biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:3/150)

Idealny biszkopt 128

udał. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków (około 150g) 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 4/5 szklanki... Artykuł Idealny biszkopt pochodzi z serwisu AleTorcik

AleTorcik
Idealny biszkopt 212

Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 4/5 szklanki mąki Wszystkie składniki... Artykuł Idealny biszkopt pochodzi z serwisu AleTorcik

AleTorcik
Jasny biszkopt tortowy 148

Zapraszam Was na przepis na idealny biszkopt tortowy jasny. Taki biszkopt jest idealny na tort. Składniki: 5 jajek 5 łyżek zimnej wody 5 łyżek cukru 5 czubatych łyżek mąki 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i wodę i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy po łyżce(...)wylewamy ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu "rzucamy" ciastem z ok. 30 cm na podłogę. Delikatnie odcinamy biszkopt od blaszki i zdejmujemy obręcz. Studzimy biszkopt

słodkie i nie tylko historie kulinarne
CIASTO PIJANA ZAKONNICA 169

Puszysty biszkopt, nasączony ponczem alkoholowym, do tego bita śmietana i czekolada, porostu niebo w gębie 😋😋😋. No i ta intrygująca nazwa, grzechem było by nie zrobić tego

RAROSSA
Kolorowy biszkopt idealny 252

Pamiętasz przepis na biszkopt podstawowy? Idealny biszkopt w ostatnich dniach podbija szturmem liczbę wejść dzięki wyróżnieniu go przez KatalogSmaków na ich stronie na FB KatalogSnaków.pl jak i na stronie Proste przepisy, o których nie miałeś pojęcia . Jego odmienną alternatywą jest Biszkopt kakaowy , a poniżej przedstawiam jego wersję z dodatkiem barwników dla dodatkowego urozmaicenia naszych wypieków. Składniki: 5 jajek

Kulinarna (nie)codzienność
Śniegowiec 784

także skryte pod puszystą kołderką. Mięciutki biszkopt czekoladowy, aksamitny krem budyniowy i delikatnie wieńcząca całość pianka z białek. Niebiański smak i ta lekkość i miękkość pianki i biszkoptu, połączenie idealne. Biszkopt: 8 jaj 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 1 łyżka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem nasepnie dodajemy żółtka, a na koniec mieszamy z mąką

Cynamonowe szczęście
Tort Rafaello 376

kokosowy oraz płatki migdałów. Całość wieńczą kuleczki Rafaello. Jeśli uwielbiacie słodkości z kokosem w roli głównej, to ten tort jest na pewno idealny dla Was. Biszkopt: Z przepisu na biszkopt idealny . Dla formy o średnicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 ml śmietanki

Food Square
BISZKOPT IDEALNY 180

wstawić w klatkę piersiową. Kuchnia + miłość = związek idealny Są dni, kiedy nawet jajecznica nie chce wyjść, mleko się przypali, kawa nie zaparzy tak, jak zawsze, krem do tortu się zważy, a kremówka rozpłynie. Są też takie dni, które te wszystkie niepowodzenia zmieniają w prawdziwą radość. Swego czasu piekłam wspaniałe biszkopty. Wysokie, pulchne i wilgotne w środku. Jednak w chwili urodzin(...)przy kolejnym podejściu... biszkopt wypiekł się idealnie! Nie wiem, nie mam pojęcia, co było przyczyną moich niepowodzeń. No cóż, ważne, że tym razem mogłam ze spokojem popełnić tort. BISZKOPT IDEALNY /na tortownicę o średnicy 24 / 26 cm; / 6 jajek 6 łyżki mąki pszennej 6 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być

W kuchni Karmel-itki
Idealny biszkopt do tortów! - jasny 229

Sukcesem idealnego tortu jest dobrze zrobiony biszkopt. Czasem może sprawiać nie małe kłopoty, bo np. nie wyrośnie, lub opadnie i wtedy mogą pojawić się nie potrzebne nerwy! A więc przedstawiam mój przepis na biszkopt, który zawsze pięknie wyrasta i nigdy nie opada, dodatkowo wychodzi idealnie równy!  Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki(...)minut - do suchego patyczka. Po upieczeniu upuszczamy ciasto na blat mniej więcej z 40 cm. Wówczas jeśli powstały jakieś wybrzuszenia na wierzchu od powietrza to one znikną, a biszkopt idealnie się wyrówna. Zostawiam do całkowitego ostygnięcia.  Przypominam o trwającym konkursie na moim fanpage'u na Facebooku, w którym do wygrania jest książka z przepisami "500 przepisów domowe przysmaki". Zapraszam

Gotuj z Mąką
TORT SŁONECZNIKOWY 178

Przepyszny tort z kremem budyniowym,masą krówkową oraz słonecznikiem  Biszkopt jasny SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki

RAROSSA
Biszkopt rzucany- idealny! 140

Biszkopt to podstawa do wielu ciast i tortów. Dzisiaj mam dla Was przepis na idealny biszkopt, który nie opada, jest puszysty, mięciutki  i wysoki. W dodatku, biszkopt wyrasta bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy. Składniki biszkoptu muszą mieć temperaturę pokojową, poza tym białka muszą być idealnie ubite, a mąkę którą dodajemy na sam koniec powinniśmy delikatnie wmieszać

kulinarne odsłony pati
Biszkopt I 167

Przepis na biszkopt, który mi się udaje zawsze :) Często w różnych proporcjach jest bazą pod ciasta i torty :) Składniki: (na torownicę o średnicy około 22-24 cm) Ciasto: 2 jajka 75 g mąki pszennej 15 g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku(...)cytryny 70 g cukru Dodatkowo potrzebne będą: papier do pieczenia bądź masło/margaryna i bułka tarta do wysmarowania i posypania tortownicy mikser, miski o wysokich ściankach Ciekawostki jak upiec idealny biszkopt: 1. Białka należy ubijać w idealnie suchej misce, gdy w misce znajdzie się nawet odrobina wody, białko ciężej się ubija, może nawet nie ubić się na sztywno 2. Żeby

KreatywnePiny
Sernik agarowy z malinami 168

tego przepisu Galaretka malinowa: 500 g malin 100-200 ml wody 2 łyżeczki agaru 2 łyżki cukru * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Upiecz biszkopt z 3 jajek z tego przepisu na biszkopt idealny . Upieczony i jeszcze gorący biszkopt wyjmij od razu z formy i połóż do góry nogami na papierze do pieczenia. Obciąż delikatnie blaszką. Dzięki temu biszkopt będzie równy. Po ostudzeniu włóż

Food Square
TRUSKAWKOWA ZEBRA NA ZIMNO - SERNIK 110

oknem gorąco więc to ciasto jest idealne. Zimny, delikatny wierzch i puszysty biszkopt idealnie się komponują. Sernik na zimno jest prosty więc każdy sobie z nim poradzi. Pomysł na ten deser sprawdzi się przy grillu aby osłodzić sobie ten czas. Spód ciasta to biszkopt na Palma firmy Bielmar . Dzięki temu ciasto jest puszyste, miękkie i ma delikatnie maślany smak. Taki

Kuchnia w oparach
TORT TIRAMISU 181

Uwielbiane przez nas tiramisu, tym razem w wersji tortu. Idealny biszkopt, genialna masa z mascarpone, całość wprost rozpływa się w ustach. Dzięki wykorzystaniu domowego biszkoptu, ten pyszny deser możemy wyczarować bez dodatku mąki pszennej, a także bez dodatku cukru. U mnie niezawodny biszkopt na mące orkiszowej, jak zawsze bez dodatku proszku do pieczenia. Idealnie puszysty i wilgotny. Według starej zasady

Smaczne Zdrowe
Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym 195

Ciasto biszkoptowe nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto. Biszkopt możemy nasączyć sokiem z cytryny, wtedy będą mogły go jeść

Dieta bez mleka
BISZKOPT IDEALNY 554

Biszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i wilgotne (praktycznie nie trzeba ich niczym nasączać). Dzisiejszy jest na mące pszennej, piekłam go bowiem dla córki na imprezę, a że nie zamieszczałam jeszcze przepisu na jasny biszkopt, pozwoliłam sobie wykorzystać właśnie ten. Mój był z cukrem

Smaczne Zdrowe
BISZKOPT IDEALNY 554

Biszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i wilgotne (praktycznie nie trzeba ich niczym nasączać). Dzisiejszy jest na mące pszennej, piekłam go bowiem dla córki na imprezę, a że nie zamieszczałam jeszcze przepisu na jasny biszkopt, pozwoliłam sobie wykorzystać właśnie ten. Mój był z cukrem

Smaczne Zdrowe
BISZKOPT IDEALNY 554

Biszkopt idealny, w wersji pszennej. Do swoich biszkoptów nigdy nie dodaję proszku do pieczenia i mąki ziemniaczanej, dzięki temu są super puszyste i wilgotne (praktycznie nie trzeba ich niczym nasączać). Dzisiejszy jest na mące pszennej, piekłam go bowiem dla córki na imprezę, a że nie zamieszczałam jeszcze przepisu na jasny biszkopt, pozwoliłam sobie wykorzystać właśnie ten. Mój był z cukrem

Smaczne Zdrowe
BISZKOPT CZEKOLADOWY RZUCANY / IDEALNY / BEZ PROSZKU DO PIECZENIA 395

Tytuł mówi sam za siebie – tak jest to biszkopt IDEALNY! Często pytacie mnie jak zrobić biszkopt , by mieć całkowitą pewność , że pięknie wyrośnie i będzie jak z obrazka. Dziś przybliżę Wam te sposób. Do tego biszkoptu nie używamy ani grama proszku do pieczenia …. wyrasta wysoki … niezwykle puszysty i niesamowicie delikatny. Możemy używać go do przełożenia tortu

Ostra na Słodko