biszkopt - 18139 przepisów (strona:213/1210)

Deser brzoskwiniowy w pucharkach z galaretką 93

cieplejsze dni, ponieważ jest lekki i orzeźwiający. Jak zrobić deser w kubeczkach z brzoskwiniami? Ten deser składa się z kilku szybkich w przygotowaniu warstw – są to: pokruszone biszkopty, które dodają chrupkości i pysznie dopełniają całość, brzoskwiniowy serek, czyli ser z wiaderka z dodatkiem brzoskwiniowej galaretki – ta warstwa smakuje jak delikatny sernik bez pieczenia, warstwa ze świeżą brzoskwinią(...)świeżymi brzoskwiniami, galaretką i brzoskwiniowym serkiem. Brzoskwiniowy deserek w kubeczkach… Drukuj Proporcje na: 6 sztuk Czas przygotowania: 30 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 30 g biszkoptów Składniki na warstwę serową: 400 g sera z wiaderka (można też użyć jogurtu greckiego) 1 galaretka brzoskwiniowa 150 ml wody (do rozpuszczenia galaretki) Składniki na warstwę z brzoskwiniami: 1 brzoskwinia

Via Gusto
Przepis na tiramisu w słoiczkach – bez pieczenia i bez śmietany. Po włosku! 105

Kawę espresso możesz zamienić na rozpuszczalną , jej smak jest mniej intensywny. Nie musisz przygotowywać tiramisu w słoiczkach. Możesz też użyć formy ceramicznej lub keksówki. Wystarczy, że nie będziesz łamać biszkoptów na pół, tylko zachowasz je w całości. Pozostałe czynności w przepisie wykonuj tak samo. Nie spiesz się z ubijaniem kremu. Przepis na tiramisu  Składniki: 300 g biszkoptów savoiardi(...)puszysta. Dodaj serek mascarpone i ubijaj dalej przez kilka minut. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek, mieszając delikatnie łyżką lub szpatułką. Przelej kawę do głębokiego półmiska albo miski. Biszkopty przełam na pół. Każdy z nich namaczaj tylko z jednej strony w kawie i alkoholu. Układaj na dno słoiczków. Wyłóż na biszkopty krem. Posyp delikatnie kakao. Ułóż kolejną warstwę biszkoptów

Rozdomowiona
Torcik z kremem mascarpone i malinami 89

prosty tort z kremem na bazie serka mascarpone oraz z malinami i galaretką. Kiedyś robiłam bardzo podobny tort, tylko w foremce o kształcie motylka ( KLIK ). Składniki (tortownica 22cm): Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju Krem: 200 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone(...)mrożonych 1 galaretka malinowa 3/4 szklanki wrzątku Dodatkowo: świeże maliny do dekoracji  1/2 szklanki śmietanki 36% 1 łyżeczka cukru pudru Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić biszkopt. Piec w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ale tylko sam spód. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. 2. Serek mascarpone i śmietanę przełożyć do miski, ubić do momentu zgęstnienia masy, dodać

Kuchnia domowa Ani
Ciasto budyniowe bez pieczenia 89

również Ci posmakuje. Przepis na ciasto z budyniu jest szybki do zrobienia, a składniki są łatwo dostępne i często mamy je w kuchennych zapasach. Ciasto budyniowe z herbatnikami na biszkoptach o umiarkowanej słodyczy sprawdzi się jako deser zarówno dla dzieci, jak i osób dorosłych. Ciasto budyniowe bez pieczenia z tego przepisu wychodzi umiarkowanie słodkie, dlatego osoby lubiące bardziej słodkie desery(...)powinny do budyniu dodać nieco więcej cukru. Ilość cukru należy również dostosować do stopnia słodkości posiadanych herbatników i biszkoptów. Ciasto budyniowiec,  jeśli chodzi o smak, można dostosować do swoich upodobań i wybrać smak budyniu, który najbardziej lubimy. Ciasto z budyniu jest dość łatwe do modyfikacji, i to zarówno, jeśli chodzi o smak użytych herbatników, jak i sposób ich ułożenia

Kuchcik gotuje
Przepyszne ciasto Monte- na orzechowym biszkopcie, z kremem i pianką Monte +FILM 71

przepyszne ciasto. Mowa o cieście Monte. Jeśli lubicie deser Monte na pewno to ciasto Wam posmakuje, ponieważ smak deseru tutaj dominuje. Jest to delikatne kremowe ciasto na cienkim orzechowym biszkopcie, z kremem i pianką z deseru Monte. Polecam Wam je bardzo, ponieważ smakuje rewelacyjnie. Idealnie nada się na każdą okazję. Zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku(...)SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm ORZECHOWY BISZKOPT -4 jajka -0,5 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl posiekanych drobno orzechów włoskich i laskowych  KREM -750ml mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g  -3/4 szkl cukru -łyżka mąki pszennej tortowej -200g masła PIANKA MONTE

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kostka alpejska z truskawkami 74

serce❤️ idealne połączenie smaków. Upiekłam to ciasto na święta a moje dzieci codziennie pytają kiedy go znowu upieczemy, bo jest najlepsze na świecie 😊 koniecznie spróbujcie❤️ ciacho składa się z biszkoptu, kremu na basie kajmaku z kawą i bezami, pianki śmietankowej i musu truskawkowego.  Składniki blaszka 23/33: Biszkopt: Jajka 4 szt,  Cukier 3/4 szklanki, Mąka pszenna 3/4 szklanki, Kakao(...)Galaretka truskawkowa 2 szt, Sok z cytryny 2 łyżki, Do nasączenia: Woda 0,5 szklanki,  Sok z cytryny do smaku,  Cukier waniliowy do smaku,  Sposób przygotowania: Biszkopt: Jajka ubić z cukrem przez 10 minut. Następnie dodać suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st C przez

kulinarne odsłony pati
Ekspresowy sernik – zmiksuj i do piekarnika 206

prosty, wręcz ekspresowy sernik. Oczywiście mam tu na myśli czas przygotowania Wystarczy wszystko zmiksować i można podane składniki i już można piec Mój sernik podałam tym razem na biszkoptach wrocławskich. To nie tylko prosty pomysł na spód, ale również pyszne wzbogacenie ciasta. To kto się skusi na kawałek takie sernika? Składniki: 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek(...)budyń waniliowy 40 g 150 g cukru 100 g masła 1 opakowanie biszkoptów wrocławskich Mamut mała miseczka mleka do namoczenia biszkoptów Przygotowanie: Na spód piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne lub foremkę do pieczenia napełnioną do połowy wodą. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Przygotowujemy sernik. Masło rozpuszczamy. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i budyń (proszek). Całość

Słodkie okruszki
Ciasto Wuzetka 216

Ciasto Wuzetka to tradycyjny deser z czasów PRL. Można było ją kupić w każdej kawiarni jako kostka W-Z. Ciasto Wuzetka to kakaowy biszkopt przełożony grubą warstwą kremu śmietanowego. Dodatkowo dolna warstwa biszkoptu posmarowana jest dżemem wiśniowym, można też użyć powideł lub dżemu z czarnej porzeczki. Wierzch ciasta stanowi polewa czekoladowa, obowiązkowo każdy kawałek deseru udekorowany jest kleksem bitej śmietany(...)zapomniane, ale warto wrócić do przepisu, ponieważ przygotowanie takiego deseru nie jest trudne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 23×23 cm. Składniki na Ciasto Wuzetka: Biszkopt: 3 duże jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki kakao 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Krem

Danka Pichci
Tiramisu pistacjowe 137

składników przygotujecie 6 sztuk w rozmiarze 120 ml. Składniki: 125 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% 50 g białej czekolady 3 pełne łyżki pasty pistacjowej ½ łyżki cukru pudru 6 biszkoptów Lady Fingers 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 30-50ml Amaretto (w zależności, czy lubicie bardziej czy mniej alkoholowe tiramisu) Kakao do posypania Przygotowanie: Kawę rozpuszczam w 150 ml gorącej wody(...)miksuję do połączenia się składników. (teraz jest moment, kiedy możesz spróbować kremu i zdecydować, czy ten poziom słodyczy Ci odpowiada, jeśli nie, dodaj trochę cukru pudru i ponownie zmiksuj) Biszkopty Lady Fingers dzielę na pół. Jedną połówkę zanurzam w kawie, a następnie układam na dnie pucharka. Biszkopt przykrywam kremem, na krem kładę kolejną połówkę biszkoptu nasączonego kawą (tutaj możecie tiramisu

Słodki sentyment
Tort czarny las 83

planach do zrobienia :) Myślę, że świetnie nadaje się na świętowanie zbliżającego się dnia kobiet, ale oczywiście na inne okazje również. Połączenie słodkiego i kwaskowatych wiśni jest boskie, a biszkopt nasączony sokiem wiśniowym i wiśniówką jest mega delikatny i wilgotny. Pycha! :) Składniki (tortownica o średnicy 22 cm.): Biszkopt: 5 jajek (temp. pokojowa) 130 g cukru 80 g mąki pszennej(...)wstawimy do piekarnika uprzednio rozgrzanego do 170°C. Pieczemy na środkowym poziomie, grzanie góra-dół przez 35 minut. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki i czekamy 3 minuty, następnie wyjmujemy biszkopt i upuszczamy tortownicę na podłogę z wysokości 30 cm. Zostawiamy w blaszce i wyjmujemy biszkopt z niej gdy będzie już letni. Zimny biszkopt dzielimy na trzy blaty. Wiśnie wrzucamy do rondelka

Delicious Place
Ciasto góra lodowa 116

Ciasto góra lodowa Znane i lubiane ciasto, które swego czasu było prawdziwym hitem internetu. Jest naprawdę smaczne i zawsze robi wrażenie wyglądem. Polecam!     Składniki: Biszkopt: 5 jajek 200g cukru 140g mąki pszennej typ 450 50g mąki ziemniaczanej 10g kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego po 40g 800 ml mleka 6 łyżek(...)temperaturze pokojowej Polewa: 200g masła pół szklanki wody 1/4 szklanki cukru 2 szklanki mleka w proszku 2 płaskie łyżki kakao Dodatkowo: pół szklanki zaparzonej kawy ok 250g okrągłych biszkoptów       *** Przygotowujemy biszkopt. Całe jajka wbijamy do miski i ubijamy mikserem razem z cukrem, aż uzyskamy puszystą masę *** *** Mąki mieszamy razem z proszkiem oraz kakao i przesiewamy partiami

Blog z Apetytem
Sernik gotowany na biszkopcie 93

doceniane na całym świecie. Istnieje wiele różnych wariantów sernika, ale dziś chciałbym podzielić się przepisem na sernik gotowany na biszkoptowym spodzie, który posypany jest delikatnymi wiórkami kokosowymi. Składniki: Biszkopt 4 jajka 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju Masa serowa 1 kg białego sera zmielonego 250-300 g cukru(...)połączyć z mlekiem i wlać do gotującej się masy, dodać rodzynki, skórkę, wymieszać i chwilę pogrzać, do zgęstnienia. Gorącą wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Ułożyć blat biszkoptu na tacy i nasączyć. Najlepiej biszkopt włożyć ponownie do tortownicy lub zabezpieczyć rantem do tortów i wtedy wyłożyć masę serową. Boki również można posmarować masą serową, lub zastosować tynk

gotuj ze mną
ciasto ur.Marty 81

Biszkopt Składniki: 7 dużych jajek 200g cukru 150 g mąki tortowej 100g mąki ziemniaczanej-1/2 szklanki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu lub sok z cytryny szczypta soli Wykonanie    Nagrzać piekarnik do temperatury 170 stopni (dolna grzałka). Blaszkę duża wysmarować (samo dno) masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Nie smarować boków. Oddzielić białka(...)ubitej masy dodać stopniowo przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 35-40 minut. Zaraz po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z piekarnika i rzucić na podłogę z wysokości ok. 50 cm, po czym wstawić z powrotem do piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia,przy otwartych drzwiczkach. W ten sposób usuwamy parę

mojej kuchni
ciasto ur.Marty 86

Biszkopt Składniki: 7 dużych jajek 200g cukru 150 g mąki tortowej 100g mąki ziemniaczanej-1/2 szklanki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu lub sok z cytryny szczypta soli Wykonanie    Nagrzać piekarnik do temperatury 170 stopni (dolna grzałka). Blaszkę duża wysmarować (samo dno) masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Nie smarować boków. Oddzielić białka(...)ubitej masy dodać stopniowo przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 35-40 minut. Zaraz po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z piekarnika i rzucić na podłogę z wysokości ok. 50 cm, po czym wstawić z powrotem do piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia,przy otwartych drzwiczkach. W ten sposób usuwamy parę

w mojej kuchni
Bardzo Łatwy Tort Hibiskusowo Czekoladowy 88

dużo smaku i bez tony masła i specjalistycznych przyrządów. Tort przygotowałam sobie na swoje już 38 urodziny które są akurat dzisiaj :) Składniki na tort o średnicy 16 cm biszkopt: 3 jajka kl M 1/4 szkl mąki (szkl o pojemności 200 ml) 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/5 szkl cukru 2 łyżeczki oleju kilka kropel esencji waniliowej krem hibiskusowy: 125 g mascarpone(...)mascarpone i cukrem pudrem. Większą część kremu wykładamy na pierwszy blat, drugi blat smarujemy od spodu dżemem i przykrywamy. Pozostały krem posłuży nam do posmarowania wierzchu tortu.     Biszkopt   2. Jajka miksujemy z cukrem na puszysta masę (miksujemy przez około 4 minuty) następnie dodajemy przesiane maki oraz esencję waniliową i olej. Mieszamy delikatnie i przekładamy do blaszki (obręczy

Gotowanie...to proste !