biszkopt - 18139 przepisów (strona:222/1210)

Ciasto Shrek bez pieczenia 808

śmietanowa z dodatkiem zielonej galaretki oraz warstwa wykańczająca, czyli zielona galaretka o smaku agrestowym. Całość smakuje naprawdę obłędnie. Ciasto Shrek przygotowałam w wersji bez pieczenia na okrągłych biszkoptach. Dzięki temu jest ono jeszcze szybsze w przygotowaniu. Poniżej zaprezentuje Wam przepis na pyszne ciasto Shrek bez pieczenia. Smaczny i lekki deser, który sprawdzi się na każdą okazję(...)pewno zrobi furorę na nie jednym przyjęciu. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO SHREK BEZ PIECZENIA Składniki duże opakowanie delicji – smak pomarańcza duża paczka biszkoptów okrągłych 800 ml śmietanki 30% 4 galaretki agrestowe 1300 ml soku zielonego multiwitamina Dr Witt 4 budynie śmietankowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blachę 30×41 cm wyłożyć papierem

Przepiski.pl
Raffaello z musem malinowym 466

masą z dodatkiem białej czekolady. Ciasto swoim wyglądem nieco przypomina malinową chmurkę. Jednak masa wzbogacona jest o białą czekoladę, maliny zaserwowane w postaci musu a bazą ciasta jest puszysty biszkopt. Dodatkowo wierzch ciasta udekorowany jest pralinkami Raffaello, stąd też nazwa ciasta. Ciasto Raffaello z musem malinowym to idealny wypiek na każdą okazję. Idealnie sprawdzi się na święta(...)łatwe w przygotowaniu, a dla ułatwienia przygotowałam dla was filmik, w którym zobaczycie, jak ja je przygotowywałam. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO RAFFAELLO Z MUSEM MALINOWYM Składniki BISZKOPT 5 jajek 140 g cukru 160 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru

Przepiski.pl
Ciasto Balladyna 202

Dzisiaj przygotowałam dla Was naprawdę pyszne i zjawiskowe ciasto z malinami tzw. ,, Balladyna”. Jest to przepyszny przekładaniec z kakaowym biszkoptem z masą serową i masą krówkową oraz herbatniczkami. Te bosko wyglądające ciasto jest moim numerem jeden w czasie świąt Bożego Narodzenia. Na początku może wydawać się, że jest trudne i czasochłonne, ale absolutnie tak nie jest(...)Zapraszam do skorzystania przepisu poniżej      Do ciasta Balladyna zalecam blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki do ciasta Balladyna Kakaowy biszkopt:   mąka tortowa – 3/4 szklanki   kakao – 2 łyżki  jajka rozmiar M – 4 sztuki   szczypta soli   cukier biały – 3/4 szklanki

Olcia gotuje!
Ciasto Michałek 90

ciastem. Ciasto jest fajnie wilgotne, no i ten posmak Michaszków to prawdziwe niebo dla podniebienia. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Michałek składniki: Składniki na kakaowa masę do biszkoptu: 5 jajek rozmiar M 1,5 mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru drobnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru zwykłego 3/4 szklanka oleju rzepakoweo(...)szklanki wody 5 płaskich łyzeczek kakao szczypta soli Skladniki do nasączenia biszkoptu: 1/3 szklanki średnio zaparzonej herbaty 2 łyżki soku z cytryny Skladniki na masę michalkową: 25 dag cukierków Michałków lub Michaszków 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 500 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej wody 2 łyżeczki żelatyny ( więcej niż płaskie , ale nie czubate

Olcia gotuje!
Makowa Panienka 93

Panienka to takie pyszne ciacho, które wymaga troszkę czasu robienia, ale potem jaka przyjemność jedzenia! Poezja Ja ją zrobiłam troszkę po mojemu Co nam trzeba? 1 szklanka- ok 220ml Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka maku 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 650ml mleka 6-7 łyżek cukru(...)śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mascarpone Dodatkowo: 1 puszka ananasa w syropie mak do posypania, czekolada do posypania sok z pół cytryny Robimy! Biszkopt: Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni góra/dół Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ucierając, dodajemy stopniowo cukier i mieszamy, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodajmy żółtka

Latosiowydom
Ciasto 3 bit 102

ciast. W mojej wersji jego słodki smak został przełamany słonymi krakersami i słonym kajmakiem. Smakuje wyśmienicie! Idealne ciasto na świąteczny stół! Czas wykonania: 3h Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Biszkopt: 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 4 jajka 100 g cukru 1 łyżka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 500 ml mleka 150 g cukru(...)śmietan-fixy 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy kajmakowej 1/2 łyżeczki soli 150 g słonych krakersów 150 g kakaowych herbatników 30 g posypki czekoladowej lub czekolady deserowej Przygotowanie: Biszkopt: Wymieszać mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. Oddzielić białka od żółtek i ubić białka na sztywną pianą. Pod koniec ubijania dodać cukier i miksować do czasu, aż się

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Balladyna 5214

smakiem, oraz prostotą wykonania. Ciasto jest delikatne, puszystej, wręcz rozpływające się w ustach. Cały etap przygotowania opisałam Wam poniżej. Miłego pieczenia! PRZEPIS NA CIASTO BALLADYNA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA 700 g sera twarogowego z wiaderka 250 ml śmietany kremówki(...)gorącej wody DODATKOWO 2 galaretki malinowe 400 g malin 700 ml gorącej wody 3/4 puszki masy kajmakowej ok. 40 sztuk herbatników maślanych (w zależności od wielkości) Przygotowanie BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Kolejno białka umieścić w misce i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodawać stopniowo cukier, ubijać na wysokich obrotach do momentu, aż masa stanie się

Przepiski.pl
Sernik świętomarciński wg Aleex 112

sernika właśnie to połączenie wybrałam. No i co? My już jesteśmy gotowi na jutrzejsze świętowanie. A Wy? Składniki:   Spód ciasta:   • 250 g białego maku  • 240 g biszkoptów  po 100 g:  • masła  • drobnego cukru  • orzeszków ziemnych  • rodzynek  • skórki pomarańczowej  • 2 łyżki amaretto  Masa serowa:   • 1 kg twarogu dobrej jakości(...)masła. 5. Gotować na małym ogniu przez kilka minut nie przerywając mieszania, żeby masa się nie przypaliła. 6. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Pozostałe biszkopty zemleć na drobny piasek. Ja zrobiłam to w kubku miksującym blendera. 7. Przygotować spód ciasta: w dużej misce wymieszać ciepłą masę makową z pokruszonymi biszkoptami, rodzynkami, orzechami oraz

W mojej kuchni