Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie. Moja rodzina uwielbia serniki, dlatego tak często je piekę. Ale ten przepis… ich po prostu zachwycił
Słodkie okruszkiDziś polecam Wam wilgotne ciasto z makiem . Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. U mnie gości na stole w święta, weekendy, jak i tak od po
Słodkie okruszkiSernik tiramisu chodził za mną już bardzo długo. Oj, chyba kilka miesięcy. Ale nie taki na zimno, chociaż i takie ciasta uwielbiam, tylko pieczony. Bo pieczone
Poezja Smaków - blog kulinarnyTaki sos jest idealny do wędlin i mięs na zimno i jajek. Mimo tego, że są w nim gotowane jajka to nic nie przeszkadza aby użyć
Ewa w kuchniRoladki z pieczarkami przepyszne idealne na obiad, świetnie będą smakowały z ziemniakami pieczonymi oraz np. z sałatką leśna polana Składniki: 1 kg piersi z indyka, 70
RAROSSAJakiś czas temu wypróbowałam schab pieczony w mleku . Teraz kolejna dla mnie nowość-mięso na kanapki pieczone w soli. Wybrałam karkówkę. Doprawiłam ją czosnkiem, papryką i
Monia miesza i gotujeSzpinak w cieście daje bardzo fajny efekt wizualny – w naturalny sposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć
Kolorowy PrzepisownikJakiś czas temu zrobiłam i opublikowałam dla Was przepis na likier cytrynowy, a ponieważ ja wręcz kocham pomarańcze, na tej samem zasadzie zrobiłam likier pomarańczowy.
Życie zaczyna się w kuchniKolejna odsłona sernika. Tym razem z dodatkiem serka waniliowego bez laktozy. Smaczny, wilgotny i puszysty. Czyli taki jak powinien być. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniMazurki to obowiązkowy punkt Wielkanocy. Nasz ulubiony to ten właśnie z kajmakiem, ale w bezpiecznej wersji dla osób na LCHF, diabetyków i nietolerujących laktozy ponieważ karmel
Ola la LCHFPomysły na sałatki w muszlach makaronowych Pomysły na sałatki w muszlach makaronowych należą do jednych z najczęściej odwiedzanych na blogu przepisów. Wcale mnie to nie dziwi
Blog z ApetytemCzęsto gdy chcę zabrać wypiek, czy to wytrawny czy słodki, ze sobą do rodziny i znajomych, od razu przechodzi mnie myśl, że nigdy nie odzyskam swojej
Gotowanie i blogowanieTak jak napisałam w nazwie, jest to wyjątkowo wilgotny makowiec otulony dwoma biszkoptami. Wilgotna jest nie tylko masa makowa, ale też same biszkopty, które nasączone są
Nastoletnie WypiekanieDzisiaj po raz kolejny zrobiłam rybę w tej słodko – kwaśnej zalewie. Przepis pochodzi z „Jerozolimy” autorstwa Yotoma Ottolenghi i Sami Tamimi, którą już
Polska ZupaPowoli zaklinamy przyjście wiosny w jej pełnej krasie. Znacie może jakieś sztuczki???. Dni są już dłuższe i słońce coraz śmielej świeci... U mnie powoli robi się
Apetyczna babeczka