Pęczotto z kurczakiem i warzywami to danie, które stanowi połączenie trochę klasycznego risotto z popularnym w kuchni polskiej pęczakiem. To połączenie zapewnia bogaty smak i interesującą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!domowe przyjęcie lub zwykłą rodzinną kolacje. Jest prosta i szybka w wykonaniu, a składniki są ogólnodostępne, więc każdy spokojnie sobie z nią poradzi. Polecam! Składniki: 1 brokuł 20dkg szynki konserwowej 20dkg żółtego sera np gouda 4-5 jajek ok 10 cm pora (jasna część) 1 czerwona papryka 1 szklanka kukurydzy konserwowej pół pęczka natki pietruszki 4-5 łyżek
Blog z Apetytemwymieszać i polać tym szaszłyki. Odstawić na 15 minut. ? Po tym czasie ułożyć szaszłyki na posmarowanej olejem blasze i posypać sezamem. ? Piec 15 minut w temp. 180 st.C. ? Ugotowany brokuł odcedzić i zmiksować blenderem na puree, dodać sok z cytryny, zmiażdżony czosnek i śmietanę. Zagotować. ? Do metalowego pierścienia posmarowanego olejem włożyć ryż i ugnieść. Na wierzch wyłożyć puree z brokuła
To co kochamSkładniki: ? 1 brokuł ? 2 filety z kurczaka ? 1 szklanka ryżu białego ? 1 jajko ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki zielonej pietruszki ? 2 łyżki oliwy ? 1 łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: ? Brokuła w całości lekko obgotować w osolonej wodzie. ? Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. ? Filety z kurczaka pokroić na 3 plastry każdy, rozbić na płaty. ? Posypać solą
To co kochammojej koleżanki Doroty gości w mojej kuchni już ponad 10 lat, a mimo to jeszcze się nie znudziła. Nie tylko dobrze, kolorowo wygląda, ale też wyśmienicie smakuje. Składniki: ? 1 brokuł ? 20 sztuk paluszków krabowych – 1 duże opakowanie ? 1 puszka fasoli czerwonej ? 1 puszka kukurydzy Sos ? 2 łyżki majonezu ? 2 łyżki jogurtu naturalnego ? 2 ząbki czosnku ? sól, pieprz do smaku
To co kochamsprawą brokuła, cukinii, rukoli i bazylii. Aby stała się bardziej treściwa, polecam dodatek łyżki otrąb owsianych na miseczkę zupy. Doskonale prezentuje się z dodatkiem plastra pomidora. Składniki: ? 1 brokuł ? 1 cukinia ? ok. 10 listków bazylii ? garść rukoli ? 1 cebula ? sól, pieprz do smaku ? 2 łyżki oliwy Wykonanie: ? Brokuła podzielić na różyczki, cukinię pokroić w kostkę. ? Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć
To co kochamOstatnio jadamy bardzo dużo kasz w różnych odsłonach. Jedną z nich są kotleciki z kaszą gryczaną i brokułem. Bardzo aromatyczne, niezwykle kruche i przede wszystkim bardzo zdrowe i bezglutenowe. Pyszne na ciepło i na zimno, a dodatek sosu czosnkowego idealnie uzupełnia ich smak. Składniki: ? 1 woreczek kaszy gryczanej ? 1/2 brokuła ? natka pietruszki, liście bazylii do smaku wg uznania ? 1 jajko
To co kochamKremową zupę można jeść z różnymi dodatkami. Na głodne brzuchy może to być kasza jaglana czy ryż, a na mniej głodne płatki migdałowe, pestki dyni czy słonecznika. Składniki: ? 1 brokuł ? 3 ziemniaki ? 1 cebula ? 2 ząbki czosnku ? 1 mała cukinia ? 2 garści szpinaku ? 3 łyżki oliwy ? sól, pieprz do smaku ? czarny sezam i płatki migdałów do posypania Wykonanie: ? Pokrojoną cebulę
To co kochamzacne! Polecam podawać na pysznych bezglutenowych bułeczkach śniadaniowych z plastrem świeżego pomidora lub papryki a dla mięsożerców dodatkowo np z plasterkiem salami. PRZEPIS PASTA BROKUŁOWA Z ORZECHAMI Składniki: 250g brokułu 2 jajka 2 łyżki startego sera żółtego kilka łyżek oliwy z oliwek sól pieprz ząbek czosnku 1 łyżka majonezu szczypta oregano szczypta bazylii Jak zrobić pastę brokułową z orzechami: Najpierw
Dorota Smakujegotować go w całości. Po ugotowaniu odstawiamy go do zupełnego przestygnięcia. Brokuła po ugotowaniu możecie również zahartować w zimnej wodzie. Hartowanie spowoduje to, że zatrzymamy proces gotowania, więc brokuł nie będzie rozgotowany. Kroimy pomidora w kosteczkę (nie musi być drobna i równa), podobnie postępujemy z ogórkiem zielonym (tutaj warto pamiętać aby usunąć z niego gniazdo nasienne). Paprykę kroimy w kosteczkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna zapiekanka pod beszamelem. Robiłam ostatnio na kolację, ale sprawdzi się też na obiad. Składniki: 1 brokuł 250 g tortellini (u mnie z serem) 7-8 pieczarek Beszamel: 500 ml mleka 3 pełne łyżki mąki pszennej 50 g masła sól, pieprz gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: 1. Tortellini ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. 2. Brokuła podzielić
Kuchnia domowa AniPrzepis na zapiekankę makaronową z mnóstwem warzyw i indykiem. Zapiekanka, w której możecie wykorzystać mnóstwo ulubionych warzyw. Moja zapiekanka jest z brokułem, kalafiorem, fasolką szparagową oraz brukselką. Do zapiekanki dodałam mięso z indyka, ale równie dobrze możecie zrobić w wersji wegetariańskiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka makaronowa z warzywami i indykiem Składniki pół kalafiora pół brokuła kilka brukselek garść fasolki
To co lubię - gotuję i polecamdowolnym rodzajem makaronu. Przepis na bezmięsne danie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron w sosie brokułowo – serowym Składniki 0,5 opakowania makaronu 1 mały brokuł 150 ml śmietanki 30 % 20 g gorgonzoli sól, pieprz do smaku 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju lub oliwy Instrukcje Brokuła dzielimy
To co lubię - gotuję i polecam