Składniki: galaretka malinowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, maliny mrożone 30 dag, twaróg wiaderko bezsmakowy 90 dag, cukier 4 łyżki, herbatniki kokosowe 14 sztuk, biszkopty okrągłe 10 sztuk, maliny do sernika 14 sztuk, maliny do dekoracji przygotowanie pysznego deseru było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania "kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90" maliny mrożone zalać(...)blendera zmiksować z 1 minutę na galaretkę malinową dać herbatniki kokosowe z czekoladą, dać połowę masy serowej, na wierzch herbatniki kokosowe i maliny dać resztę masy serowej i dać biszkopty lekko je wciskając do sera schować do lodówki najlepiej na całą noc, formę nakryć talerzem i odwrócić do góry dnem, zdjąć formę z sernika sernik jest orzeźwiający, nie za słodki
W Mojej Kuchni Lubięcukru 100 gramów miodu 50 gramów masła 100 gramów orzechów włoskich 100 gramów płatków migdałowych 60 gramów kandyzowanej skórki pomarańczowej 70 gramów rodzynek 2 jajka 8 okrągłch pokruszonych biszkoptów 3 szklanki mleka do gotowania maku dodatkowo jajko roztrzepane z wodą w proporcji 1:1 - do posmarowania rogalików przed włożeniem do piekarnika 2 szklanki cukru pudru, 5 łyżek gorącego mleka(...)malakserze (lub maszynce) Marcepan o temperaturze pokojowej rozdrobnić palcami, zmieszać z miodem w malakserze, dalej miksując dodać jajka i całość połączyć z makiem i orzechami Dodać pokruszone biszkopty Pozostawiamy do ostudzenia lub do następnego dnia (ja trzymałam w lodówce wraz z ciastem do dnia następnego) Wykonujemy rogale: Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną przykrywamy czystą ściereczką Jedną część rozwałkujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comśmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w nie całej połowie szklanki gorącej wody potrzebujemy jeszcze 2 galaretki agrestowe składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy pianę na sztywno dodając szczyptę soli. Do ubitej piany z białek dodajemy(...)miksujemy kiwi na mus. Dodajemy cukier, skrobię ziemniaczaną i bardzo dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Gotujemy przez chwilę, aż otrzymamy konsystencję gęstego kisielu. Po ostudzeniu smarujemy biszkopt kisielem z kiwi. Następnie zabieramy się za przygotowanie masy śmietanowej. Śmietankę ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Wcześniej rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i czekamy aż ostygnie. Dodajemy
noteskulinarnyfigakokosem SKŁADNIKI: 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 250 g truskawek biszkopty okrągłe 15-17 sztuk PRZYGOTOWANIE: Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do smaku cukier puder. Następnie dodajemy ser i miksujemy(...)Kiedy masę serową mamy gotową wlewamy do niej zimna galaretkę i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia. Tortownicę wykładamy np. folią spożywczą, na dno układamy biszkopty i zalewamy masą serową, odstawiamy. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na połówki. Na masie serowej układamy truskawki, w środek wkładamy jedną truskawkę głębiej, wstawiamy do lodówki na 30 minut
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBiszkopt ciemny - czekoladowy. Składniki : 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki (tortowej, krupczatki ) 1 łyżka ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania : Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszamy razem i przesiewamy przez sitko na papier. Białka ubijamy trzepaczką lub mikserem na sztywno. Dodajemy po troszkę cukru(...)Wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy około 20-30 minut. Gdy nasze ciasto jest już upieczone wykrawamy je z formy i odkładamy do przestygnięcia. Biszkopt jest puszysty i delikatny. Polecam ten przepis
Przepisy i porady kulinarnedeserami bywa ;-) Jeżeli macie zamrożone jagody, to polecam. W innym wypadku pozostaje ich zakup lub.... czekanie na sezon :-) Składniki na 4 desery w dużych pucharkach: Mus czekoladowy: 20 sztuk biszkoptów 150 ml mleka 1 kopiasta łyżka kakao łyżeczka cukru 1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka) 1 banan Bita śmietana i krem jagodowy(...)cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix 380 g mrożonych lub świeżych jagód (może być więcej) Wykonanie Do garnuszka wlać mleko, wsypać kakao, łyżeczkę cukru i dobrze wymieszać. Zagotować dodając biszkopty. Mieszać do momentu połączenia wszystkich składników i zostawić do ochłodnięcia. Dodać kieliszek czerwonego likieru (jeżeli deser robimy dla dzieci, to pominąć) i obrany banan. Wszystko razem zblendować do momentu powstania
Passions hobbies lifeserka mascarpone 15 dag kruchych podłużnych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru kawa rozpuszczalna kakao, migdały w płatkach lub zmielone, krokant orzechowy i inne…według uznania aromat lub alkohol (według uznania) Zaparzyć mocną kawę w ¼ filiżanki. Biszkopty pokruszyć, np. wałkiem lub blenderem. Wsypać do miski, dodać zimną kawę, wymieszać i odstawić na 15 minut. Dodać mascarpone, wymieszać łyżką lub mikserem
Humanistka w kuchniwystygnięcia. Śmietanę ubić z dwoma łyżkami cukru, a następnie połączyć z mlekiem i żółtkami. Po przestudzeniu wsypać pokrojone w kostkę gruszki i wymieszać. Na dno tortownicy układamy jeden nasączony biszkopt i po bokach układamy plasterki gruszek. Następnie masę wyłożyć na ciasto i wyrównać. Przykładamy drugim nasączonym biszkoptem i posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego. Inspiracja
O kuchni z uczuciemsię na słodkie małe co nieco. Wiem to z własnego doświadczenia :) SKŁADNIKI NA 6 PORCJI 12 biszkoptów (długich jak do tiramisu) odrobina mleka (do namoczenia biszkoptów) borówki amerykańskie (w moim przypadku w formie dżemu) 1 duża śmietana 30 % 1 śmietanfix cukier puder do smaku 1 serek homogenizowany
Kuchnia w opałachciasto to nic innego jak wariacja na temat Królewicza, ciasta, które pokazywałam Wam jakiś czas temu. Oryginalny Królewicz jest bez dodatku owoców, a jego środkową warstwę stanowi puszysty biszkopt. Tym razem upiekłam cztery miodowe placki i przełożyłam je kremem. Biszkopt opuściłam. Ciasto wyszło pysznie, wygląda też rewelacyjnie. Nie jest trudne, ani specjalnie pracochłonne. Można je upiec z większej ilości warstw
Codzienna kuchnia niecodziennakonsystencja będzie całkowicie sztywna, tj. po odwróceniu naczynia bita śmietana nie wypadnie z pojemnika :)Kieliszki do szampana napełniamy do polowy musem jabłkowym, na to posypujemy po 3 pokruszone biszkopty, a na wierzch nakładamy bogato ubitą śmietankę, wyrównujemy.Podajemy schłodzone.Smacznego
Słodkie Przyjemnościserowej i miksowanie na najwyższych obrotach.W oddzielnej misce białka ubijamy na sztywną, puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do ciasta.Dużą, prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy pokruszone biszkopty, wyrównujemy i ugniatamy. Na tak przygotowany spód wylewamy równomiernie rozprowadzając masę serową.Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do złotego koloru - około 30 minut.Studzimy w piekarniku
Słodkie Przyjemnościmasą twarogową - najpierw połowę piany, następnie drugą połowę mieszamy za pomocą łopatki. na koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny i mieszamy.Do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej wsypujemy pokruszone biszkopty i herbatniki, następnie przelewamy gotową masę twarogową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175`C. Pieczemy 55 - 60 minut.(Przed pieczeniem możemy lekko ubić ciasto, aby pozbyć się zbędnych
Słodkie Przyjemnościskładniki* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* aromat waniliowy 3-4 kropleSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera
Mix smaku