Ciasto multiwitaminka 141ognia, wmieszać żelatynę, na wierzch położyć folię spożywczą, odstawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, następnie delikatnie wmieszać do niej budyń. Zieloną masę budyniową rozłożyć na wierzchu biszkoptu. Wstawić do lodówki. Zielona pianka: 500 ml wody zagotować, rozpuścić w niej 2 zielone galaretki, odstawić, aby się ochłodziły i lekko stężały. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, powoli(...)najniższych obrotach, połączyć oba składniki, wylać na ciasto. Zielone ciasto z masą budyniową i pianką z galaretek wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, aby biszkopt się nawilżył, a masy stężały. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto multiwitaminka pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikpary
Biszkopt z kremem orzechowym 229Składniki: biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki erytrytolu (można zastąpić zwykłym cukrem) 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 360 g orzechów włoskich 1 … Czytaj dalej Biszkopt z kremem orzechowym
czarrna od kuchni
Kulista ekspresja 152Składniki: 300 ml wody 1 galaretka malinowa 2 czekolady (mleczne lub ciemne) 250 g śmietanki 30% 400 ml jogurtu naturalnego 3 garście malin 2 garście płatków migdałowych 20 małych biszkoptów ½ białej czekolady 3 barwniki spożywcze Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej galaretkę. Odstawiamy do ostygnięcia. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w misce nad gorącą wodą) i również odstawiamy do ostygnięcia(...)już galaretkę, dorzucamy maliny i migdały i znowu mieszamy. Dodajemy do masy bitą śmietaną i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Puszystą masę wykładamy do foremki, na górze układamy biszkopty. Deser wkładamy do lodówki i czekamy, najlepiej kilka godzin, aż stężeje. Żeby sprawnie wyciągnąć deser z foremki, wkładamy foremkę na chwilę do gorącej wody. Następnie kładziemy na foremce talerz
Słodki sentyment
Domowe bajaderki 145wymaga zużycia, albo zostało z innych wypieków U mnie będzie to ciasto marchewkowe , które okroiłam pod krem gruszkowy. Możecie wykorzystać niesfornego zakalca, który pojawił się niespodziewanie w Waszej kuchni, biszkopty, ciastka… itd. Składniki na 10 kulek/ 5 cm: 3 szklanki pokruszonego ciasta, ciastek, biszkoptów 20 sztuk suszonych śliwek 3 garście płatków migdałów 3 garście siekanych orzechów 2 łyżki powideł
Słodki sentyment
BISZKOPT SABAUDZKI 227Francji miesiącem wypieków, są nimi na ogół galettes des Rois czyli ciasto Trzech Króli, tarty z ciasta francuskiego z migdałowym nadzieniem. A ja dla odmiany proponuję Wam miękki puszysty biszkopt sabaudzki, bez mąki i proszku do pieczenia, który powstał w XIV wieku na prośbę hrabiego Amadeusza VI Sabaudzkiego. To mąka ziemniaczana i białka ubite na sztywno nadają temu ciastu wyjątkową(...)resztę ubitych białek i przy użyciu szpatułki delikatnie połącz całość. Przełóż masę do tortownicy, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut. Sprawdź przy pomocy drewnianego patyczka czy biszkopt jest upieczony, patyczek wkłuty w ciasto powinien być suchy. Wyjmij z piekarnika, pozostaw od ostudzenia, przed podaniem oprósz cukrem pudrem
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ciasto z delicjami 165Głosów:1 Średnia:5/5] składniki na biszkopt: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 220 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka, cały czas ubijając. Do puszystej masy jajecznej dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie(...)przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia -samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony przekrawamy na dwa blaty. składniki na masę: 500 ml mleka 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru
Domowy Smak Jedzenia
Świąteczne ciasto makowe z wiśniami 490dodajemy wodę i cukier. Całość zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością zimnej wody i wlewamy do garnuszka z gorącymi owocami. Mieszamy do zgęstnienia i odstawiamy do przestudzenia *** *** Pierwszy biszkopt układamy w foremce do pieczenia i na wierzchu rozsmarowujemy frużelinę wiśniową *** *** Przygotowujemy krem śmietankowy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie ciągle miksując dodajemy partiami serek mascarpone. Mieszamy do połączenia się(...)składników. Nie za długo aby krem się nie zważył. Gotowy krem dzielimy na dwie nierówne części: 2:3 i 1:3. Większą część wykładamy na wiśnie *** *** Całość przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy mleko wkruszamy do niego czekoladę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej polewy. Rozpuszczoną czekoladę wylewamy
Blog z Apetytem
ciasto orzechowo biszkoptowe z masą kokosową 707Głosów:14 Średnia:3.9/5] biszkopt z 3 -4 jajek składniki na ciasto kruche: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 żółtka 250 g masła 2 łyżki zimnej wody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i schładzamy w lodówce. składniki na warstwę orzechową: 100 g orzechów włoskich zmielonych(...)odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy masę kokosową i miksujemy do połączenia się. wykonanie ciasta: Na ciasto z wkładką orzechową rozsmarowujemy całą masę. Następnie układamy biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy, ja posypałam wirkami kokosowymi oraz drobno posiekanymi orzechami
Domowy Smak Jedzenia
NAJPROSTSZY Sernik na zimno z 3 składników 403osób leniwych, ale lubiących od czasu do czasu zjeść coś słodkiego. Spróbujcie, będziecie zachwyceni prostotą i smakiem tego deseru Składniki na formę 37 x 21 cm: – opakowanie okrągłych biszkoptów – 3 galaretki przezroczyste (u mnie truskawkowo-waniliowe) – 1,5kg twarogu sernikowego Dodatkowo: wiórki kokosowe, mini kiwi Dno blachy wykładamy folią spożywczą, a następnie układamy na niej biszkopty. Galaretki
Be Fit Be Strong
Chałwianeczka 11974dawno temu jadłam ciasto z chałwą. Chciałam sobie przypomnieć ten smak dlatego też upiekłam chałwianeczkę na weekend. Wszyscy byli pod wrażeniem. Ciasto zniknęło raz, dwa ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka 0.5 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżeczki prawdziwego kakao Masa I: 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka 125 g margaryny Kasi(...)cukru (wg. upodobań), zmiksuj; 3. Galaretkę rozrób w 0.5 szklanki gorącej wody; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Ubij śmietanę, dodaj wystudzoną galaretkę i zmiksuj do dokładnego połączenia; 5. Na upieczony biszkopt wyłóż masę budyniową, następnie śmietanową, na wierzch możesz zetrzeć odrobinę czekolady. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
Prosty przepis na
Palce lizać 30573każdym razem znikało w mig. Postanowiłam przypomnieć sobie ten smak i zrobiłam je u siebie w domu. Jest pyszne i kojarzy się z dzieciństwem! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka mąki 0.5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 5 żółtek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 0.5 l mleka 1 margaryna Kasia 3/4 szklanki cukru pudru(...)Galaretkę zalej 0.5 szklanki gorącej wody i dobrze rozmieszaj, odstaw do wystudzenia; 5. Ubij pianę z białek, dodaj wystudzoną galaretkę i miksuj do połączenia składników; 6. Na wystudzony biszkopt wyłóż masę, na wierzch równomiernie rozłóż pianę, wstaw do lodówki; 7. Margarynę rozpuść w rondelku, dodaj mleko i wymieszaj, wsyp pokruszoną czekoladę. Zdejmij z ognia i mieszaj do całkowitego połączenia składników
Prosty przepis na
Ciasto W-Z (WUZETKA) 190Ciasto które zna chyba każdy, genialne w swojej prostocie i smaku. Delikatny kakaowy biszkopt przełożony bitą śmietaną z dodatkiem polewy czekoladowej. 6 jajek M 3/4 szklanki pąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu DO PRZEŁOŻENIA 500 ml. śmietanki kremówki + 50 ml do dekoracji(...)stopni i pieczemy ok. 35 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawić do wystudzenia a najlepiej upiec dzień wcześniej. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na gęsty krem. Wystudzony biszkopt kakaowy przekroić na dwa blaty. Jeden z blatów znów przełożyć do blaszki (opcjonalnie można nasączyć np. przegotowaną wodą wymieszaną z cukrem waniliowym lub posmarować dżemem np. wiśniowym ) Wyłożyć równomiernie
Andzia Pichci
Domowe bajaderki 152wymaga zużycia, albo zostało z innych wypieków U mnie będzie to ciasto marchewkowe , które okroiłam pod krem gruszkowy. Możecie wykorzystać niesfornego zakalca, który pojawił się niespodziewanie w Waszej kuchni, biszkopty, ciastka… itd. Składniki na 10 kulek/ 5 cm: 3 szklanki pokruszonego ciasta, ciastek, biszkoptów 20 sztuk suszonych śliwek 3 garście płatków migdałów 3 garście siekanych orzechów 2 łyżki powideł
Słodki sentyment
Sernik z jogurtów greckich 206Lekki i puszysty zaskoczy łasuchów swoim smakiem ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 7 jajek 2 budynie smietankowe 1 szklanka cukru pudru 3 duże gęste jogurty greckie 3/4 szklanki oleju opakowanie biszkoptów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: żółtka miksujemy, wsypujemy budynie. Miksując kolejno dodajemy po jogurcie i olej. Ubijamy na sztywno pianę z białek, nastepnie dodajemy cukier. Delikatnie łączymy ubitą pianę z białek(...)masą jogurtową, dobrze wymieszać ŁYŻKĄ . Powstałą masę wylewamy na blachę wyłożoną biszkoptami. Pieczemy ok godzinę w temperaturze 180-200 stopni do suchego patyczka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PL