Lekki i smaczny sernik ze śmietanką i białą czekoladą. Idealny na domowe spotkania. Dla mnie strzałem w dziesiątkę było przełamanie słodyczy ciasta owocem granatu. 100 g okrągłych biszkoptów 330 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 350 g serków waniliowych 100 g białej czekolady 2,5 łyżki żelatyny 200 ml ciepłej wody 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku
VioletoweKucharzenierodzinnym ucztowaniu. Jeśli macie takie bez kremu i owoców możecie im dać nowe życie robiąc z nich nieduże, pyszne kule idealne do kawy czyli bajaderki :) Składniki: ok. 500 g ciasta bez owoców i kremu (można dodać herbatniki oraz biszkopty) 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki śmietanki 30% 60 g margaryny 1/3 szklanki orzechów włoskich (lub innych ulubionych bakalii
Simply Foodwykorzystanie każdy z Was zna conajmniej setki. Idąc jednak tropem tych nieznanych, nowych i niebanalnych postanowiłam wykorzystać go do stworzenia idealnej przekąski na imprezę lub inne przyjęcie podczas którego możecie tym daniem poczęstować swoich gości. Prosta roladka z biszkoptu na bazie właśnie ketchupu z serkiem śmietankowo- chrzanowym i szynką parmeńską to łatwa a zarazem efektowna propozycja przekąski. Składniki
Mango PapajaCiasto zainspirowane stroną MojeWypieki , jednakże zrobiłam biszkopt na bazie budyniu czekoladowego oraz zmodyfikowałam troszkę krem. Biszkopt przełożony kremem serowym, z warstwą bitej śmietany oraz dżemem z czarnej porzeczki, która nadaje całego smaku ciastu idealnie pasuje na każdą okazję. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej
słodki brateksię zjeść coś lekkiego, orzeźwiającego jednak aby był to sernik. Czy można to jakoś pogodzić? Myślę, że ten przepis jest idealnym rozwiązaniem tego problemu. Ciasto jest delikatne, puszyste i wspaniale orzeźwia - niemal rozpuszcza się w ustach. Jednocześnie dzięki biszkoptowi i prawdziwemu serowi możemy odszukać nutę tradycyjnego sernika :) Składniki Biszkopt - 3 jajka - 3 łyżki cukru - 3 łyżki mąki - 1,5 łyżki
Świat Smakuprzygotowania malinowego sernika na zimno z orzechowo-daktylowym spodem :) Poniższe ciasto jest proste do przygotowania i bardzo lekkie w smaku. Idealne dla osób, które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami. Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki
Ugotowaćkonsystencji z masą śmietanową i orzeźwiającym musem z nektarynek, jest bardzo smaczny i w dodatku ładnie się prezentuje po przekrojeniu. Idealny na letnie uroczystości, ja przygotowałam go na urodziny męża. Do dekoracji użyłam produktów od firmy Cukieteria . Składniki: Biszkopt: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku bo pieczenia Szczypta soli Tłuszcz
Bajeczna KuchniaSzybki torcik na zimno, dolna warstwa ma zwartą konsystencje górna jest delikatna co daje idealne połączenie. Przepis znalazłam w gazecie gdy córeczka robiła porządki w gazetach z przepisami. Składniki: - 1 opakowanie okrągłych biszkoptów - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 650 ml mleka - 2 galaretki truskawkowe - 200 g masła - 330 ml mleka skondensowanego - 500 ml wody - 2 galaretki cytrynowe
Kulinarne życieIdealny jako wypełnienie do tarty, ciastek. Jako dodatek do gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować, do kremu świetnie
Mango Papajamałą tortownicę, ale ja zrobiłam w większej z 1.5 porcji wszystkich składników, ponieważ potrzebowałam dla większej ilości gości na urodziny :) Idealny na te upały :) Torcik na zimno - błyskawiczny Torcik na zimno - błyskawiczny Składniki: (na małą tortownicę) pól opakowania biszkoptów 3 opakowania serka typu Danio 200ml śmietanki 30% łyżka cukru pudru 3 czubate łyżki żelatyny galaretka cytrynowa borówki filiżanka zaparzonej kawy
Pyza i Surówkarozpoczyna się sezon na kiwi. Lubimy te włochate, niepozorne owoce, kryjące w sobie niespotykany, słodki smak, delikatnie przełamany kwaskową nutą. Idealnie sprawdza się jako dodatek do słodkich ciast, jest pyszne i świetnie się prezentuje. Dzisiaj zapraszam na leciutki biszkopt, zbilansowany smakiem jabłek i kiwi. Pycha! Składniki na biszkopt z jabłkami i kiwi 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki
Rozpustne gotowaniejest w nim takiego wyjątkowego? Mimo, iż jest pokryty dużą ilością czekolady wyszedł naprawdę delikatny, słodycz jest idealnie zrównoważona, po spróbowaniu ma się ochotę na więcej i więcej :) Składniki (na tortownicę o śr. 20 cm): Biszkopt: 4 jajka pół szklanki + 1 łyżka cukru pół szklanki mąki 1/4 szklanki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) Do nasączenia: pół szklanki
Domowa Cookierenka Agidrugiej połówce z okazji Walentynek, ale nie tylko. Ja przygotowałam na kilka dni przed Walentynkami. Tak po prostu :) nie wyszedł idealny, ale bardzo smaczny :) Składniki podane są na 1 porcję. Jest dość słodki. Składniki: Spód: 4-5 okrągłych biszkoptów 1 łyżka masła 1 łyżka miodu Krem: 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady 50 ml śmietany 30% szczypta chili 1 czubata łyżeczka kawy
Kolorowy Przepisownikkremem śmietankowym Kultowe ciasto wielu imprez rodzinnych. Pojawia się prawie na każdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków - wypróbuj ciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto
Moje QulinariaCiasto idealne na ciepłe wiosenne i letnie dni. Mocno truskawkowe z orzeźwiającą galaretką o smaku kiwi. Foremka 24x29 cm Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Kilka kropel aromatu waniliowego Masa: 100 g margaryny 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody 2 łyżeczki żelatyny
VioletoweKucharzenie