Proste ciasto, puszyste jak biszkopt, a w nim zatopione cząstki kwaśnego rabarbaru. Wierzch pokrywa słodka i chrupiąca kruszonka, która idealnie tutaj pasuje. Polecam! 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła lub margaryny szczypta soli 4 łodygi rabarbaru KRUSZONKA : 50 g masła 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 2 łyżki płatków migdałów Przygotować kruszonkę rozcierając w palcach miękkie masło z cukrem i mąką. Na końcu... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.