Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi z kurczaka 0,5 kg ryżu 450g mrożonych warzyw (marchew, fasolka, brokuł, papryka, kukurydza) Mały pojemnik śmietany – 200 g (może być pół na pół z jogurtem naturalnym) Przyprawa do kurczaka Przyprawa kebab-gyros 2 jajka 10-12 dag sera żółtego Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju
Fabryka pomysłówpokojowej 1 żółtko odrobina soli 3- 4 łyżki wody Na Farsz; kilka różyczek kalafiora lub brokułów kulka mozzarelli mały kawałek sera koziego pół szklanki groszku i kukurydzy konserwowej oliwki zielone 150 gram sera żółtego 1,5 szklanki mleka 2 jajka przyprawy 3 brykiety szpinaku 1 ząbek czosnku 2 pieczarki kilka kostek bakłażana marynowanego ewentualnie grillowanego. Nie podaje dokładnych ilości
NaKońcuJęzykawłoskiej knajpy! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: - 4 porcje makarony włoskiego typ spaghetti - 1 ugotowany brokuł (gotuj bez pokrywki, będzie pięknie zielony! ) - 1/2 szklanki startego sera żółtego - 1/3 szklanki startego parmezanu - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki śmietanki - sól, piperz - 2 jajka kurze - 2 żabki czosnku - 3 -4 łyżki oliwy z oliwek Makaron gotujemy al dente. W misce wymieszaj: mleko, śmietanę
SMYKWKUCHNIdość że dobrze smakuje to jeszcze jest bardzo prosta w przyrządzeniu . składniki na 6 porcji 1 średni brokuł kość wieprzowa lub udko drobiowe włoszczyzna ( marchewka, pietruszka, kawałek pora, kawałek selera ) cebula ząbek czosnku 3/4 szklanki mleka sól pieprz 3/4 szklanki mąki 1 jajko natka pietruszki przepis Kość zalewamy wodą około 1,5 litra , dodajemy oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, cebulę, ząbek
Smakowite DaniaJajecznica z szynką i szczypiorkiem to bardzo proste danie najczęściej wybierane jednak na śniadanie. Jedni lubią z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem. Każdy przygotowuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jajkiem i grana padano Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Sałatka z kaszy bulgur z marchewką i pomarańczowym dressingiem Sałatka makaronowa z brokułami i majonezem
Moja smaczna kuchniapanierce sezamowej Roladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa odsączyć na sicie
Kuchnia Danusiłyżka jogurtu typu greckiego, 1 lub 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka czerwona do dekoracji Brokuł dzielimy na części, wrzucamy do lekko osolonej wrzącej wody i po ponownym zagotowaniu, gotujemy przez 3 minuty. Następnie blanszujemy i studzimy. Powinien być al dente :) Jajka drobniutko siekamy, a ostudzonego brokuła miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków. Łączymy razem mieszając, dodajemy majonez i jogurt oraz wyciśnięty
Delicious Titbitsjeszcze częściowo odparować. Z wierzchu ciasto francuskie smarujemy roztrzepanym jajkiem by podczas pieczenia nadać mu złocisty kolor. Jeśli przygotowujemy obiad wcześniej, śmiało możemy włożyć warkocz na np. pół godziny do lodówki. Pieczemy w temp. 175 st. przez około 25-30 min, do zrumienienia się ciasta. Nasza propozycja podania to brokuł i pure ziemniaczane . Smacznego
Ania i Marcin gotująstudia ;) Można podawać z dowolnymi warzywami, u mnie były to marchewki, mieszanka brokułów, ziemniaki i bataty. Całość posypałam koperkiem i dodałam olej kokosowy. Lekkie kulki z łososia na parze z dodatkiem warzyw 1 puszka łososia w wodzie 1 mała cebula 3 łyżki płatków jaglanych 1 małe jajko zioła greckie lub inne ulubione przyprawy Rybę odsączyć z wody, przełożyć do miski
FitKotstrzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą Kotlety
Codzienna kuchnia niecodzienna500g brokuła 200 ml kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz olej 1. Cebulę siekamy. Mięso, bułkę tartą, jajko, cebulę i przyprawy mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej masy. Formujemy niewielkie pulpety, wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy przez około 30 minut. Odcedzamy. 2. Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Odcedzamy. 3. Na rozgrzanym oleju
Szefowa kuchniłażan i pomidor. Chwilę smażyć. Zdjąć z ognia ,przyprawić i ostudzić. kaszę wymieszać z warzywami i jajkiem i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano. Wg. mnie kasza bardzo dobrze się komponuje z serem, więc podałam z wiejskim serkiem i brokułami. Smacznego
Anioły w kuchniSkładniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, 1 garść różyczek brokuła, 1 garść różyczek kalafiora, 1 garść mini marchewek, 1 cebula, 2 jajka, bułka tarta
Aga w kuchniPomysł na szybkie i pyszne śniadanie, dla tych któym znudziły się tradycyjne kanapki;) Składniki: 4 jajka, pół papryki, kilka plasterków wędliny, 1/4 cebuli, masło. 1. Na
Kuchnia Pełna Pasji