Grudzień to czas wyjątkowy. Na ulicach, w sklepach i domach pojawiają się choinki z bombkami a w oknach rozświetlają się gwiazdy. W sklepach coraz więcej ludzi
Kuchnia w oparachŚwięta za 2 tygodnie ale u mnie w kuchni pomału przygotowujemy się do świąt. Na razie są to testy i przymiarki. Przygotowałam więc wczoraj mini
Kuchnia w oparachKochani, to mój ostatni wpis przed urlopem. W niedzielę lecę na urlop. Z mężem w tym roku wybraliśmy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Mam nadzieję, że Dubaj mnie
Kuchnia w oparachPanettone to babka drożdżowa pochodząca z Mediolanu. Wypiekana jest na kształt wysokiej kopuły. Proces jej wypiekania jest dość długi ponieważ w tym czasie babka nabiera puszystej
Kuchnia w oparachDomek z piernika to idealna przekąska na święta lub przepiękna dekoracja domu. Jest to mój pierwszy domek z piernika ale nie wyszedł najgorzej. Bałam się, że
Kuchnia w oparachDostałam od firmy Semco świąteczną paczkę olejów. Znalazły się w niej 4 oleje typu klasycznego: Olej Rydzowy Wielkopolski Olej Rzepakowy Wielkopolski Olej Ostropestowy Olej Lniany Oleje
Kuchnia w oparachŚwięta, święta i po świętach. Nie wiem jak Wy ale ja się ledwo ruszam. Dzisiaj wstałam więc rano i od razu poszłam na rowerek, a na
Kuchnia w oparachDzień dobry! Niedziela to dla mnie taki dzień, między innymi na rozmyślanie nad obiadami na następny tydzień, często analizując nadchodzące dni, okazuje się że
Życie zaczyna się w kuchniTen sernik zaczerpnęłam ze zbiorów Ewy Chodakowskiej. Sernik jest bardzo puszysty, bardzo delikatny, bardzo pyszny. Zrobi go nawet laik więc zabierajcie się do pracy by potem
Moje Małe CzarowanieRoladki rybne – z sandacza to mój najnowszy, genialny przepis z rybą w roli głównej. W ten sposób przygotowane danie
Kolorowy PrzepisownikKotlety mielone z cukinią i fetą to świetna alternatywa dla tych tradycyjnych, znanych wszystkim od pokoleń. Szczerze mówiąc- zwykłe dawno mi się
Kolorowy PrzepisownikDziś polecam Wam bardzo piegowaty deser Pieguski, czyli pyszne babeczki z makiem to idealna propozycja do popołudniowej kawy lub herbaty. Wspaniale sprawdzą się również, aby zabrać
Słodkie okruszkiJak co roku Wielkanoc zbliża się wraz z wiosną i czas pomyśleć o przygotowaniachświątecznych. W głowie rodzi się plan co w tym roku wystąpi na stole
Kulinarne pyszności MolkiMaślany, delikatny i zawsze się udaje. Nie dość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie
Życie zaczyna się w kuchniDziś serniczek na zimno. Lekko orzeźwiający dzięki sosowi miętowemu, który raczej przeznaczony jest do dań wytrawnych. Ale w słodkim deserze też sprawdził się świetnie. Taki wiosenny
Ewa w kuchni