biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:172/235)

Tort z ciasteczkową dekoracją 99

wyjątkowy tort, bo pierwszy w życiu bez glutenu i bez laktozy - jeśli pominiemy oczywiście te dekoracje. Wyszedł bajeczny, cudny w smaku i z wygląd. Zachwycił każdego kto miał okazje go zobaczyć, a szczególnie solenizantkę, która jak go zobaczyła powiedziała "Skąd wiedziałaś że własnie o takim marzyłam?" Jak to skąd.. mamy wiedzą wszystko... :) Przepis na biszkopt

Bernika - moj kulinarny pamietnik
truskawkowe pożegnanie w zimnym sernikowym wydaniu 138

biszkopcie układamy umyte truskawki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy przekrojoną na pół laskę wanilii,   i gotujemy przez 5 minut.   Zamiennie stosujemy cukier waniliowy i pomijamy gotowanie Następnie wyjmujemy wanilię i wsypujemy cukier wraz z żelatyną.  Tężejącą wodę łączymy z twarogiem sernikowym.  Całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.  Gotowy tort

Miód i pieprz
Sernik na zimno z truskawkami 187

biszkopcie układamy umyte truskawki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy przekrojoną na pół laskę wanilii,   i gotujemy przez 5 minut.  Zamiennie stosujemy cukier waniliowy i pomijamy gotowanie Następnie wyjmujemy wanilię i wsypujemy cukier wraz z żelatyną.  Tężejącą wodę łączymy z twarogiem sernikowym.  Całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.  Gotowy tort

Miód i pieprz
Sernik truskawkowy z galaretką 104

Co prawda truskawek na straganach już prawie nie widać, sernik ten równie dobrze można zrobic z jagodami, malinami czy poziomkami. Jest szybki do  wykonania, a

Gosia gotuje
Tort czekoladowo- malinowy 128

Czekoladowo- malinowy tort na urodziny mojego Narzeczonego. Nam bardzo smakował wiec serdecznie polecam;) Składniki*: 8 jajek 312 ml mleka 266 ml oleju 586 ml cukru łyżka ekstraktu waniliowego własnego lub 8 ml kupnego 313 gram mąki pszennej 125 gram kakao 4 ml sody 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia * przepis na tortownicę o średnicy 25 cm Wykonanie biszkoptu: Jajka lekko roztrzepać

Krakowskie smaki Ani
Masa z białym makiem do rogali 186

Masa z białym makiem to idealny, przepyszny i niezastąpiony składnik rogali Świętomarcińskich. Jeśli pokusi Was, aby zrobić masę z niebieskim makiem, to

Słodki Pomysł
Przepis #69 FIT torcik czekoladowo- orzchowy na pożegnanie wakacji 136

wystudzenia. Schłodzony biszkopt przekrawamy na 3 części. Masa Przygotowanie masy zaczynamy dzień wcześniej. Jogurt grecki wykładamy na sito, które układamy na misce i chowamy do lodówki). Następnego dnia zbieramy masę i wkładamy do miski. Następnie miksujemy razem z cukrem. Dzielimy na 2 części. Do jednej wsypujemy kakao a do drugiej masło orzechowe. Na talerzu/paterze układamy pierwszy blat tortu i smarujemy

Health-Fit-Life
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 325

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy

moj przepis na
Ciasta na Komunię Świętą 682

przyjęcie w domu i musicie sami zadbać o uroczyste przyjęcie gości. Ciasta, które wybrałam są hitami rodzinnych uroczystości - z pewnością także zachwycą gości komunijnych. Nie są to typowo komunijne torty, ale przecież nie tylko takie się stawia na stole, prawda? Poniżej też kilka propozycji słodkich przekąsek, które mogą przypaść do gustu najmłodszym! Mam nadzieję, że wybierzecie coś z poniższych słodkich(...)Już masz ochotę je zrobić?! ;) Ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem śmietankowym Kultowe ciasto wielu imprez rodzinnych. Pojawia się prawie na każdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru

Moje Qulinaria
Tort a'la banoffee 156

ciasto ładnie nam odeszło od papierka. Boków nie smarujemy niczym. 4 Pieczemy w 170 stopniach, funkcja góra - dół około 30 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczone. Po wyjęciu rzucamy upieczonym biszkoptem i tortownicą na blat lub podłogę (spuszczamy z wysokości około 40 cm). Studzimy, po ostudzeniu przecinamy na 3 blaty. Masa: 500 g serka mascarpone 300 g śmietanki(...)mnie ze względu na dzieci woda z cytryną i odrobiną cukru sok z cytryny Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 6-8 łyżek mleka 20 g masła 1. Dolny blat tortu nasączamy ciepłą wodą z sokiem z cytryny i cukrem (do ciepłej wody dodajemy 1/3 łyżeczki cukru, mieszamy żeby się rozpuścił i dodajemy kilka kropli soku z cytryny). 2. W misie

kruche babeczki
Torcik truskawkowy 256

Jak co weekend piekę jakieś ciasto. Od dłuższego czasu chodziło za mną ciasto z truskawkami. Niestety moje dzieci nie lubią truskawek, ale cóż tym razem upiekłam

Amatorka kuchenna
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 137

     Jest to bardzo dobre ciasto, wilgotne, nie za słodkie, mięciutkie i błyskawicznie znika ze stołu (przez co o mały włos nie było by

Rozpustne gotowanie
Tort Owocowa Wyspa 137

śmietanowy tort a’la Big Milk Trio z owocowym wykończeniem: mocno nasączony, nie za nadto słodki. Sprawdza się dobrze dla osób, które nie przepadają za ciężkimi, maślanymi kremami. Smakowo, dobrze schłodzony nawiązuje właśnie do popularnych lodów Big milk Trio. Dekoracja ze świeżych owoców i miętowe przybranie nawiązują do wnętrza- co z oczu…to w środku😃 Składniki na biszkopt

Domowe ciasta
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 118

Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 3 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją herbacianą i wyłożyć cały słoik dżemu wiśniowego. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu

Ciastka - domowe słodkości
Urodzinowy tort z matchą 121

upieczeniu, biszkopty wyciągamy z formy, żeby przestygły. Bita śmietana: Do wysokiego garnka wrzucamy stałą część mleka kokosowego (bez płynu), przesiewamy cukier puder i wlewamy ekstrakt z wanilii. Całość ubijmy ręcznym mikserem aż będzie sztywna. Jeden spód wkładamy na tortownicę i smarujemy połową gotowego kremu. Kładziemy drugi spód i smarujemy resztą kremu nie zapominając o pokryciu także boku tortu. Na końcu

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania