stać przy blacie kuchennym a mimo wszystko zjedlibyśmy coś pysznego. Dziś będzie i szybko i pysznie i pięknie. Zachęcam do spróbowania tego znakomitego dania. Bulgur w sosie pomidorowym z brokułem - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszybką zapiekankę? taką że palce lizać? No to zaczynamy? makaron może być z dnia poprzedniego, Wasz ulubiony od pomidorówki. Reszta będzie szybko, bo fasolka szparagowa gotuje się 10 minut, brokuł użyjemy surowy. Zaczynamy, prawda? Szybka zapiekanka - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesię szkliste. Do garnka dodaj brokuła podzielonego na mniejsze różyczki i podsmaż jeszcze 2 minuty. Wszystko zalej gorącym bulionem i gotuj pod przykryciem przez około 15-20 minut, aż brokuł będzie miękki. Dodaj śmietanę oraz przyprawy. Zblenduj zupę na gładki krem. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: *dla niemowląt najlepiej pomiń dodatek soli * groszek ptysiowy
ProstePesto.plkoniec na patelnię 1-2 łyżki serka kanapkowego lub wlać odrobinę słodkiej śmietanki. 1 płat świeżego łososia (około 400g) 1 szkl. kaszy bulgur 1 mała cukinia 1 por 1 brokuł garść orzechów laskowych oregano zioła prowansalskie sól, pieprz masło klarowane Pora kroimy na półplasterki. Cukinię kroimy na ćwierć plasterki. Brokuła kroimy na najmniejsze różyczki (w zasadzie bez łodyżek, tak drobno
Smaki Na Talerzupomidorów bo są tu suszone pomidorki oraz pomidor świeży, pachnący, dojrzały. Zupa jest odżywcza i esencjonalna, idealna na letni obiad. Zachęceni aby spróbować tej zupy? Zupa podwójnie pomidorowa z brokułami i fasolką szparagową - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePęczotto z kurczakiem i warzywami to danie, które stanowi połączenie trochę klasycznego risotto z popularnym w kuchni polskiej pęczakiem. To połączenie zapewnia bogaty smak i interesującą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!domowe przyjęcie lub zwykłą rodzinną kolacje. Jest prosta i szybka w wykonaniu, a składniki są ogólnodostępne, więc każdy spokojnie sobie z nią poradzi. Polecam! Składniki: 1 brokuł 20dkg szynki konserwowej 20dkg żółtego sera np gouda 4-5 jajek ok 10 cm pora (jasna część) 1 czerwona papryka 1 szklanka kukurydzy konserwowej pół pęczka natki pietruszki 4-5 łyżek
Blog z Apetytemwymieszać i polać tym szaszłyki. Odstawić na 15 minut. ? Po tym czasie ułożyć szaszłyki na posmarowanej olejem blasze i posypać sezamem. ? Piec 15 minut w temp. 180 st.C. ? Ugotowany brokuł odcedzić i zmiksować blenderem na puree, dodać sok z cytryny, zmiażdżony czosnek i śmietanę. Zagotować. ? Do metalowego pierścienia posmarowanego olejem włożyć ryż i ugnieść. Na wierzch wyłożyć puree z brokuła
To co kochamSkładniki: ? 1 brokuł ? 2 filety z kurczaka ? 1 szklanka ryżu białego ? 1 jajko ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki zielonej pietruszki ? 2 łyżki oliwy ? 1 łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: ? Brokuła w całości lekko obgotować w osolonej wodzie. ? Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. ? Filety z kurczaka pokroić na 3 plastry każdy, rozbić na płaty. ? Posypać solą
To co kochammojej koleżanki Doroty gości w mojej kuchni już ponad 10 lat, a mimo to jeszcze się nie znudziła. Nie tylko dobrze, kolorowo wygląda, ale też wyśmienicie smakuje. Składniki: ? 1 brokuł ? 20 sztuk paluszków krabowych – 1 duże opakowanie ? 1 puszka fasoli czerwonej ? 1 puszka kukurydzy Sos ? 2 łyżki majonezu ? 2 łyżki jogurtu naturalnego ? 2 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku
To co kochamsprawą brokuła, cukinii, rukoli i bazylii. Aby stała się bardziej treściwa, polecam dodatek łyżki otrąb owsianych na miseczkę zupy. Doskonale prezentuje się z dodatkiem plastra pomidora. Składniki: ? 1 brokuł ? 1 cukinia ? ok. 10 listków bazylii ? garść rukoli ? 1 cebula ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki oliwy Wykonanie: ? Brokuła podzielić na różyczki, cukinię pokroić w kostkę. ? Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć
To co kochamOstatnio jadamy bardzo dużo kasz w różnych odsłonach. Jedną z nich są kotleciki z kaszą gryczaną i brokułem. Bardzo aromatyczne, niezwykle kruche i przede wszystkim bardzo zdrowe i bezglutenowe. Pyszne na ciepło i na zimno, a dodatek sosu czosnkowego idealnie uzupełnia ich smak. Składniki: ? 1 woreczek kaszy gryczanej ? 1/2 brokuła ? natka pietruszki, liście bazylii do smaku wg uznania ? 1 jajko
To co kochamKremową zupę można jeść z różnymi dodatkami. Na głodne brzuchy może to być kasza jaglana czy ryż, a na mniej głodne płatki migdałowe, pestki dyni czy słonecznika. Składniki: ? 1 brokuł ? 3 ziemniaki ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 1 mała cukinia ? 2 garści szpinaku ? 3 łyżki oliwy ? sól, pieprz do smaku ? czarny sezam i płatki migdałów do posypania Wykonanie: ? Pokrojoną cebulę
To co kocham