Składniki ok. 1 kg schabu wieprzowego ok. 1/2 kg pieczarek 1/2 pora 1 opakowanie mrożonych brokułów 1/2 opakowanie mrożonej fasolki 1 jogurt naturalny pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe z pieczarkami na parze
czarrna od kuchniSkładniki 1 filet z kurczaka 1 opakowanie mrożonych brokułów 1 marchewka 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania przepisu: Do naczynia … Czytaj dalej Fit omlet obiadowy
czarrna od kuchniłyżeczki soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej szczypta soli do smaku farsz: 2 pojedyńcze filety z kurczaka (niezbyt duże) 1/2 małej cukinii gotowany brokuł ( resztki z obiadu, jakieś tam niewielkie różyczki ;)) garść świeżego szpinaku 3 jajka 100 ml słodkiej śmietany 30% 2-3 ząbki czosnku 2 małe szalotki sól, pieprz czarny masło dodatkowo: groch niełuskany
Ogrodnik w podróżypachnącą dymkę i żal było jej od razu nie przerobić. Pomysł padł na zupę i powiem Wam że to jeden z lepszych pomysłów. Zupa jest aromatyczna, delikatna a z brokułem smakuje idealnie, polecam. Zielona zupa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietemat sałatki brokułowej w sosie czosnkowym. Tym razem z jajkiem, wędzonym łososiem i kukurydzą. Fajna, a nawet bardzo fajna. Zjedliśmy ją ze smakiem. Polecam i Wam. 1 duży brokuł 4 jajka 150 g sera feta 100 g wędzonego na gorąco łososia 70 g kukurydzy 2 łyżki majonezu kieleckiego 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie (najlepsze
Smaki Na Talerzupiekarnika z warzywami, prosto z kuchni mojej drugiej Mamy. Polecamy Wam go serdecznie, jest rewelacyjny! Składniki (2 porcje): filet z łososia, 300g, 2 garście świeżego szpinaku, 4 ząbki czosnku, brokuł, około 300g (1/2 średniej sztuki), garść pomidorków koktajlowych, 1 czerwona papryka, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli, pieprzu i rozmarynu, około 1 łyżeczka soku z cytryny. Sposób przygotowania Najpierw
Natka Pietruszkijedzone są niezależnie od sezonu. Na podobnym poziomie, jak przed rokiem kształtowały się deklaracje konsumpcji cebuli dymki (63%) i rzodkiewki (58%). Spadło natomiast spożycie sałaty (63%), kalafiora (37%) i brokułów (36%). Spożywanie owoców i warzyw podczas poszczególnych posiłków Polacy najczęściej jedzą warzywa i owoce na obiad – 92% osób, które w ogóle jadły ten posiłek. 77% deklaruje, że w dniu poprzedzającym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!można dać dowolne, z ulubionym farszem. Można do zapiekanki dorzucić także podsmażoną pierś z kurczaka. składniki: 500 g świeżego tortellini, u mnie z prościutto i serem 1 średni brokuł masło do posmarowania formy beszamel 2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki sól, pieprz gałka muszkatołowa Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Brokuła podzielić na małe różyczki
Monia miesza i gotujełyżeczka musztardy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Filety z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy na kotleciki i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy piepsrem, solą, przyprawą do kurczaka i papryką słodką. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty. Ser żółty ścieramy na tarce, wbijamy do niego jajko i dodajemy łyżkę majonezu oraz łyżeczkę musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem
Przepiski.plSzukacie pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Wystarczy ugotować makaron i podać go z pysznym, kremowym sosem serowym i brokułami. Tak naprawdę smak sosu będzie zależał od tego jakich serów użyjecie. U mnie jest gorgonzola bo bardzo lubimy jej smak w sosach, do tego trochę goudy i parmezanu. Ale możecie użyć niebieskiego sera pleśniowego, rokpola, cheddara, ementalera lub innego
Bernika - moj kulinarny pamietnik