biszkopt z - 1500 przepisów (strona:48/100)

Tort Garfield 133

składnikibiszkopt jasny*6 jajek*3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki pszennej*1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia*2 łyżeczki soku z cytrynybiszkoptowe czekoladowe* 4 białka* 2/3

Mix smaku
Aksamitny sernik na zimno 137

składniki* 500 g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku* 250 ml słodkiej śmietany 18% z kartonika* 1 bita śmietana w proszku śnieżka* 3 galaretki w ulubionych smakach

Mix smaku
Sernik na zimno z truskawkami 196

utartego twarogu, wymieszać, a następnie wlewać do twarogu cały czas mieszając, najlepiej przy pomocy miksera.Odstawić masę do lekkiego stężenia, ubić śmietanę na sztywno, dodać do masy i wymieszać.Biszkopt otoczyć obręczą, wylać 1/3 masy twarogowej, wstawić na 5 minut do zamrażalki.Po wyjęciu na masie ułożyć 2/3 truskawek, następnie wyłożyć resztę masy i delikatnie rozprowadzić na truskawkach. Odstawić

Mix smaku
Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami 131

dopadnie nas ochota na coś słodkiego wystarczy przeszukać szafki, popatrzeć co mamy w lodówce, połączyć składniki i mamy gotowe… biszkopciki z masą kokosową  i truskawkami.    Składniki: - 20 podłużnych biszkoptów (na 10 ciastek)- truskawki (kilka sztuk)- czekolada (na polewę do ozdoby)           Masa kokosowa: - 200 ml mleka kokosowego- 1 łyżeczka cukru pudru- ok. 50g wiórków kokosowych Umyte i pozbawione szypułek(...)kilka dni w lodówce) odlewamy wodę. Ubijamy wytworzoną śmietankę dodając 1 łyżeczkę cukru pudru. Wiórki kokosowe mielimy (w młynku lub blenderze) i dodajemy do masy, mieszamy. Gotową masą smarujemy biszkopty i składamy po dwa.  Nadmiar masy zbieramy nożykiem. Na wierzchu każdego ciastka wyciskamy workiem cukierniczym rozetki. Plasterki truskawek układamy, po kilka sztuk,  między rozetkami. Z czekolady robimy polewę i ozdabiamy

mojewypiekiinietylko
SZARLOTKA Z KREMEM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 460

znaczy , że mniej smaczne! )Duża ilość jabłek pokryta fantastycznym kremem i prażonymi wiórkami kokosu zachwyca podniebienie!Każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę!  SKŁADNIKI:( duża blacha np. 30×26 )BISZKOPT :* mąka pszenna – 0,5 szkl* mąka ziemniaczana – 0,5 szkl* jajko – 5 szt* cukier – 3/4 szkl* proszek do pieczenia – 2 łyżeczkiJABŁKA :* jabłko(...)łyżka* masło – 200 g* cukier – 0,5 szkl* cukier waniliowy – 1 łyżkaKRUSZONKA :* wiórki kokosowe – 150 g* cukier – 4 łyżki* masło – 100 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BISZKOPT:Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Pod koniec ubijania dodajemy łyżka po łyżce cukier ( nie przerywający przy tym ubijania ).Wlewamy po 1 żółtku , cały

Ostra na Słodko
Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą 361

Białą Czekoladą - Składniki:2 galaretki truskawkowe500 g ricotty100 g białej czekolady300 ml śmietany kremówki3 łyżki żelatyny + ok. 50 ml wody5 łyżek cukru pudrucukier z prawdziwą wanilią (lub cukier puder)biszkopty Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą - Sposób przygotowania:Jedną galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Po lekkim ostudzeniu przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy na lód(...)czekoladę, a na końcu ciągle mieszając wlewamy rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. W osobnej miseczce ubijamy kremówkę i dodajemy do sera - łączymy składniki. Dno tortownicy (ok. 23 cm) wykładamy biszkoptami, wylewamy masę serową i w odstępach ok. 1 centymetra "wtykamy" serduszka (pionowo tak aby po przekrojeniu uwidocznił się ich kształt). Całość zalewamy przestudzoną galaretką.Sernik przyozdobiłam truskawkami polanymi białą czekoladą

Słodka Strona
Tęczowy Sernik na Zimno 417

dodajemy do twarogu. Masę serową dzielimy na 6 części. Do każdej z nich dodajemy po odrobinie barwnika i dokładnie mieszamy. Na  dno tortownicy (ok. 20 cm) wykładamy biszkopty. Na nie wykładamy kolejno masy: fioletowa, granatowa, niebieska, zielona, żółta, pomarańczowa. Na górę wylewamy tężejącą galaretkę. Po zastygnięciu sernik możemy udekorować bitą śmietaną, wisienkami a całość posypać kolorową posypką

Słodka Strona
Sernik na Zimno Cappuccino z Ptasim Mleczkiem 282

powoli ciągle mieszając wlewamy wodę z żelatyną. W osobnym naczyniu ubijamy śmietankę i dodajemy do sera i delikatnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.Dno tortownicy (18 cm) wykładamy biszkoptami namoczonymi w mleku lub w kawie cappuccino. Smarujemy boki masłem i wylewamy połowę masy serowej. Wkładamy do lodówki do momentu lekkiego stężenia. Następnie układamy kostki ptasiego mleczka naokoło formy

Słodka Strona
Jagodowo Poziomkowe Ptasie Mleczko z Mlekiem Skondensowanym 330

rozpuszczoną żelatyną.Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy lekko rozgniecione borówki, do drugiej poziomki. Mieszamy do połączenia składników.Na dno tortownicy z obręczą (ok. 18 cm) wykładamy biszkopty. Boki smarujemy tłuszczem. Wykładamy najpierw poziomkową masę, a na nią masę jagodową - wygładzamy. Chłodzimy w lodówce. Gdy masa stężeje ubijamy kremówkę, którą następnie dekorujemy ciasto. Wysypujemy pozostałe owoce

Słodka Strona
Prosty Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami 455

twarogu (temp. pokojowa)60 ml mleka 4 łyżki cukru pudru (lub więcej)3 płaskie łyżki żelatynydowolna galaretka (u mnie truskawkowa)ok. 300 g dowolnych owoców (u mnie truskawki) biszkopty + niewielka ilość mleka Sernik na Zimno z Galaretką i Owocami - Sposób przygotowania:Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml wrzątku. Studzimy. Do ciepłego mleka wrzucamy żelatynę i dokładnie mieszamy(...)delikatnie mieszając stopniowo dodajemy po łyżce twarogu. Ciągle mieszając, powoli wlewamy mleko z żelatyną.Tortownicę z obręczą (o średnicy ok. 21 cm) smarujemy masłem. Dno wykładamy namoczonymi w mleku biszkoptami. Przygotowaną masę wylewamy do formy i umieszczamy w lodówce do stężenia. Następnie wierzch ciasta dekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy do momentu zastygnięcia. Gotowy deser możemy podać z bitą

Słodka Strona
Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno 196

jednej z nich wrzucamy maliny, do drugiej jagody.Chwilę miksujemy do połączenia składników. Tortownicę z obręczą (o średnicy ok. 21 cm) smarujemy masłem. Dno wykładamy namoczonymi w mleku biszkoptami. Jagodową masę wylewamy na spód formy - chłodzimy w lodówce do stężenia. Następnie wylewamy masę malinową i znów umieszczamy w lodówce. Gdy masa serowa zastygnie wierzch ciasta dekorujemy owocami i zalewamy tężejącą

Słodka Strona
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 906

porze roku ciasta z jabłkami smakują zdecydowanie najlepiej;)) Dlatego też często u nas goszczą. Tym razem sięgnęłam po stary, sprawdzony przepis na biszkopt z masą jabłkową, delikatnym kremem budyniowym i puszystą pianką z białek...forma 23x33 cm Biszkopt:3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać

Z miłości do słodkości
Shrek - zielone ciasto 372

biszkoptowe , połączone z śmietankową warstwą i zielonym budyniem ugotowanym na soku.Zielone galaretki i masa nadają ciastu fajny wiosenny wygląd .Ciasto na pewno przypadnie do gustu młodszym i starszym łakomczuchom :)Biszkopt:5 jaj1 cukier waniliowy 16 g4 łyżki cukru5 łyżek mąki2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki oleju1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić z cukrami na sztywną pianę, dolać żółtka i chwilkę zmiksować(...)galaretki ( agrestowe)1 szkl gorącej wodyewentualnie 1 łyżka cukru pudruDodatkowo:2 opakowania delicji 2 galaretki zielone1/2 l wodyOpis przygotowania: Na soku ugotować budyń .Jeszce gorący wyłożyć  na biszkopt .Na zieloną warstwę układamy delicje, czekoladą do góry . Następnie ubitą śmietanę z 2 galaretkami rozpuszczonymi w 1 szklance wody ( dolewamy je do śmietany gdy wystygną i lekko zaczną tężeć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Truskawkowiec 186

Pyszny delikatny kakaowy biszkopt, śmietana i truskawki :)Ciasto:3 jajka1/2 szkl cukru3/4 szkl mąki pszennej3 łyżki wody4 łyżki oleju2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaOddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, do żółtek dosypujemy proszek do pieczenia, wlewamy olej i wodę,  powstałą masę wlewamy do ubitych białek. Delikatnie mieszamy. Dosypujemy porcjami kakao i mąkę mieszając

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ladyfingers 124

Biszkopty nie skłamię jak powiem, że wręcz idealne! Nadają się do wszystkiego. U mnie znikają prosto z blachy. Kolejny Idealny przepis Dorotki z MW. Tylko z mniejszą ilością cukru.  Składniki na 2 piekarnikowe blachy: 3  jajka 70 g cukru  75 g mąki pszennej, przesianejodrobina zapachu waniliowegocukier puder  Białka ubijamy na sztywną pianę. Powoli i stopniowo(...)pieczenia. Ciasto delikatnie nakładamy do rękawa cukierniczego. Powinno to się robić  grubą okrągłą nasadką, ale ja odcięłam tylko róg bo takiej jeszcze nie posiadam i wyciskamy na blachę biszkopty, długości około 10 cm pozostawiając odstępy między nimi. Teraz musimy je oprószyć dość solidnie cukrem pudrem i zostawić na ok5 minut, aby przeschły. Przed  włożeniem blach do piekarnika ponownie

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania