Rolada bezowa nadziewana kremem z serka mascarpone i mleka zagęszczonego o smaku cappuccino oraz konfiturą z czarnych porzeczek. Rolada ta nie należy to chrupiących bez jakie
Kuchnia MagdaLenyWpis pochodzi z mgotuje.pl Warstwowa sałatka z kurczakiem, fetą i brokułami to pyszna sałatka dla każdego. Podana z domowym sosem czosnkowym i
Marta GotujeCiasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo popularne w Maroko- klopsiki z dodatkiem kolendry, imbiru, kuminu-akurat moje smaki,więc postanowiłam wypróbować. Wyszły fantastyczne. SKŁADNIKI: 250-300 g mielonego z drobiu lub
Kopystką po garachSkładniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej ( tak tak, pomimo proszku należy dodać też sodę ;) 1 jajko
The Sweet DamselBardzo dobre ciasto, trochę z nim pracy ale warto. Polecam bardzo. Przygotowanie bezy – białka ubić na sztywną pianę. Jak już białka są sztywne powoli wsypywać
Kuchnia PokoleńCzy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 200 g masła 3 tabliczki czekolady gorzkiej czekolady ( 2 do ciasta i 1 do posypania na wierzch) 250 g cukru 135 g mąki 3 jajka
The Sweet DamselCiasto bez pieczenia. Kremowy gotowany sernik. Latem bardzo często przygotowuję słodkości bez pieczenia. Choć przyznam Wam szczerze, że pora roku nie jest tu wyznacznikiem. Po prostu
Słodkie okruszkiKeks to ciasto które uwielbiam, piekę go często. Ten przepis dostałam od koleżanki, która pracuje przy obsłudze wesel i wypieka go dla gości. Wszyscy są zachwyceni
Moje Małe CzarowanieObalam stereotypowe myślenie, że pasztet pieczemy tylko na święta Pasztet drobiowy w boczku to fenomenalna i smaczna propozycja również na co dzień. Moja rodzinka zajadała się
PatiGotujeDostałam ten przepis od koleżanki z pracy, a jadłam ten makowiec na jej pożegnaniu jak odchodziła na emeryturę. Makowiec tak mi smakował że przepis musiałam wypróbować
Moje Małe CzarowanieBeef Wellington to potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej w cieście francuskim. Mięso tak upieczone jest soczyste, pyszne
Moje Małe CzarowanieŁosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim Świeży łosoś zapiekany w cieście francuskim to ciekawy pomysł na smaczny obiad. Ryba przyrządzona w ten sposób
Blog z ApetytemBył już sernik oreo, który skradł serca wielu z Was, dlatego postanowiłam zrobić babeczki z oreo. Przepis jest łatwy i dość szybki. Składniki na ciasto: 180
The Sweet Damsel