Likier z białej czekolady – tylko 3 składniki, a ile radości i przyjemności :D Jeśli lubcie takie szybkie, babskie likiery, to po może zainteresują Was również te przepisy na: Likier kawowy, Likier bananowy, Domowy Advocat i Likier mleczny – tylko 2 składniki (przepisy po kliknięciu w nazwę). Likier z białej czekolady – Składniki: 2 tabliczki […] The post(...)Likier z białej czekolady – 3 składniki – 3 minuty! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekremów. Białą czekoladę drobno posiekać, umieścić w miseczce, a następnie zalać 300 ml gorącej kremówki. Kiedy czekolada zacznie się rozpuszczać, dokładnie wymieszać całość rózgą kuchenną. Odstawić do przestygnięcia i wstawić do lodówki na całą noc. Tak samo przygotować mleczną czekoladę zalewając ją 600 ml gorącej kremówki. Następnego dnia upiec biszkopt. Jajka ubić z cukrem na białą puszystą masę(...)misy miksera przełożyć masę z białej czekolady i 250g serka mascarpone. Miksować do momentu uzyskania gęstego, gładkiego kremu. Trzeba uważać żeby nie ubijać zbyt długo ze względu ma dodatek śmietany kremówki. Tak samo przygotować ciemny krem z mlecznej czekolady. Wystudzony biszkopt rozkroić na 3 krążki. Na pierwszym rozsmarować połowę białego kremu, przykryć dugim krążkiem i rozsmarować pozostały biały krem
kuchnia doskibiałej czekolady 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Zimną śmietankę przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy mascarpone i ubijamy na najwyższych obrotach, do momentu, aż całkowicie zesztywnieje. Obie czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. Gotowy krem śmietankowy dzielimy na 3 części (po 47 g kremu). Do jednej dodajemy partiami białą(...)wysokiego przeźroczystego naczynia wsypujemy ciasteczka, lekko ugniatamy i wyrównujemy następnie nakładamy krem z białej czekolady, wyrównujemy i oczyszczamy ścianki naczynia, następnie tak samo postępujemy z kremem z gorzkiej czekolady i z ostatnią warstwą z kremu kawowego. Wierzch dekorujemy wiórkami z białej i gorzkiej czekolady. Smacznego
Słodkie Przyjemnościpudrowa posypka. Nazwałabym je ciastem prababci, bo kojarzy mi się ze smakiem dzieciństwa, ale pozostanę przy nazwie Waniliowe ciasto z białą czekoladą. Przygotowanie trwa kilka minut, więc może się skusicie?"Składniki:45 g białej czekolady3/4 szklanki mleka30 g cukru3 jajka4 łyżki(...)cukru z prawdziwa wanilia2 szklanki mąkiłyżka ekstraktu waniliowegołyżeczka proszku o pieczenia45 g białej pokruszonej czekoladySposób przygotowania:Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy 30 g cukru i 45 g białej czekolady połamanej na kawałki. Gotujemy do rozpuszczenia się składników i odstawiamy do przestudzenia.Do wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier waniliowy i ekstrakt i miksujemy na najwyższych obrotach do podwojenia objętości
Słodkie Przyjemnościtakie momenty i sięgałam po jakieś batoniki i cukierki, a to nie jest najzdrowsze rozwiązanie. Na szczęście tutaj odkryłam rewelacyjny przepis na absolutnie przepyszne owoce w sosie z białej czekolady, które robi się dosłownie w 5 minut! Owoców jagodowych mamy teraz po dostatkiem, ja akurat miałam pod ręką świeżutkie truskawki i borówkę amerykańską, ale równie dobrze można dorzucić maliny(...)mnie truskawki i borówka amerykańska, umytych 100 g białej czekolady, posiekanej 200 g śmietanki kremówki, w temp. pokojowej mięta do podania Przygotowanie: Włóż owoce do 2 miseczek lub pucharków i wymieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub włóż na ok. 15 sekund do mikrofalówki. Wlej do czekolady śmietankę i energicznie wymieszaj, aż stworzy się jednolity sos i zalej
karmelowyKolejne urodziny i kolejny rok do przodu. Z tej oto okazji upiekłam tort z kremem śmietanowym i białej czekolady z żelem z truskawek. Tort wykonany z biszkoptu w tortownicy o średnicy 22 cm (mały). Biszkopt - przepis znajdziesz tutaj Krem z bitej śmietany i białej czekolady. Składniki: 600 ml kremówki (30% lub 36 %) 2 tabliczki białej czekolady(...)opakowania śmietan fix Do garnka wlewany kremówkę. Dodajemy podzieloną na małe tabliczki białą czekoladę (ważne, aby była w temperaturze pokojowej, ponieważ szybciej się rozpuści). Podgrzewamy na najmniejszym gazie. Mieszamy co jakiś czas, aż czekolada rozpuści się. Następnie odstawiamy do lodówki do następnego dnia, aby dobrze się schłodziła. Na drugi dzień wyjmujemy z lodówki masę śmietanowo-czekoladową, dodajemy śmiatan
tojestpyszne.blogspot.comsamej nazwie. Słodki drink został wynaleziony w Nowym Orleanie przez Philipa Guichet. Grasshopper składa się z dwóch likierów: zielonego likieru miętowego creme de menthe i likieru z białej czekolady creme de cacao blanc. Całość dopełnia śmietana. Drink podawany jest oczywiście schłodzony. A ciasto Pasikonik? Również ma niesamowity smak. Delikatne piankowe nadzienie z wyraźnie miętową nutą i kruchy, mocno czekoladowy(...)masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 min, aż spód stwardnieje. Masa wersja I: 150 g białych pianek Marshmallow 125 ml mleka 3.2% 50 g białej czekolady 80 ml likieru cr è me de menthe (likieru miętowego)* Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 400 g śmietany kremówki 36% kilka kropli
maniapieczeniaRafaello z białą czekoladą na biszkopcie to idealny smakołyk dla wielbicieli białej czekolady i kokosu, niezwykły deser dla każdego łasucha. Ciasto Rafaello oprócz innych okazji będzie znakomitą propozycja na świątecznym stole. składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa 500 ml śmietany kremówki(...)opakowanie śmietan – fixu 1 tabliczka białej czekolady 350 g wiórków kokosowych 100 g masła przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej
Smakowite Daniasera białego w temperaturze pokojowej skórka i sok z jednej limonki 2 jajka w temperaturze pokojowej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru ( lub więcej) Ganache czekoladowe: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany 30 % Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 3/4 szkl. gorącej wody 200 g truskawek 2 łyżki cukru (opcjonalnie) Polewa z białej czekolady: 1 biała(...)cukrem blenderem na puree. Dodać do galaretki i wymieszać. Mus schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejący wylać na biszkopciki i przykryć warstwą herbatników. Ponownie schłodzić. 5. Polewa z białej czekolady: Śmietanę podgrzać (nie doprowadzając do zagotowania!). Dodać posiekaną, białą czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Pozostawić do przestudzenia i zgęstnienia. Następnie wylać ją na herbatniki. Schłodzić. Przed podaniem
Nastoletnie Wypiekanieulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość i stworzyłam genialne babeczki, które podbiły serca znajomych. ( ps. gdybyście widzieli ich minę przy próbowaniu! #bujawobłokach ) Krucha tartaletka wypełniona kremem patissiere z białą czekoladą i dodatkiem borówek amerykańskich jest świetnym pomysłem na każdą okazję(...)kwaśna – 1 łyżka CREME PATISSIERE: * mleko 3,2% – 600 ml * żółtko – 6 szt * cukier – 100 g * mąka pszenna – 40 g * mąka ziemniaczana – 40 g * laska wanilii – 1 szt * biała czekolada – 80 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE BABECZKI: Mąkę przesiewamy z cukrem, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę śmietany i wszystko razem dokładnie zagniatamy
Ostra na SłodkoCytrynowe babeczki z makiem i białą czekoladą O d dwóch lat te babeczki są stałym elementem mojego Wielkanocnego stołu. Są pyszne, delikatne w smaku, orzeźwiające. Polewa z białej czekolady dodaje im słodyczy, gdyż same w sobie nie są zbyt przesłodzone. Zachowują świeżość przez kilka dni więc z powodzeniem możecie przygotować je z wyprzedzeniem. W wersji bez polewy możecie(...)gramów masła, w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 5 jajek 2 szklanki mąki 1,5 cytryny, skórka starta na drobnych oczkach 1/2 szklanki śmietany 18% 100 gramów białej czekolady 2 łyżki maku + odrobina do dekoracji babeczek 1 łyżeczka oleju kokosowego + dodatkowo do wysmarowania babeczek R ozgrzać piekarnik do temperatury 170 stopni (grzanie góra- dół). Masło utrzeć z cukrem mikserem
olalacookingMuffiny z białą czekoladą i porzeczkami to pyszne babeczki, których słodycz przełamuje duża ilość kwaskowatych porzeczek. Jak każde muffiny, i te przygotujecie ekspresowo, więc zachęcam do skorzystania z przepisu :) Z podanej ilości składników można przyrządzić 12 sztuk . Muffiny z białą czekoladą i porzeczkami Składniki: 260g mąki pszennej 250g jogurtu greckiego 80ml oleju (u mnie kokosowy) 80g cukru trzcinowego(...)jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g białej czekolady 200g czerwonej porzeczki Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - porzeczki przebrać, umyć, osuszyć - czekoladę posiekać na kawałki - do jednej miski przełożyć jajka, cukier, jogurt grecki oraz olej, składniki roztrzepać widelcem lub ręczną trzepaczką - do drugiej miski przesiać mąkę i dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia - do składników mokrych dodać
Smakołyki Berenikitakie nie jest. To jeden z pyszniejszych wypieków, jakie ostatnio wykonałam, o czym może świadczyć fakt, że jedna doba wystarczyła na jego zniknięcie. Sekretem smaku tego ciasta jest biała czekolada. Nadaje ona nie tylko ciekawą, wilgotną konsystencję, ale i słodki smak. Dodatek truskawek w idealny sposób przełamuje słodycz ciasta, a także wzbogaca jego "zwyczajny" wygląd. Ciasto przygotowałam w formie(...)wymiarach 30x20cm . Ciasto z białą czekoladą i truskawkami Składniki: 250g mąki pszennej 100g masła 100g białej czekolady 100g mleka 75 domowego cukru waniliowego 3 jajka 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 300g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - do rondelka przełożyć masło i mleko, całość podgrzewać do rozpuszczenia się masła
Smakołyki Berenikipokojowej szczypta soli 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej sok i skórka z 1 limonki odrobina niebieskiego barwnika spożywczego Poncz: woda+sok z limonki Krem truflowy z białą czekoladą i limonką: 250 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone sok z 1/2 limonki Dodatkowo: 100 g borówek(...)tylko dno!) Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez około 15 minut do tzw. "suchego patyczka". Upieczone blaty biszkoptu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem truflowy z białą czekoladą i limonką: Śmietankę podgrzać, dodać posiekaną białą czekoladę, cukier puder i sok z limonki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Mieszankę schłodzić w lodówce. Następnie ubić razem z serkiem mascarpone
Nastoletnie Wypiekaniewięc warto włożyć odrobinę trudu w jego przygotowanie, aby cieszyć się pysznym smakiem albo zaskoczyć nim swoich gości. Masę serową przygotowałam z twarogu sernikowego z wiaderka z dodatkiem białej czekolady, gruszki natomiast karmelizowałam w mieszance masła i cukru. Prosty przepis, niewiele składników i wyborny smak. Czego chcieć więcej? :-) Sernik przygotowałam w małej tortownicy o średnicy 17cm, do większej tortownicy(...)24cm należy je podwoić). Sernik gruszkowy z białą czekoladą bez pieczenia Składniki: spód 60g okrągłych biszkoptów 40g masła masa serowa 500g twarogu sernikowego z wiaderka 200g białej czekolady 2 łyżeczki (8g) żelatyny 4 łyżki (40ml) zimnej wody karmelizowane gruszki 2 duże gruszki (około 500g) 20g masła 25g cukru 1 laska wanilii Wykonanie: - biszkopty rozdrobnić na piasek, masło
Smakołyki Bereniki