biała czekolada - 5588 przepisów (strona:258/373)

Kukurydziane kruche ciasteczka 299

olejek waniliowy – 0,5 łyżeczki – mąka pszenna – 70 g – mąka kukurydziana – 40 g – sól – 1 szczypta – polewa czekoladowa biała – 100 ml – polewa czekoladowa ciemna – 100 ml – orzechy laskowe – 50 g  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:  Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Obie mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem(...)kółka.. Pieczemy ok. 12 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. W tym czasie roztapiamy polewy i siekamy orzechy. Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ciasteczka na kratce i dekorujemy czekoladą i orzechami. Zajadamy po zastygnięciu

Ostra na Słodko
Wegańskie muffinki kokosowe z jagodami i krówkami (bez laktozy, cukru białego, wegańskie) 158

Dziś szybki przepis na muffiny. Babeczki pojawiają się tutaj sporadycznie co nie znaczy, że ich nie pieczemy 😉 Obie miałyśmy ochotę na kokosowe ciacho, a że w

Candy Pandas
Proteinowe ciasto bananowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 238

Chlebek bananowy w formie okrągłej z kremem i dekoracją? I do tego proteinowy? Czemu nie! Marzenia sportowca mogą się spełnić 😎 💪 Takie rzeczy tylko u nas ale

Candy Pandas
Jajka z farszem wątróbkowym 171

Pewnie już myślicie nad świątecznym menu. A skoro tak, to nie może wśród innych smacznych potraw zabraknąć  faszerowanych jajek. Jakie będą u Was? Może takie

Kuchnia w czekoladzie
PĄCZKI Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI – najlepsze! 169

oblizujecie się na samą myśl o gorących pączkach i chrupiących faworkach . Ja dziś mam dla Was przepis na pyszne ( najlepsze! ) pączki! Środek wypełniony marmoladką a całość oblana pyszną, mleczną czekoladą i obsypana chrupiącymi orzechami. Wprost bajka! Koniecznie wypróbujcie, bo to najlepsze pączki na świecie i przepis idealny! SKŁADNIKI: ( 25 szt ) * mąka tortowa – 500 g * świeże drożdże – 50 g * żółtka(...)wkładamy miseczkę do garnka z gorącą wodą i odstawiamy na ok. 15 minut. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy sól i cukier wanilinowy. Jajko i żółtka ucieramy na puszystą, biała masę z resztą cukru. Do miski z mąkę wlewamy rozczyn drożdżowy, mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy ubite jajka i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Do wyrobionego

Ostra na Słodko
Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) 235

Masa orzechowa:100 g masła350 g kremu orzechowego np. Nutellałyżka kakao50 g zmielonych orzechów50 g drobno posiekanych orzechów laskowych Polewa:100 g czekolady mlecznej (lub 50 g gorzkiej i 50 g mlecznej)55 g masłaponadto:3 duże wafle               Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych(...)ogień i stopniowo ciągle mieszając wsypujemy mleko w proszku. Gdy mleko w proszku się rozpuści ściągamy z ognia i całkowicie studzimy (mogą pozostać malutkie grudki). Następnie masło ucieramy na biały, puszysty krem, po czym stopniowo, ciągle ubijając dodajemy wystudzoną masę mleczną. Ubijamy do otrzymania jednolitej konsystencji. (masa będzie dość gęsta). Masa orzechowa: Masło ubijamy na puch. Następnie dodajemy

Słodka Strona
Domowe batony kokosowe 173

zdrowsze odpowiedniki. W moich batonach nie zobaczycie białego cukru oraz żadnych utwardzonych tłuszczy. Jest za to zdrowo i pysznie. PRZEPIS NA DOMOWE  BATONY KOKOSOWE Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 180 g wiórek kokosowych 2 łyżki masła kokosowego 1 łyżka oleju kokosowego 2-3 łyżki cukru kokosowego lub innego 100 g gorzkiej czekolady + łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie batonów

kolorowotorcikowo
Świąteczne babeczki 233

perełki ozdobne masa cukrowa (czarna, czerwona, biała) wykałaczki Przygotowanie: Za pomocą miksera połączyć ze sobą mokre składniki (mleko, olej, jajka). W drugim naczyniu wymieszać suche produkty (mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier waniliowy). Przesypać suche produkty do mokrych i wymieszać za pomocą łyżki. Do babeczek można dodać posiekaną czekoladę, orzechy, pokrojone na małe kawałeczki żelki

KuchniaWeDwoje.pl
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 168

Łyżka) Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Kakao niskotłuszczowe – 20 g (2 x Łyżka) Proszek do pieczenia – 2 g (0.67 x Łyżeczka) Olej kokosowy (płynny) – 30 g (3 x Łyżka) Miód pszczeli – 144 g (6 x Łyżka) Płatki owsiane (górskie) – 60 g (6 x Łyżka) Czekolada gorzka

Powiedz dietom nie
31 przepisów z cytrusami 184

marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowy z morwą białą i zielonym jęczmieniem Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl marchwiowo - pomarańczowy z jogurtem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z pomarańczy z suszonymi figami

Moja smaczna kuchnia
Solony karmel- lekcja dla opornych 273

zamiast soli. Albo starte pół tabliczki wybranej czekolady. Dla mnie i bez tego jest po prostu pyszny.   Wersja bardziej lejąca, taka do przechowywania w butelce, powstanie, gdy zamiast 120ml śmietanki użyjecie 200ml. Karmel będzie wtedy jak gęsty syrop, bez ogrzewania po wyjęciu z lodówki zachowa swoją płynną konsystencję. SKŁADNIKI 200g drobnego białego cukru 90g masła, pokrojonego na kawałki 120ml

Karo in the Kitchen
Lodowy tort semifreddo czekoladowo-śmietankowy (bez jajek) 411

stale miksując) roztopioną czekoladę (trzeba pamiętać, że czekolada musi być całkowicie ostudzona przed dodaniem jej do zimnej masy śmietanowej). Biszkopty maczać w kawie, następnie wyłożyć nimi najpierw boki, a następnie dno tortownicy. Masę czekoladową przelać do tortownicy, wstawić na ok. 20 min. do zamrażalnika (aby zesztywniała i nie wymieszała się z białą masą), po tym czasie wylać

Domowa Cookierenka Agi
Grudniowe pierniczki. Moje pierwsze z nadzieniem! 268

zdecydowanie tracą na urodzie, gdy drogi pokrywa błotnista mazia. A ja, w głębi duszy, na śnieg czekam niecierpliwie. I jak tylko spadnie, pójdziemy z Ptysią na spacer do ośnieżonego, białego, cichego parku, i będzie wdychać jego atmosferę. Aż się rozmarzyłam...Grudzień najlepiej, moim zdaniem, przywitać pierniczkami. Co roku piekę sporo świątecznych ciasteczek, w tym jednak postanowiłam skupić się właśnie(...)jest ich całe mnóstwo! Każde zachwycające i godne wypróbowania.Na pierwszy ogień poszły nadziewane pierniczki z przepisu Niuli. Bardzo lubię pierniczki alpejskie, te tradycje, z powidłami śliwkowymi, oblane pyszną czekoladą. Te są właśnie takie - miękną dwa dni po przygotowaniu ze względu na nadzienie i polewę, ale będą pyszne aż do Świąt. Na początku zastanawiałam się, czy przypadkiem nie zrobić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Panpepato. 206

piniowych 60 g owoców kandyzowanych (lub suszonych moreli, żurawin) 30 g rodzynek (sparzonych i odsączonych) 40 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka cynamonu 2 szczypty gałki muszkatołowej 1 szczypta mielonego, białego pieprzu 40 g mąki pszennej 160 ml płynnego miodu 2 łyżki śmietanki 30%      Bakalie mieszamy z suchymi składnikami, dodajemy miód, śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Formę(...)przekładamy doń bakaliowe ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 165°C około 30 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Studzimy. GLAZURA: (z powodzeniem zastąpimy ją polewą z 100 g czekolady gorzkiej i łyżki masła) 20 g masła 80 g gorzkiej czekolady 30 ml wody 30 g przesianego cukru pudru dodatkowo 1 łyżka dżemu morelowego      Czekoladę z masłem

Rozpustne gotowanie
Barszcz biały na zakwasie 182

Tak jak obiecałam kilka dni temu przy okazji publikacji przepisu na zakwas, tak właśnie słowa dotrzymuję i przedstawiam Wam własnoręcznie ugotowany, pyszny, wielkanocny barszcz biały z

Kuchnia w czekoladzie