biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:164/235)

TORCIK MAKOWO JABŁKOWY Z MASĄ 99

waniliowy. Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć 2/3 masy waniliowej, rozprowadzić, a następnie przykryć drugą połową biszkopta. Na wierzch posmarować pozostałą masą waniliową. Na koniec torcik udekorować według własnego uznania. Przykładowa dekoracja: Na środku tortu za pomocą startej czekolady zrobić 2 duże bombki i 1 małą

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto jeżynowe z musem czekoladowym 158

owoce obróbce cieplnej. I tak też ze skromnego ciasta wyszedł ogromny tort z galaretką i musem czekoladowym. Lubię do swoich wypieków dodawać zdrowy akcent, dlatego też mus składa się z jogurtu greckiego, zaś zamiast cukru dodałam miodu. Całość komponuje się pysznie. Lekko kwaśne owoce idealnie pasują do czekoladowego biszkoptu i musu. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru

Passions hobbies life
Rolada Szwarcwaldzka 171

Przygotowałam ją zamiast tortu do imieninowej kawy. Jest niesamowicie delikatna i wręcz rozpływa się w ustach. Lekka słodycz śmietanki doskonale współgra z kwaskowatymi wiśniami.  Roladę przygotowałam wg własnego pomysłu. Zamiast konfitury czy dżemu wiśniowego możecie użyć wiśni z kompotu a biszkopt nasączyć wiśniówką. Ja pominęłam alkohol ze względu na dzieci, które będą ją jadły.  Jeśli nie chcecie piec

Smakołyki Asi
Ekspresowy placek z wiśniami. 118

spód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych, 1-2 garście wiórków kokosowych. Przygotowanie :  Na biszkopt wyłożyć krem oraz gęsto poukładać wiśnie. Gdy biszkopt jest gruby, można

W kuchni u Moniki
Domowa lemoniada 165

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik Lucy 140

krem maślany - to nie jest taki ciężki,  dlatego z przyjemnością się go pałaszuje,  co zresztą widać na zdjęciach, jeszcze chwila  i nie byłoby czego fotografować. Tort autorstwa mojej babci, stąd też nazwa - Torcik Lucy:    Składniki: Na ciasto: 8 jajek (białka i żółtka osobno) 1 i 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku(...)wymieszać. Poncz: Wszystkie składniki wymieszać razem. Przełożenie: Biszkopt podzielić na 3 części. Pierwszy placek nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć około połowę kakaowej masy, przykryć drugim plackiem. Drugą część ciasta również nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć większą część jasnego kremu (pozostała część - do ozdabiania toru), przykryć 3 plackiem. Nasączyć pozostałym ponczem. Górę i boki tortu wysmarować pozostałym kremem kakaowym, ozdobić białym kremem

My sweet a life
Torcik serowo – porzeczkowy 437

Ciekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki

Szalona Kuchnia Eweliny
Biszkoptownik kolorowy 164

Piękne kolorowe i bardzo smaczne ciacho, sprawdzi się nie tylko od święta ;) U mnie posłużyło za torcik na moje urodzinki ;) Biszkopt rzucany: 5 jajek 3/4 szkl

Gotowanie...to proste !
Ciasto z ptasim mleczkiem (kokosowe) 231

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Wizualnym wyglądem ciasta zainspirowałam się zdjęciami w internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą.   W skrócie jest to

Di gotuje
Torcik z musem jabłkowym, ptasim mleczkiem, powidłami i prażonym kokosem 159

Do sobotniej kawy polecam pyszny torcik z musem jabłkowym. Wbrew pozorom jest bardzo łatwy do przygotowania. Znika z talerza w oka mgnieniu.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 3

Tradycyjna kuchnia Kasi
Leśny tort z kremem jagodowym 415

szkl cukru pudru (dałam mniej) 2 galaretki jagodowe (2x44 g) 2 szkl gorącej wody 1 i 3/4 szkl jagód Dodatkowo: 2 galaretki jagodowe (2x44 g) jagody do dekoracji tortu     Przygotowanie:     Ciasto szpinakowe: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej! Szpinak rozmrozić na sicie, dobrze odcisnąć z nadmiaru wody, a następnie wymieszać z 1/2 szkl(...)biszkopt jest upieczony).   Po tym czasie piekarnik uchylić, a ciasto pozostawić w nim do studzenia. Po kilkunastu minutach wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia.    Wystudzone ciasto  ostrym nożykiem oddzielić od rantów tortownicy i przekroić na 3 równe blaty.  Wierzch górnego blatu ściąć i pokruszyć do miseczki (przyda się do dekoracji boków tortu

Nastoletnie Wypiekanie
Urodzinowy tort malinowo- kokosowy 261

własnoręczne przygotowanie tortu. Przygotowałam się więc psychicznie, że spędzę pół dnia w kuchni. Miało być cudownie. I było :) Ciasto wyszło idealnie wilgotne, a smaki łączyły się w smakowitą całość. Nie był ani za słodki, ani mdły, po prostu boski. Proponuję ciasto przygotować dzień wcześniej, gdyż jest to deser raczej pracochłonny.Potrzebne nam: Na biszkopt:- 7 jajek- 3/4 szklanki cukru(...)papierem do pieczenia, boki zostawić odsłonięte i nie posmarowane. Przelać ciasto do tortownicy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika. Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Od razu wyjąć biszkopt do ostudzenia, po 10 minutach odwrócić do góry dnem i postawić na desce pokrytej papierem do pieczenia. Zostawić na około godzinę do ostudzenia. Ja ciasto zrobiłam dzień wcześniej

W poszukiwaniu inspiracji
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 124

tort Sachera i ciastko duńskie - bajecznie dobre desery. Tak naprawdę autentyczny tort Sachera dostaniemy tylko w Hotelu Sacher w Wiedniu, w którym to pilnie strzeżona jest receptura tego deseru. Wszystkie inne tworzone są na zasadzie chybił-trafił. Niemniej jednak ten w Cafe Sperl był genialny - puszty, delikatnie wilgotny biszkopt przekładany marmoladą pomarańczową, polany z wierzchu czekoladą. Drugi deser był niezwykle

Right Behind The Kitchen
Tort kokosowy z malinami 160

Pyszny, delikatny tort z obłędną masą kokosową i malinami. Prosty i w miarę szybki do zrobienia, a efekt końcowy, zarówno wizualny jak i smakowy, zachwyci niejednego. Maliny można zastąpić innymi owocami, doskonale nadadzą się truskawki czy jagody. Polecam :) Składniki na biszkopt: 8 jajek 400 g cukru pudru 160 g mąki pszennej 160 g mąki ziemniaczanej Żółtka utrzeć z cukrem

Domowa cukiernia Ewy
DYNIOWIEC 175

Połączenie biszkoptu piernikowego z kremem z dyni oraz polewą czekoladową stanowią idealną całości. Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale także zachwyca swoim wyglądem.   SKŁADNIKI (forma

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania