka posiekanej natki przyprawy: po pół łyżeczki kurkumy, oregano, tymianku,przyprawy do gyrosa, papryki ostrej
Monka gotujepatelnię. smażyć i mieszać aż mięso straci kolor surowizny. Wlać mleczko kokosowe i gotować 15 minut. Wlać sok z cytryny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Dodać kwiatki brokuł i gotować następne 5-6 minut. Ugotować makaron ryżowy lub inny. Możecie dodać ugotowany makaron na patelnię i wymieszać lub położyć makaron na talerze i polać sosem. Danie super, polecam
Kuchnia PokoleńSkładniki: ok. 1 kg mięsa z kurczaka, u mnie udka i filet 1 brokuł sól, pieprz sos piri piri: 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 1-2 papryczki chili z pestkami … Czytaj dalej Kurczak piri piri Jamiego Olivera
czarrna od kuchniPlacki są pieczone, a nie smażone, więc sprawdzą się dla tych, którzy liczą kalorie, bo nie dodajemy tu dodatkowego tłuszczu. A może nawet dzięki takim plackom przekonacie wszystkich przeciwników brokułów do ich jedzenia? Składniki pół brokuła (ok. 200 g) jajko pół kulki mozzarelli łyżka nasion słonecznika 2 łyżki płatków jaglanych (może być też bułka tarta) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Analiza SmakuSkładniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie do zapiekania natłuścić. Ziemianki obrać i … Czytaj dalej Łosoś zapiekany
czarrna od kuchnidużej ilości składników, a składniki dostępne są w większości sklepów. Chętni? Zapraszam! Składniki na 4 porcje: – 400-500g piersi z indyka – 450g mieszanki warzyw (marchew, kalafior, brokuł) – 100g groszku – 100ml wina białego wytrawnego – 100ml śmietanki 30% – 1 cebula – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ryżowej – sól, pieprz Dodatkowo: – 300g
Be Fit Be Strongbrokuł 1 zielony ogórek Bulion warzywny Jogurt naturalny lub śmietana Sok z cytryny Sól i pieprz do smaku Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić do wystygnięcia. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę, a różyczki brokuła zmiksować. Do warzyw dodać zimny bulion i jogurt. Proporcje należy dobrać według własnego uznania. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zupę
Gotujemy i jemysitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy dwa razy większą ilością wody (tj. 2 szklanki) i gotujemy przez 15-20 min., aż cała woda zostanie wchłonięta przez komosę. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 7-8 min. Odcedzamy. Łososia myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Następnie na łososiu układamy plasterki cytryny
Kuchnia MagdaLenysitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy dwa razy większą ilością wody (tj. 2 szklanki) i gotujemy przez 15-20 min., aż cała woda zostanie wchłonięta przez komosę. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 7-8 min. Odcedzamy. Łososia myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Następnie na łososiu układamy plasterki cytryny
Kuchnia MagdaLeny