biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:8/150)

DYNIOWIEC 210

Połączenie biszkoptu piernikowego z kremem z dyni oraz polewą czekoladową stanowią idealną całości. Ciasto nie tylko świetnie smakuje ale także zachwyca swoim wyglądem.   SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt : 4 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 30 g pestek z dyni drobno posiekanych Krem dyniowy

RAROSSA
Tort czekoladowo - kokosowy w "koronie" 290

urodziny mojego męża i miał zawierać wszystko to co jubilat uwielbia najbardziej :-) Było mi niezmiernie miło, że sprostałam temu zadaniu! To idealny tort na urodziny lub inną ważną uroczystość. Polecam :-) Ciasto (składniki na 2 duże biszkopty): 12 jajek 360 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki cukru waniliowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i natychmiast energicznie upuścić tortownice z wysokości ok 50 cm na blat lub na podłogę. Dzięki temu zabiegowi biszkopt pozostanie idealnie równy. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Gdy ciasto całkowicie ostygnie, oddzielić boki nożykiem. Każdy z biszkoptów przekroić na 3 równe części. Krem kokosowy: 400 ml mleka kokosowego 250 ml mleka 125 g cukru

maniapieczenia
Czekoladowe ciasto z musem malinowo-truskawkowym 405

odnalazłam to idelanie "mokre" ciasto.. "Mokre" ? Tak, jest dość wilgotne ze względu na ciasto, które jest mocno czekoladowe i nie jest suche jak to bywają tradycyjne biszkopty. Budyń idealnie współgra z mało słodkim, gorzkawym posmakiem biszkoptu i musem, który powstał z braku malinowej galaretki w sklepie- choć dwa różne smaki to wcale się nie gryzą ze sobą !  Żródło

Garnkowe fanaberie
Biały tort kokosowy Raffaello 432

Bardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków(...)żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie wilgotny i nieprzesłodzony. Najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, gdy biszkopt oraz masa idealnie się połączą. Całość skromnie udekorowałam pralinkami Raffaello :)       Biszkopt: 5 jajek podzielonych na białka i żółtka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

Chocolate Muffin Blog
GÓRA LODOWA 242

Intrygująca nazwa ciasta zachęca do jego przygotowania, które jest bardzo proste i łatwe, składa się z biszkoptu kakaowego, kremu budyniowego, biszkopcików oraz polewy z mleka w

RAROSSA
BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I GALARETKĄ 215

Klasyk wśród ciast ze świeżymi owocami. Puszysty biszkopt, bita śmietana, truskawki oraz galaretka-połączenie idealne:) SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki

RAROSSA
Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką. 247

spędzony przy herbatce i kawałeczku pysznego ciasta z jabłkami. Idealny początek dnia!   Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Pyszne, pulchniutkie płaty biszkoptów przełożone idealną masą jabłeczną z dodatkiem galaretki. Pycha, pycha i jeszcze raz pycha!  W danym przepisie można użyć dwie różne masy do przekładania, jedna z surowych jabłek, a druga(...)mieszając dodajemy roztopione masło. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy ( 20x 35 cm) i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20-25 min. Upieczony biszkopt studzimy.  Biszkopt przekrawamy na dwie równe części i przekładamy masą jabłkową, ważne jest, aby biszkopt i masa jabłkowa były wystudzone. Chłodzimy w lodówce przez ok. 6 godzin.  Pyszny

Kuchnia Łukasza
Biszkopt 368

Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami przepisem na biszkopt. Przepis ten otrzymałam od mojej teściowej i muszę przyznać, że zawsze wychodzi delikatny i pyszny. Biszkopt to idealna podstawa do ciast z kremem, owocami, itd. Polecam! Biszkopt- przepis podstawowy   Składniki: 4 jajka, 1 szklanka mąki,  1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek

paapilotkaa
BISZKOPT CZEKOLADOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ PROSZKU DO PIECZENIA 356

orientacji), są to ilości jakie ja dawałam. Tu nie chodzi o aptekarską dokładność, co do grama, bo ilości mąki i ksylitolu wcale nie były proporcjonalne a obydwa biszkopty wyszły idealne. Tak po prostu odmierzyłam i tak dałam. Te biszkopty nigdy nie są suche, choć oczywiście możemy je nasączać (przygotowując tort) gdy chcemy, ale nie jest to konieczne. Składniki wyższego biszkoptu

Smaczne Zdrowe
Biszkopt genueński 179

Uwaga: Idealny, puszysty biszkopt genueński nie jest taki prosty do wykonania (nie dodaje się do niego proszku do pieczenia) . Jeśli wyszedł Ci twardy i zbity, musisz powtórzyć jego wykonanie. Ogrzej jajka do temperatury pokojowej lub ubij je w kąpieli wodnej (nad garnkiem z gotującą się wodą). Staraj się bardzo delikatnie mieszać składniki, aby piana nie opadła. Biszkopt genueński

Z Kuchni Do Kuchni
Biszkopt makowy, doskonały do tortów 216

pewnie jeszcze nie jeden tort makowy upieczecie. Zawsze coś ulepszam, modyfikuję i powstają nowe wersje w oparciu o te już sprawdzone. Dzisiaj mam dla Was wspaniały biszkopt makowy,   który jest idealny do makowych tortów :) (tortownica średnicy 28 cm)     Składniki: 500 g maku niebieskiego 40 dag cukru pudru 10 jaj 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka proszku(...)zabrałam się za jego krojenie. Tak upieczony biszkopt jest świetną podstawą...   bazą... do tortów. Można przełożyć różnymi masami wg własnego gustu, własnego smaku. Przepis na ten biszkopt makowy polecam, bo idealnie sprawdzi się jako baza do zrobienia pysznych tortów. Tego biszkoptu nie trzeba nawilżać, skrapiać, bo jest wilgotny. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu

Kuchnia u Krysi
CIASTO BIAŁE SWIĘTA 214

które zapowiadają święta z dodatnią temperaturą oraz deszczem, przygotowałam ciasto, które przynajmniej swym wyglądem ma nawiązywać do śnieżnej krainy ☺ Ciacho jest pyszne lekko kwaskowe idealne na świąteczny czas. SKŁADNIKI (forma 20 x 30 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej paczka biszkoptów okrągłych Bita śmietana litr śmietanki 36% fix do śmietany cukier

RAROSSA
Cytrynowo-brzoskwiniowy torcik z mascarpone i nutellą 207

urodziny swojej Córeczki. Chciałam, aby miał smak świeżych owoców i nie był za słodki. Oprócz dwóch smaków masy jakie w nim znajdziecie główna rolę stanowi pyszny cytrynowy biszkopt, który idealnie komponuje się z mascarpone i brzoskwiniami. Spróbujecie :) Przepis na biszkopt (przepis TUTAJ ) Składniki:  500g serka mascarpone 330 ml śmietany 30 % 3 duże łyżki nutelli 4 duże brzoskwinie UFO jeżyny

ChilliJemy
Ciasto Shrek 178

niespodzianka w postaci pomarańczowych delicji. Shrek utrzymany jest rzecz jasna w zielonej kolorystyce :) Ciasto jest bardzo smaczne, idealnie wyważone (nie za słodkie, najsłodsza jest sama delicja). Ciastem najlepiej zajadać się podczas upalnych dni, ponieważ wspaniale orzeźwia. Przypadnie do gustu również dzieciaczkom :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)formy i oddzielamy go od papieru do pieczenia. Formę wykładamy arkuszem folii aluminiowej w taki sposób, aby dokładnie zakrył zarówno dno, jak i boki formy. Folia powinna idealnie przylegać. Biszkopt z powrotem umieszczamy w formie. Zielona masa budyniowa: Budynie śmietankowe dokładnie rozrabiamy w szklance soku, tak aby nie było grudek. Resztę soku zagotowujemy. Do gotującego się soku dolewamy

MyCookBook.pl
Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką 184

Pyszne ciasto na każdą okazję. Przygotowując go należy jednak uzbroić się w cierpliwość, tak aby obie masy dobrze stężały. Polecam również biszkopt z tego przepisu, bo wychodzi idealny. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 170 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Na nasączenie: 1 torebka herbaty(...)Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch, po czym włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut (do suchego patyczka) na środkowej półce piekarnika. Upieczony biszkopt zrzucić z wysokości około 60 cm na rozłożone ręczniki. Dzięki temu będzie idealnie równy. Zostawić do ostudzenia, po czym przekroić na dwa równe placki. Nasączenie: Herbatę zaparzyć wrzątkiem przez 3 minuty. Dodać cukier

Passions hobbies life