równe kwadraty i nadziewamy albo pokrojoną piersią kurczaka, albo warzywnym farszem. Formujemy pierożki. Pierożki smarujemy jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stop. C (termoobieg) piekarnika na 25 minut lub na 190 stop. C (grzanie góra/dół). Wybrane warzywa (u nas marchewka, żółta fasolka, brokuł, kalafior) gotujemy w osolonej wodzie, aby były al dente (no chyba, ze wolicie bardziej miękkie
gutfutUgotowane na twardo jajka pokroiłam w kostkę. Dodałam majonez,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszałam. I można już było zajadać się pysznymi kanapeczkami. ;) Polecam sałatkę z wędzonym rekinem pasta jajeczna z brokułami anchois i korniszonem
potrawyregionalnestrony, gdzie ser został ułożony Zrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę) Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron Dzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiem Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSmaczne, wyraziste, a zarazem rozpływają się w ustach. Składniki: 1duża podwójna pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, mąka, ser żółty, 3 duże łyżki masła, 2 ząbki
Kuchnia Pełna PasjiLotaryngii i jest wypełniony boczkiem i serem Gruyere. Quisze z kurczakiem i brokułem Składniki na okrągłą formę o średnicy 30 cm farsz pół piersi z kurczaka kilka różyczek brokuła (ok 30 dag mrożonego) mała papryka mała cebula ząbek czosnku ok 15 dag sera żółtego 3 jajka ok 150 ml śmietany ok 150 ml mleka gałka muszkatołowa sól, pieprz ciasto
sierotka maRysia w kuchnipłatków owsianych 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka ziaren kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Surówka z kapusty pekińskiej: 1/2 kapusty pekińskiej szczypta granulowanego czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku Dodatki: humus kiełki (u mnie brokułu) ogórek, papryka lub inne(...)mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż odparują wszystkie soki z warzyw. 3. Ciecierzycę odsącz z płynu i umieść w robocie kuchennym razem z tahini, płatkami owsianymi i jajkiem- całość dobrze zmiksuj. 4. Połącz ciecierzycową pastę z warzywami. 5. Dodaj przyprawy i natkę pietruszki - dokładnie wymieszaj. 6. Z masy formuj kule wielkości piłki do tenisa, spłaszcz i smaż
Kuchnia w Słońcu Skąpanaczosnek świeża pietruszka Gotujemy ryż na sypko, studzimy i mieszamy z mięskiem oraz jajkami, doprawiamy według uznania - u mnie dużo świeżej pietruszki + sól, pieprz, słodka papryka i mielony czosnek. Formujemy kotlety i smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu. W międzyczasie gotujemy kalafior i brokuł - po ugotowaniu ugniatamy na puree doprawiamy sola pieprzem według uznania. Gotowe. Smacznego !!! Wartość odżywcza
Smacznie Pysznie KalorycznieZamiast kalafiora można dodać brokuły, lub użyć jednego i drugiego. Można dodać również paprykę pokrojona w paski. Główną zasadą jest to aby warzywa były świeże. Składniki: 1 kalafior 4 pomidory 5 ogórków gruntowych 6 jajek 6 rzodkiewek 4 łyżki majonezu pęczek szczypiorku sałata do dekoracji Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, zaś kalafiora gotujemy tak aby się nie rozpadał oczywiście
IMPRESJA SMAKUostrym niezastąpiony do tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa. U mnie w warstwowej sałatce z brokułami..ale o tym kiedy indziej... SOS REMULADA DUŃSKA- skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu-Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa
Z Kuchni Do Kuchnizamiast soli użyłam przyprawy typu Vegeta Następnie rybę obtoczyć w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć rybę na małym ogniu z obu stron Podawać z ziemniakami i kiszoną kapustą. Ja akurat miałam brokuły :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comGłównie żywność pochodzenia zwierzęcego – wątroba, jajka , ryby, ser. Witamina B15 (kwas pangamowy) – antyoksydant, działa oczyszczająco, eliminując z organizmu toksyny, które przedostają się z zatrutego środowiska. Brązowy ryż, pełne ziarno, dynia, ziarno sezamowe. Witamina C – przeciwutleniacz, oczyszcza organizm z toksyn, przyspiesza gojenie się ran, jej główną funkcją jest produkcja kolagenu. Świeże owoce cytrusowe, kiwi, brokuły, brukselka, papryka, kapusta. Rozpuszczalne w tłuszczu(...)promienie słoneczne, ale można ją znaleźć także w pożywieniu (głównie ryby – sardynka, śledź, łosoś, tuńczyk, a także tran). Witamina E – przeciwutleniacz, broni organizm przed skutkami powszechnych zanieczyszczeń. Oleje roślinne, jajka, zielone liście warzyw. Witamina K – odgrywa rolę w wytwarzaniu czynników krzepnięcia krwi. Jogurt, maślanka, oleje roślinne. (Wchłanianie hamują wysokie dawki antybiotyków i nadmiar cukru w diecie). Źródła: Hanna Kunachowicz, Elżbieta
Kuchenne innowacjeSkładniki: ok. 0,5-0,75 kg ziemniaków 1/2 brokuła 1 szklanka mrożonego groszku 1/2 pora 3 jajka 3 łyżki jogurty naturalnego lub smietany sól, pieprz
czarrna od kuchnimały brokuł podzielony na różyczki 1 szklanka pokrojonej na kawałeczki dyni Hokkaido 2 cebule starte na tarce 1 ząbek czosnku starty na tarce 1 garść prażonych pestek słonecznika 1 garść prażonych ziaren sezamu 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (według tego przepisu) 1 garść otrąb (dałam żytnie i pszenne) 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 jajko od szczęśliwej kury(...)różyczki brokuła, posypujemy je jedną łyżką przyprawy Cajun. Dokładnie mieszamy całość. Rozgrzewamy patelnię grillową i wrzucamy na nią brokuła. Smażymy ok. 5 minut na dużym ogniu ciągle mieszając, aby brokuł był chrupiący, ale nie przypalony. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia.Pokrojoną na drobne kawałki dynię Hokkaido wrzucamy na patelnię i smażymy tak samo jak brokuła. Zdejmujemy z patelni do ostygnięcia
Naturalna Kuchniakalafior - 1/2 szt brokuł mały - 1 szt koperek pokrojony - 2 łyżki przyprawa gyros tłuszcz papryka ostra bazylia suszona ser - 50 g Sos; jogurt naturalny - 200 ml czosnek - 3 ząbki majonez - 3 łyżki sól i pieprz jajka - 2 szt szczypiorek - 1/2 pęczka ser żółty
Kuchnia Danusinico innym wydaniu niż zwykle, czyli poduszeczki schabowe z brokułem. Połączenie schabu z brokułem było strzałem w dziesiątkę. Poduszeczki wyszły bardzo smaczne.To doskonała propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Poduszeczki podajemy z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 1/2 kg schabu bez kości, 1/2 brokuła, 2 jajka, 2 szklanki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Brokuła gotuję
Tradycyjna kuchnia Kasi