biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:75/363)

Ciasto krówkowe 364

Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając, aż budyń zgęstnieje. Schłodzić i zmiksować z masłem na gładki krem.Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem.Na biszkopcie rozsmarowujemy krem budyniowy, na nim układamy warstwę herbatników, potem masę krówkową, warstwę krakersów, a na wierzch ubitą kremówkę.Smacznego

Oryginalny smak
Makowa rolada z kremem cynamonowym 199

Makowa rolada z kremem cynamonowym. Przepisy Thermomix. Składniki: ciasto na biszkopt: 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 szt jajek 50 g cukru 30 g suchego niebieskiego maku krem cynamonowy: 500 g serka mascarpone 50 g śmietany 30% 150 g białej czekolady 1 łyżeczka cynamonu dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki Makowa rolada. Thermomix(...)dekoracji rolady. Dżemu i masy nakładamy tak do 2/3 szerokości biszkopta. Jeżeli nałożymy na całość biszkopta masa z dżemem przy rolowaniu nam wyjdzie z rolady. Biszkopt rolujemy. Na wierzch rolady rozprowadzamy pozostały krem. Posypujemy makiem. Roladę schładzamy kilka godzin w lodówce. Przechowujemy również w lodówce. The post Makowa rolada z kremem cynamonowym appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Torcik biszkoptowo malinowy 162

miksera lub szpatułką. Gotowy biszkopt wylewamy do wyłożonej pergaminem tortownicy –samo dno o wym 26 cm. Pieczemy 30 minut w temp 170*c. po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na dwa blaty. Krem budyniowy W ¾ szklanki rozmieszać budynie, resztę mleka zagotować z cukrem, do gotującej się masy wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować. Zestawić z ognia. Do gorącej masy wsypać suchą(...)krem. Poncz: Wodę wymieszać z likierem. Przełożenie: Pierwszy blat biszkopta ułożyć na paterze skropić połową ponczu, cienką warstwą rozsmarować krem, na środek wyłożyć galaretkę z malinami, przykryć resztą kremu oraz drugim biszkoptem który nasączamy resztą ponczu. Torcik dekorujemy bitą śmietaną, tartą gorzką i białą czekoladą oraz malinami. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto arbuzowe z galaretką 273

Ciasto jest niezwykle delikatne i puszyste. Dzięki galaretce i arbuzowi jest również orzeźwiające. Jednym słowem doskonały deser do letniej kawy. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl cukru 2/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 4 łyżki cukru pudru 1/2 dużego arbuza 2 galaretki truskawkowe Biszkopt:  Białka(...)pestki). Arbuzowe kuleczki odsączyć na sicie. Krem:   W misie miksera utrzeć mascarpone ze śmietanką i cukrem. Gdy masa zacznie gęstnieć dodać śmietan fix. Nie miksować za długo! Biszkopt posmarować kremem, ułożyć kuleczki z arbuza, zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do stężenia na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą

Smakołyki Asi
Szybkie kremówki na biszkopcie 412

Jakiś czas temu naszło mnie na kremówki:) Nie miałam jednak zbyt wiele czasu, dlatego zrobiłam szybkie kremówki na lekkim biszkopcie. W między czasie, gdy ciasto się piekło przygotowałam budyń na krem. Potem pozostało mi tylko utrzeć masę z masłem i przełożyć nią blaty ciasta. Kremówki w tej wersji są naprawdę szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne;) Jednak już niebawem zdradzę(...)przepis na zupełnie inną wersję tych pysznych ciastek... Biszkopt: 4 jajka,  budyń śmietankowy (40g),  3 czubate łyżki mąki pszennej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  4 łyżki cukru,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.   Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier. Dodawać kolejno żółtka.Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym. Dodać

Z miłości do słodkości
Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru 137

najlepiej i są najbardziej lubiane. Zawsze staram się je maksymalnie “odchudzić”, ale bez utraty smaku Tym razem przygotowałam tort na urodziny mamy z kremem bez masła i bez cukru. Upiekłam orkiszowy biszkopt z mąki pełnoziarnistej i dodałam jeszcze warstwę jabłkową, która dodała świeżości i sprawiła, że tort nie jest mdły. Ten tort to dowód na to, że biszkopt(...)okazji opróżnicie nieco spiżarnię ;)). Muszę przyznać, że ta masa to jedna z moich ulubionych i na pewno wykorzystam ten pomysł jeszcze wielokrotnie Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru Biszkopt pełnoziarnisty: 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 5 jajek Krem budyniowy na śmietance kokosowej: 1 puszka mocno schłodzonego mleczka

Fitkot
Ciasto milky way (mleczna kanapka) 73

Deser, którym zajadają się dzieci, możesz bez problemu zrobić w domu! Nie jest skomplikowane, a krem ma pyszny mleczny smak. Biszkopt przed przełożeniem kremem warto nieco skropić, by zachował świeżość jak najdłużej. Składniki na blaszkę o wymiarach 18x28cm Biszkopt: 80g mąki tortowej 80g mąki ziemniaczanej 100g drobnego cukru 5 jajek 20g (1 łyżka) ciemnego kakao 4 łyżki oleju(...)łyżeczki) proszku do pieczenia Krem: 250g masła 100g drobnego cukru 125ml mleka 2% 120g (1 szklanka) mleka w proszku kilka kropel aromatu waniliowego Polewa: 60ml śmietanki 30% 60g mlecznej czekolady Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych dodajemy partiami drobny cukier i ubijamy za każdym razem do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy po jednym

Kuchnia w czekoladzie
Tort śliwkowo-czekoladowy i 5 urodziny bloga 165

kąpieli wodnej i przestudzić ją do temperatury pokojowej. Masło utrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać roztopioną czekoladę i całość wymieszać na jednolity krem. Na spód tortownicy wyłożyć 1 blat biszkoptu i wlać tężejącą masę śliwkową. Odstawić ją do lodówki aby stężała(...)nastąpi możemy tort wyjąć z formy i przełożyć na paterę. Na wierzch nałożyć drugą część ciasta. Na nią wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować i przykryć ostatnim blatem biszkoptu. Cały tort posmarować kremem. Boki tortu udekorować posiekanymi orzechami a wierzch ozdobić rozetkami z kremu. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią środek tortu. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin

My simple kitchen
Czekoladowa pokusa 316

Pyszne warstwowe ciasto z niebiańskim kremem czekoladowym , galaretką i kokosem. Ciasto bardzo smaczne i efektowne. Składniki: Biszkopt kakaowy 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki mąki pszennej Blat kokosowy 300 g kokosu 4 białka 200 g cukru Krem czekoladowy 4 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 100 g gorzkiej czekolady(...)stopniowo dodawać zimną masę czekoladową cały czas ucierając. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu ale zmniejszając wodę do 0,7 l. Odłożyć do lekkiego stężenia.  Warstwy ciasta; biszkopt, połowa kremu, tężejąca galaretka, reszta kremu i blat kokosowy

Ala piecze i gotuje
TORT FERRERO ROCHER 139

blogowych inspiracji i nadal będziecie zaglądać na mojego bloga.    SKŁADNIKI Biszkopt: tortownica o średnicy 18 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Krem: 150 g masła, 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki nutelli, 45 g wafli(...)wymieszaną z wodą. Krem: Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną, studzimy. Masło ucieramy, dodajemy czekoladę, nutellę oraz likier. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 dodajemy pokruszone wafelki.  Biszkopt przekładamy kremem z pokruszonym wafelkiem, wierzch i boki smarujemy masą bez wafelka. Wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą, robiąc esy floresy, posypujemy orzechami, dekorujemy pralinkami

słodki bratek
Rolada śmietankowa, waniliowa lub z adwokatem :) 163

zaczęłam robić takie zrolowane wypieki, w każdym razie są one szybkie w zrobieniu i przyjemne w zjedzeniu, a więc polecam :) Biszkopt: 3 jajka ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem: 500ml śmietany kremówki (30%) 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny *50ml ajerkoniaku Dodatkowo: 1 łyżka cukru pudru do posypania rolady Białka oddzielamy(...)więc żelatynę o temperaturze pokojowej powoli wlewamy do śmietany i szybko mieszamy łyżką lub szpatułką. Na koniec możemy dodajemy do kremu adwokata lub innego gęstego likieru lub pozostawiamy krem śmietankowy. Zimny biszkopt powoli rozwijamy ze ściereczki, a następnie smarujemy kremem, pamiętając, by koniec ciasta pozostawić suchy. Biszkopt zwijamy w roladę i wkładamy do lodówki by ciasto stężało. Przed podaniem ciasto

Smakowy Raj
Ciasto KRÓWKA 994

wody dodatkowo 150-200 g masy kajmakowej do nasączenia: sok z 1/2 cytryny + 1/3 szklanki przegotowanej wody płatki migdałowe do dekoracji Etapy przygotowywania ciasta KRÓWKA - nasączanie spodu biszkoptu, przekładanie kremem i dekorowanie masą kajmakową oraz płatkami migdałowymi Na samym początku skarmelizować cukier: na suchą patelnię wsypać zwykły cukier i podgrzewać go tak długo (na średnim ogniu), aż całkowicie się(...)nasączyć rozcieńczonym sokiem z cytryny. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Następnie wsypać do niej cukier puder i wlać przestudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Przygotowany krem przełożyć na spód ciasta. Na sam wierzch położyć drugą część biszkoptu, ewentualnie lekko go nasączyć sokiem z cytryny. Wierzch ciasta udekorować (lekko ciepłą) masą kajmakową i posypać płatkami migdałowymi. Kroić na drugi dzień po przygotowaniu

Ugotować
Las w słoiku z biszkoptem szpinakowym 74

/2022\/02\/deser-las-w-sloiku-480x270.jpg"],"description":"Deser Las w s\u0142oiku inspirowany Runem Le\u015bnym - s\u0142ynnym ciastem szpinakowym z kremem \u015bmietankowym i granatem. Ciasto w s\u0142oiku.","keywords":["granat","maliny","mascarpone","\u015bmietanka krem\u00f3wka","szpinak","truskawki","runo le\u015bne","le\u015bny mech","biszkopt szpinakowy","szpinak mro\u017cony","szpinak rozdrobniony","ciasto szpinakowe","ciasto szpinakowe z granatem","zielony biszkopt"],"author":{"@type":"Person","name(...)przez 20 - 25 minut. Biszkopt pozostaw do ca\u0142kowitego wystudzenia.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/las-w-sloiku-z-biszkoptem-szpinakowym\/#wpzoom-rcb-direction-step-620e579e1a244","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"LAS W S\u0141OIKU","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Wystudzony biszkopt szpinakowy pokrusz w d\u0142oniach. Po\u0142ow\u0119 okruszk\u00f3w przesyp na dno puchark\u00f3w lub deserowych s\u0142oiczk\u00f3w.","text":"Wystudzony biszkopt szpinakowy pokrusz

ProstePesto.pl
Migdałowe ciasto z kajmakowym kremem i orzechowym krokantem 183

Bezglutenowy biszkopt- na migdałach, przełożony prostą masą kajmakową na kremówce i mascarpone- dzięki czemu krem jest delikatny- posypany krokantem z orzechów włoskich.Blaty biszkoptu zostały posmarowane dżemem malinowym z dodatkiem soku z cytryny, po to, by całość nie była zbyt słodka.Miałam zrobić biszkopt od Filozofii Smaku, ale postanowiłam zarezerwować go sobie na inny termin i tym razem zrobiłam(...)pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 36 x 25 cm.Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut (do suchego patyczka).Po ostudzeniu biszkopt przekroić na pół, by powstał kwadrat.Krem kajmakowy:Schłodzoną kremówkę ubić, dodać mascarpone i kajmak.Delikatnie, ale dokładnie krem wymieszać i wstawić do lodówki na minimum 30 min.Przygotowanie:Na jeden kakaowy blat nałożyć dżem wymieszany z sokiem z cytryny, potem

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto Kubanka 174

które nada się na różnego rodzaju okoliczności, idealnie zachowuje swój kształt i ładnie się prezentuje. Mimo dodatku kremu orzechowego nie jest za słodkie, warte wypróbowania nie tylko dla miłośników Nutelli.  Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na  biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao(...)orzechowy typu Nutella i mieszać połączenia składników. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie: Na biszkopt wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić. Jasne herbatniki maczać w mleku i układać na krem. Rozsmarować dżem i wyłożyć, maczane w mleku kakaowe herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę śmietanową* i posypać przesianym

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania