biała czekolada - 5588 przepisów (strona:255/373)

Owsiane doładowanie. 189

czekoladowy, czekoladowe mleko sojowe **z kawałkiem raz czekolady, daktylem tak typowo.. mieć dużo czasu, gotowe śniadanie, koniec końców niech się okaże, że mas z o wiele za mało czasu do wyjścia niż Ci to potrzebne.. tak bardzo ja xd + myśl aby się nie wybrudzić, wybrudzić białą bluzkę.. nie wierzę w siebie

More food, love and dreams
Sernik z solonymi orzeszkami 167

orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone 4 jajka 200 g śmietany 18% 130 g cukru pudru 1 budyń Delecta 2 łyżki mąki pszennej Wierzch 100 g masy krówkowej z puszki ok, 3/4 szklanki orzeszków ziemnych 1/2 łyżeczki soli kuleczki zbożowe w czekoladzie Delecta Wykonanie: Składniki spodu dokładnie blendujemy. Spód tortownicy wykładamy papierem

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladki z kremem orzechowym 179

okazanie uczuć bliskiej osobie. Składniki: 200 g kuwertury czekoladowej białej 200 g kuwertury czekoladowej mlecznej masło orzechowe cukier puder Do miseczki wkładamy kuwertury połamane na kawałki. Ustawiamy miseczkę na rondelku wypełnionym do połowy wodą. Podgrzewamy wodę na małym ogniu i nie dopuszczamy do jej zagotowania. Mieszamy cały czas, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Silikonowe foremki wypełniamy roztopioną czkoladą

Salonik smaków
DOMOWA BEZGLUTENOWA PRZYPRAWA DO PIERNIKA (i innych ciast i ciasteczek korzennych). 272

Opis: Skworcu)Laski cynamonu i cynamon mielony oraz Gorącą Czekoladę, Korzeń Lukrecji i Kawę Marcepanową kupisz tutaj:  Kliknij. Znajdziesz tu też sporo innych produktów, które ułatwią Ci pieczenie, gotowanie i czarowanie w kuchni. Kawy, herbaty, przyprawy, bakalie. Polecamy.Pieprz kolorowy:"Ze względu na kolorystykę pieprzu, wyróżniamy ziarna pieprzu czarnego, białego, zielonego -wszystkie pochodzą z tej samej rośliny, różnią się jedynie

Wypisz Wymaluj
Z cyklu Dla dzieci: Babeczki Hello Kitty 234

miękka i plastyczna. Do jej przyczepienia można wykorzystać roztopioną czekoladę lub krem. Nie nakładamy zbyt grubej warstwy kremu, żeby nie wypłynął po bokach, dokładnie rozprowadzamy, żeby przykryć ewentualne nierówności i pęknięcia na babeczce.Z ciemno różowej masy wycinamy kwiatki, które będą dekoracją pod głowę kotka. Za pomocą kieliszka wycinamy białe kółka i obcinamy je lekko z dwóch stron, żeby uzyskać

Ciastkozercy
Zdrowa "czekoladka" (healthy chocolate fudge) 221

żadnych wyrzutów sumienia!). Czekoladki nie zawierają białego cukru (słodyczy nadają przede wszystkim daktyle), tłuszcz zaś pochodzi z orzechów. Z astanawiałam się jak nazwać te czekoladki. Na stronie, z której czerpałam inspirację jest to "fudge" czyli cukierek, krówka. Ja jednak bliżej skłaniałabym się do domowej wersji, zdrowej czekolady. :) Przepis dedykuję wszystkim czekoladożercom na diecie (i nie tylko)! :) Zdrowa "czekoladka" PRZEPIS (forma

coolinarnastrefa.blogspot.com
Francuska kaczka w pomarańczach z sosem czekoladowym z porzeczkami. 175

DDziałamy:-kacze udka-dwie pomarańcze-majeranek-gorzka czekolada-porzeczki czerwone, czarne suszone, kandyzowane, lub świeże mrożone-małe jabłko-imbir-sól, pieprz-oliwa-sok z cytryny-woda gazowana-masło-gorzka czekolada-czosnekKaczkę nacieramy marynatą z oliwy, soli, pieprzu, majeranku i dobrze wyszorowanej skóry pomarańczy. Zostawiamy na noc; no minimum dwie godziny.Rozgrzewamy patelnie i na wysokim ogniu smażymy, skórą do dołu kaczkę(...)chwilkę smażymy na drugiej stronie. Patelnie ze wszystkim, co na niej zostało, odstawiamy.Dno naczynia smarujemy masłem. Wykładamy skórki pomarańczy, kawałek imbiru, dwa ząbki czosnku, kaczkę i całe jabłko, podlewamy białym winem i pod przykryciem pieczemy ok 1-1,5h w 180 stopniach; do miękkości. W międzyczasie podlewamy kaczkę tłuszczem z dna brytfanki. W ostatnim etapie, ściągamy przykrycie obkładamy kaczkę

BaRepas
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 214

świecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe, z pyszną warstwą serka kremowego, urozmaiconego smakiem kokosa. Pięknie się prezentuje, iście w czarno – białych barwach. Smakuje fantastycznie i jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki ma ciasto: 370 g mąki pszennej 60 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżeczki soli 150 g masła 120 ml oleju 300 g cukru kryształu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego 260 g cukinii 50 g czekolady W misce mieszamy mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Cukinię myjemy i ścieramy na małych oczkach tarki. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Mikserem ucieramy masło z cukrem

Made By Mom And Son
Tort bezowy z orzechami i czekoladą 180

możecie użyć dżemu porzeczkowego. Składniki: (blaty 20cm) 6 białek 300g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 2 łyżki octu 200g śmietany kremówki 36% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 50g orzechów włoskich 2 łyżki kremu czekoladowego (krem typu nutella lub opcjonalnie może być dżem porzeczkowy) Białka ubijamy na prawie sztywno, dodajemy 2 łyżki cukru pudru i miksujemy do połączenia(...)białym bezowym blacie rysujemy widelcem wzorki - ten blat będzie wierzchem tortu.  Obie blaszki wkładamy do piekarnika (bezpośrednio pod sobą) i od razu zmniejszamy temperaturę z 180*C na 150*C. Pieczemy bezy 60 minut, po tym czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy aż bezy się wystudzą.  Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę. Z tabliczki czekolady odłamujemy trzy

Gotowanie i blogowanie
BEZA PAVLOWEJ 446

stopioną  czekoladą oraz posypane prażonymi płatkami migdałów-poezja! Ciasto wbrew pozorom nie jest takie trudne, jednak wymaga od nas poświęcenia mu trochę czasu (głównie zrobienie bezy, reszta to zaledwie kilka minut, zwłaszcza gdy mamy już wprawę:))-tym co jeszcze nie jedli ale nie tylko baaardzo mocno polecam! Składniki: - 8 białek - 400g cukru trzcinowego ( lub zwykłego białego cukru) - ocet jabłkowy(...)bezowe do wystudzenia. Najlepiej przygotować sobie spody dzień wcześniej. Dodatkowo: - -800-1000ml kremówki -4-5 szt. śmietan-fix -owoce(np. truskawki, maliny, borówki) -50g gorzkiej ( lub mlecznej) czekolady+50ml kremówki -uprażone płatki migdałów Na pierwszym spodzie rozsmarować 2/3 ubitej śmietany ze śmietan-fixem. Na nią wyłożyć część pokrojonych truskawek lub inne owoce, położyć na to drugą bezę

Smaczne Zdrowe
Fit krem czekoladowy na kanapki 124

Lubię czasami zjeść śniadanie na słodko, ale zaraz po tym jak zjem chleb z Nutellą dopadają mnie wyrzuty sumienia. Nie oszukujmy się... To głównie cukier biały

Passions hobbies life
Naleśniki czekoladowe z masą serową 254

Za naleśniki czekoladowe zabierałam się już od dłuższego czasu. Uwielbiam słodkości, a przede wszystkim dobrą czekoladę – moja słabość:) W końcu pewnego

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa- krem szparagowo- pieczarkowy 169

Czas na drugą zupkę, którą Wam obiecałam :) Po raz pierwszy jadłam szparagi i stwierdzam, że w takim wydaniu mi smakowały, w innych będę jeszcze próbować. Póki

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowo-miętowa chmurka 475

wódką. (Można płyn lekko posłodzić, ale moim zdaniem nie jest to konieczne.) Biszkopt umieszczamy ponownie w blaszce, w której się piekł. Równomiernie nasączamy przygotowanym ponczem. Pianka czekoladowo-miętowa: Czekoladę łamiemy na niewielkie kawałki. Wraz z mlekiem i cukrem umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu. Jeśli mocno się zagrzała, to odstawiamy na chwilę, by lekko przestygła. Żelatynę rozpuszczamy(...)układamy na białej, piankowej warstwie. Chowamy na noc do lodówki. Po tym czasie spód bezy lekko nasiąknie od kremu, wierzch pozostanie chrupiący, a całość będzie się ładnie kroić. Gdybyśmy chcieli pokroić tak przygotowane ciasto od razu, beza mogłaby stawiać opór i kawałki nie wyszłyby zbyt ładne. Ciasto przechowujemy w lodówce maksymalnie 2-3 dni. Smacznego! PS Czekolada, której użyłam

Ratunku obiad
Leśny tort czekoladdowy 194

trzcinowego 165g cukru białego 125ml oleju rzepakowego 4 jajka 280g mąki tortowej 1 i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Masa śmietankowa: 300ml słodkiej 30% śmietanki 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Masa jagodowa: 250ml słodkiej śmietanki 30% 2 opakowania mrożonych jagód leśnych ½ szklanki cukru kryształu 2 galaretki o smaku owoców leśnych Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 60 ml mleka Ponadto

Kuchnia w czekoladzie