Tort ala Ferrero Rocher Tort ala Ferrero Rocher Czekoladowy tort ala Ferrero Rocher jest wyjatkowo dostojny i naprawde pyszny. Czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany kremówki, mlecznej oraz gorzkiej czekolady i nutelli) tworzy pyszną harmonię smaków-dobrze znaną wszystkim wielbicielą kuleczek Ferrero. Bita śmietana, delikatnie podprażone orzeszki i kuleczki Ferrero Rocher(...)słodkości wolicie smak gorzkiej czekolady- robiąc krem użyjcie dwie czekolady gorzkie. Wtedy zarówno krem jaki i zrobiony z niego tort, będzie idealnie trafiał w smakowe gusta tych, którzy od mlecznej, wolą smak czekolady ciemnej. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI : 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki zmielonych na proszek orzechów laskowych 2 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych
Domowe Tortysię ze smakiem rolady, całość oblana gęstą polewą czekoladową, dodatkowo obsypana orzeszkami pistacjowymi. Poezja smaku. Prosto i wykwintnie, idealnie na świąteczny stół! Bardzo prosta do przygotowania, dużo mniej z nią pracy niż z tortem, a efekt znakomity! Bardzo polecam! Składniki na biszkopt: 3 jajka 100 g mąki (60 g mąki pszennej i 40 g mączki ziemniaczanej ) 60 g cukru/ksylitolu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczenia Krem czekoladowy: 125ml śmietanki 30% 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 50g masła Dodatkowo: 6 ciastek oreo (idealne byłyby czekoladowe, ale niestety- nie dostałam ich w sklepie) 1 biała czekolada 70ml słodkiej 30% śmietanki Cukier puder Sposób przygotowania Biszkopt: Szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny. Jajka ubijamy z cukrem kryształem, powoli dodajemy masę szpinakową, a na końcu
Kuchnia w czekoladzieCiasto Oczy Carycy – Dzisiaj zapraszam na pyszne, fantastycznie wyglądające ciasto z dwukolorowym biszkoptem, kremem, biszkoptami w kawie i galaretką. Jest trochę czasochłonne, ale warto je przygotować, ponieważ jest bardzo smaczne i apetycznie wygląda. Takie idealne, bogate ciasto na imprezę, przyjęcie rodzinne. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie samki się przegryzą. Przepis przygotowałam na życzenie jednej z czytelniczek Małej Cukierenki
Mała Cukierenkaświata natury. Jest to Cukier ze skórką cytrynową z ekologicznych, nie poddawanych szkodliwym opryskom, upraw z włoskich gajów cytrusowych. Idealny do wypieków, deserów na zimno a także wszelkiego rodzaju koktajl i napojów. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 20 x 26 ) BISZKOPT: * jajko – 6 szt * mąka pszenna – 1 szkl * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * cukier drobny – 3/4 szkl
Ostra na Słodkobazie mleka skondensowanego niesłodzonego, co daje mu puszystą konsystencję. Polecam, ciasto jest leciutkie, nie za słodkie-idealne na iepłe dni. SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę (ja robiłam tym razem na mniejszej, dlatego ciasto wyszło mi wysokie , ale proporcje podaję na standardową dużą blaszkę) BISZKOPT -4 jajka -0,5 szklanki cukru -5 łyżek mąki pszennej tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuglutenu, mleka i białego cukru . Krem powstał na bazie serka mascarpone oraz jogurtu greckiego. Idealny na wyjątkowe okazje;) Wartości odżywcze (przeliczone z użyciem ksylitolu): 100 g to 256 kcal w tym: B: 8g; W: 16g; T: 18g. Składniki: Biszkopt - 6 jajek - 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia - 60 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 3 łyżeczki kakao(...)słodzik i ponownie miksujemy. Tak przygotowaną masą Smarujemy jeden krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Można odrobinę kremu pozostawić by delikatnie posmarować wierzch tortu. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z olejem kokosowym. Następnie smarujemy wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki, aby polewa zastygła. Tort jest bardzo delikatny w smaku. Idealny na podwieczorek:) P.S Chciałabym wszystkim podziękować za to, że chcieliście
Health-Fit-LifeRoladka z puszystym kakaowym biszkoptem, z delikatną masą na bazie kremówki i mascarpone, której środek stanowi galaretkowe serce, wierzch oblewa aromatyczna czekolada, a wierzchołek zdobią wisienki koktajlowe oraz kryształki galaretki to propozycja idealna na Walentynkowy wieczór i romantyczną kolację. Ciasto bardzo efektownie się prezentuję i jest z pewnością jest ciekawym pomysłem na Walentynkowy prezent. Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone
Słodka Stronajest bardzo lekki i świetnie wyważony. Nie ma tu żadnych sztucznych barwników, aromatów, ulepszaczy. Bazą tortu jest biszkopt czekoladowy nasączony zaparzoną miętą, przełożony dwoma kremami. Jeden krem to krem maślany (czekoladowo-miętowy), natomiast drugi to krem miętowy z bitej śmietany. Idealnie ze sobą współgrają - jeden cięższy, kremowy, bardziej zwięzły, natomiast drugi delikatny, leciutki i rozpływający się w ustach. Przyznaję(...)krem na bazie masła to na pewno dobry pomysł, czy nie będzie za ciężki, jednak to połączenie tutaj jest naprawdę świetne. Ciemna i jasna warstwa kremu razem tworzą idealny duet (tak jak czekolada i mięta ;) Ważnym elementem w tym torcie jest mięta. Najlepiej taka ogródkowa, mocna, intensywna. Ostatnio kupiłam doniczkę mięty w jednym z marketów, oraz dodatkowo pęczek mięty
Jedzeniomaniaudziwnień. To czego szukałam znalazłam u Doroty. Ten tort to kwintesencja tego, jaki powinien być – moim skromnym zdaniem – tort idealny – jest prosty, a jednocześnie baaardzo smaczny. I przede wszystkim tak wilgotny, że przyćmiewa wszelkie inne. Biszkopt kakaowy przełożony masą śmietanową, a całość podkręcona delikatnym aromatem kawy i obecnością powideł śliwkowych. Że za prosto
Smaki Na Talerzuzblendowałam wcześniej na puder), połowę esencji waniliowej oraz gęstą część mleka kokosowego. Zblenduj wszystko na idealnie gładką masę. A teraz najlepsze, czyli składanie tortu. Ułóż pierwszy blat na talerzu i nasącz go kawą wymieszaną z resztą esencji waniliowej, przełóż kremem, na to 2 biszkopt, znowu nasącz kawą, przełóż kremem i 3 krążek nasącz kawą połóż na górę krem. Obsmaruj boki
greenscarfDomowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Krewetki w cieście to szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Krewetki możemy podać ze słodko- ostrym sosem. Przygotowanie krewetek jest niezwykle szybki, a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!każde święta i nie tylko.Na jakiś czas odszedł w zapomnienie, ale dzisiaj sobie o nim przypomniałam. Nawet zdjęcie trochę wiekowe, ale jest Idealny na Wielkanoc! Zapraszam do zapoznania się z tym pysznym ciastem:) Emotikon wink Składniki na biszkopt : -4 jaja -po pół szklanki ziemniaczanej i pszennej -szklanka cukru -łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową : -1 kg sera
Kulinarne przemysleniaCiasto bardzo znane ale jakoś nie miałam okazji go zrobić. Jest pyszne! Idealne na jesień! Wyglądem wkomponowuje się w kolory złotej jesieni. A robi się je błyskawicznie! Biszkopt (tortownica 18 cm): 2 jajka 2/3 szklanki cukru 200 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 szklanka śmietanki36
VioletoweKucharzenie