font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 kg sera białego śmietankowego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub miąższ z 1 laski wanilii 250g masła 2 budynie waniliowe herbatniki u mnie czekoladowe rodzynki ilość wg uznania Dodatkowo: wiśnie drylowane Gorzka czekolada 100g+ ok 180 ml śmietanki 30/36% na polewę Czekoladę rozpuścić w garneczku
W garach u Gosiostudzamy. Śmietanę ubijamy i stopniowo łączymy z galaretką. W formie układamy placek biały, nasączamy i kryjemy masą, następnie układamy placek kakaowy, nasączamy, kryjemy masą, układamy placek makowy, nasączamy i kryjemy masą na koniec układamy placek żurawinowy, nasączamy i kryjemy masą. Na wierzch możecie zetrzeć na tarce czekoladę mleczną :) Smacznego
Niezły Młynekminut Składniki Sernik: 500 g białego mielonego sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru Diamant 2 żółtka 1/2 łyżeczki domowej esencji waniliowej starta skórka z cytryny Masa kokosowa: 80 g wiórków kokosowych 2 duże białka szczypta soli 2 łyżki drobnego cukru Diamant Masa czekoladowa: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1-2 łyżki mleka Dodatkowo: czekoladowe
Kulinarne przygody GatitySyrop czekoladowy do kawy, mleka. Może zacznijmy od początku. Nazywam się Magda. Przepis: najważniejsze w przepisie są proporcje filiżanka wody filiżanka cukru białego (lub
tost z dżememgalaretki czerwone 800 ml przegotowanej wody 1 łyżka kawy cappuccino Do nasączenia ciasta : 100 ml przegotowanej wody 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru 2 tabliczki czekolady 2 łyżki śmietanki Mała paczuszka biszkoptów Wykonanie ciasta jasnego : Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym , następnie dodać olej i ocet delikatnie wymieszać, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem(...)wymieszać. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem i kakao . Blaszkę o wymiarach 25/30 wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy do blaszki na przemian po łyżce ciasta ciemnego i białego , tak do wykończenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Ciasto odstawiam do przestygnięcia następnie przecinamy na pół. Wykonanie kremu : 3 galaretki czerwone rozpuszczamy w 800 ml przegotowanej wody
Sama słodycz i szczypta chilimleczna. Najsmaczniejsze są wtedy gdy z wierzchu jest chrupiąca a w środku miękka. SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 245g cukru 4-6 kostki gorzkiej czekolady PRZYGOTOWANIE: Naszykuj blachy i wyłóż je papierem do pieczenie ( u mnie to była jedna duża płaska blacha i zwykła blacha na ciasto ułożona na kratce do góry dnem(...)miski ubij białka z solą do chwili, aż będzie sztywna. Stopniowo wsypuj cukier i miksuj, aż piana będzie lśniąca, cukier będzie wchłonięty w całości, a piana będzie gęsta i biała. ( nie bój się gdy nie będzie sztywna- ona taka ma być) Przełóż piankę do woreczka z okrągłą końcówką (jeżeli nie masz to odetnij róg woreczka). Nastaw piekarnik
Misz-masz by Domimleka Krem: 250 g masła 2 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki cukru waniliowego 5 łyżek zsiadłego mleka 1 szklanka śmietany - 18 lub 12% Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki mleka Dodatkowo: Dżem lub konfitura do przełożenia Śmietana kremówka na bitą śmietanę Ciasto: Masło, cukier i jajka dokładnie utrzeć mikserem. Cały czas miksując dodać dżem(...)Jeśli to nie pomoże - po prostu wyłożyć krem na ciasto - po nocy w lodówce krem będzie zwarty i cudowny. Krem wyłożyć na blat ciasta i przykryć drugim. Polewa czekoladowa: Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Polewą wysmarować całe ciasto. Udekorować ubitą kremówką - najlepiej jej już nie dosładzać - ciasto będzie wystarczająco słodkie :) Smacznego :) Zapraszam do polubienia
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!ciemnej czekolady (o zawartości minimum 70% kakao)400 ml kremówki50 g przesianego cukru pudrunasionka z jednej laski wanilii skórka otarta z jednej pomarańczy - u mnie kandyzowana2 garście świeżej żurawinySposób przygotowania:Nagrzewamy piekarnik do 150`C.Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle miksując dodajemy stopniowo cukier i szczyptę soli. Ubijamy do momentu aż piana będzie biała i błyszcząca(...)cienkie plasterki. Syrop z gruszek przelewamy do rondelka, dodajemy starty imbir i gotujemy do momentu pojawienia się bąbelków.Wtedy zdejmujemy go z ognia i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy do momentu aż czekolada całkowicie się rozpuści. Z piekarnika wyjmujemy bezę i orzechy, odstawiając do ostygnięcia. Po tym czasie, bezę przekładamy na półmisek.Kremówkę ubijamy z przesianym cukrem pudrem
Słodkie PrzyjemnościSchłodzić. W misie miksera ubić masło na puszystą masę. Do puszystego masła, cały czas miksując dodawać schłodzone mleko z rozpuszczonym cukrem pudrem. Miksować tak długo aż masa będzie biała. Dodać alkohol zmiksować.(około 4 - 6 minut). 1/3 kremu zabarwiłam na kolor lazurowy (użyłam barwnika w żelu) Domowa frużelina wiśniowa 350 g owoców (użyłam mrożonych wiśni(...)godzinę. Schłodzony biszkopt smarujemy kremem waniliowym - boki i górę (białym ) wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na 20 minut. Schłodzony tort smarujemy lazurowym kremem wykładając porcjami i smarujemy nożem ku górze. Do dekoracji użyłam wafelka do lodów, który wypełniłam owocami. Owoce poukładałam na torcie. Z rozpuszczonej czekolady (nad kąpielą wodną) zrobiłam drip (opadającą polewę). Trzeba uważać aby czekolada
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 75 g cukru białego, drobnego 100 g miękkiego masła 1/4 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżeczka pasty z wanilii 100 g pistacji łuskanych 100 g chocolate chips <----tu przepis jak je wykonać samodzielnie w domu; lub po prostu czekolady posiekanej, mlecznej lub gorzkiej lub jednej i drugiej Sposób przygotowania
Blondynka GotujePrzed podaniem udekorować sałatkę zwijając plastry sera białego w tubki z kawałkiem papryki czerwonej. Podsumowując warstwy sałatki od dołu to: • krakersy • ser żółty z majonezem • krakersy • tuńczyk z keczupem • krakersy • białka z majonezem • starte żółtka Inspiracja sałatką Doroty z bloga Daktyle w czekoladzie
To co kochammiksujemy do połączenia się składników. składniki na masę serową: 250 g sera białego, trzykrotnie zmielonego 250 g serka ricotta 1 jajko 100 g cukru 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy tylko do połączenia się składników. dodatkowo: 70 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki masła orzechy włoskie, posiekane kandyzowana skórka pomarańczowa Czekoladę rozpuszczamy
Domowy Smak Jedzeniapieczenia, zachowując odstępy. Piec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić, można zatemperować. Przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę, formując mały otwór. Udekorować ciasteczka. Smacznego! Jutro ostatni wolny dzień przed urlopem, a tu jeszcze tyle do zrobienia! Już teraz czuję się jak ciągle spóźniony Biały Królik z Alicji w Krainie Czarów
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: ( na około 15-20 sztuk) 500 g białego sera 3 jajka 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki stołowe cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany nadzienie: krem jagodowy serek mascarpone śmietana 36% 2 łyżeczki cukru pudru jagody 3 garście dekoracja: czekolada mleczna bądź deserowa: rozpuszczona w kąpieli wodnej 2 garście jagód Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać resztę składników
KreatywnePinyłamie się. Jest kremowa, lekko ciągnąca się. Przypomina bardzo gęstą, gorącą czekoladę z nutą chałwy.Całość - niebo w gębie! Świąteczny raj dla podniebienia i dla duszy.Święta czuć już coraz bardziej! Dzięki temu serniczkowi nawet brak śniegu nam nie straszny. Mamy nadzieję jednak, że choć troszeczkę białego puchu spadnie gdy świąteczny czas wciągnie nas na całego
Wypisz Wymaluj