waniliowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć 2/3 masy waniliowej, rozprowadzić, a następnie przykryć drugą połową biszkopta. Na wierzch posmarować pozostałą masą waniliową. Na koniec torcik udekorować według własnego uznania. Przykładowa dekoracja: Na środku tortu za pomocą startej czekolady zrobić 2 duże bombki i 1 małą
Ciastka - domowe słodkościowoce obróbce cieplnej. I tak też ze skromnego ciasta wyszedł ogromny tort z galaretką i musem czekoladowym. Lubię do swoich wypieków dodawać zdrowy akcent, dlatego też mus składa się z jogurtu greckiego, zaś zamiast cukru dodałam miodu. Całość komponuje się pysznie. Lekko kwaśne owoce idealnie pasują do czekoladowego biszkoptu i musu. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 140 g cukru
Passions hobbies lifePrzygotowałam ją zamiast tortu do imieninowej kawy. Jest niesamowicie delikatna i wręcz rozpływa się w ustach. Lekka słodycz śmietanki doskonale współgra z kwaskowatymi wiśniami. Roladę przygotowałam wg własnego pomysłu. Zamiast konfitury czy dżemu wiśniowego możecie użyć wiśni z kompotu a biszkopt nasączyć wiśniówką. Ja pominęłam alkohol ze względu na dzieci, które będą ją jadły. Jeśli nie chcecie piec
Smakołyki Asispód biszkoptowy, tortowy ( można również upiec samemu), gotowy krem do tortów o smaku czekoladowym, przygotować według opisu na opakowaniu ( można dodatkowo dodać łyżkę kakao), słoik wiśni bez pestek, odsączonych. 2-3 garście rodzynek, 2-3 garście orzechów włoskich, lekko pokrojonych, 1-2 garście wiórków kokosowych. Przygotowanie : Na biszkopt wyłożyć krem oraz gęsto poukładać wiśnie. Gdy biszkopt jest gruby, można
W kuchni u MonikiDomowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!krem maślany - to nie jest taki ciężki, dlatego z przyjemnością się go pałaszuje, co zresztą widać na zdjęciach, jeszcze chwila i nie byłoby czego fotografować. Tort autorstwa mojej babci, stąd też nazwa - Torcik Lucy: Składniki: Na ciasto: 8 jajek (białka i żółtka osobno) 1 i 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku(...)wymieszać. Poncz: Wszystkie składniki wymieszać razem. Przełożenie: Biszkopt podzielić na 3 części. Pierwszy placek nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć około połowę kakaowej masy, przykryć drugim plackiem. Drugą część ciasta również nasączyć 1/3 ponczu, nałożyć większą część jasnego kremu (pozostała część - do ozdabiania toru), przykryć 3 plackiem. Nasączyć pozostałym ponczem. Górę i boki tortu wysmarować pozostałym kremem kakaowym, ozdobić białym kremem
My sweet a lifeCiekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki
Szalona Kuchnia EwelinyPiękne kolorowe i bardzo smaczne ciacho, sprawdzi się nie tylko od święta ;) U mnie posłużyło za torcik na moje urodzinki ;) Biszkopt rzucany: 5 jajek 3/4 szkl
Gotowanie...to proste !https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Wizualnym wyglądem ciasta zainspirowałam się zdjęciami w internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą. W skrócie jest to
Di gotujeDo sobotniej kawy polecam pyszny torcik z musem jabłkowym. Wbrew pozorom jest bardzo łatwy do przygotowania. Znika z talerza w oka mgnieniu. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3
Tradycyjna kuchnia Kasiszkl cukru pudru (dałam mniej) 2 galaretki jagodowe (2x44 g) 2 szkl gorącej wody 1 i 3/4 szkl jagód Dodatkowo: 2 galaretki jagodowe (2x44 g) jagody do dekoracji tortu Przygotowanie: Ciasto szpinakowe: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej! Szpinak rozmrozić na sicie, dobrze odcisnąć z nadmiaru wody, a następnie wymieszać z 1/2 szkl(...)biszkopt jest upieczony). Po tym czasie piekarnik uchylić, a ciasto pozostawić w nim do studzenia. Po kilkunastu minutach wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ciasto ostrym nożykiem oddzielić od rantów tortownicy i przekroić na 3 równe blaty. Wierzch górnego blatu ściąć i pokruszyć do miseczki (przyda się do dekoracji boków tortu
Nastoletnie Wypiekaniewłasnoręczne przygotowanie tortu. Przygotowałam się więc psychicznie, że spędzę pół dnia w kuchni. Miało być cudownie. I było :) Ciasto wyszło idealnie wilgotne, a smaki łączyły się w smakowitą całość. Nie był ani za słodki, ani mdły, po prostu boski. Proponuję ciasto przygotować dzień wcześniej, gdyż jest to deser raczej pracochłonny.Potrzebne nam: Na biszkopt:- 7 jajek- 3/4 szklanki cukru(...)papierem do pieczenia, boki zostawić odsłonięte i nie posmarowane. Przelać ciasto do tortownicy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika. Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Od razu wyjąć biszkopt do ostudzenia, po 10 minutach odwrócić do góry dnem i postawić na desce pokrytej papierem do pieczenia. Zostawić na około godzinę do ostudzenia. Ja ciasto zrobiłam dzień wcześniej
W poszukiwaniu inspiracjitort Sachera i ciastko duńskie - bajecznie dobre desery. Tak naprawdę autentyczny tort Sachera dostaniemy tylko w Hotelu Sacher w Wiedniu, w którym to pilnie strzeżona jest receptura tego deseru. Wszystkie inne tworzone są na zasadzie chybił-trafił. Niemniej jednak ten w Cafe Sperl był genialny - puszty, delikatnie wilgotny biszkopt przekładany marmoladą pomarańczową, polany z wierzchu czekoladą. Drugi deser był niezwykle
Right Behind The KitchenPyszny, delikatny tort z obłędną masą kokosową i malinami. Prosty i w miarę szybki do zrobienia, a efekt końcowy, zarówno wizualny jak i smakowy, zachwyci niejednego. Maliny można zastąpić innymi owocami, doskonale nadadzą się truskawki czy jagody. Polecam :) Składniki na biszkopt: 8 jajek 400 g cukru pudru 160 g mąki pszennej 160 g mąki ziemniaczanej Żółtka utrzeć z cukrem
Domowa cukiernia EwyPołączenie biszkoptu piernikowego z kremem z dyni oraz polewą czekoladową stanowią idealną całości. Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale także zachwyca swoim wyglądem. SKŁADNIKI (forma
RAROSSA