biała czekolada - 5588 przepisów (strona:118/373)

Wilgotne Ciasto Czekoladowe Z Kulkami Serowo Kokosowymi 499

twaróg jest chudy i suchy Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady lub 4 łyżki mleka w proszku 1 i 1/2 łyżki mleka 1 łyżka masła/margaryny 1 i 1/2 łyżki cukru Ciasto czekoladowe 1. Czekoladę roztapiamy nad kąpielą wodną. 2. Masło(...)minut. Patyczek wbity w ciasto musi być suchy !! Polewa czekoladowa 7. Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i zagotowujemy. Gotujemy do zgęstnienia następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Polewa biała 8. Kostki czekolady rozpuszczamy nad kąpielą wodną. lub 9. Mleko z masłem/margaryną i cukrem umieszczamy w garnuszku. Całość zagotowujemy następnie dodajemy mleko w proszku i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia

Gotowanie...to proste !
SERNIK TROJKOLOROWY *BEZ PIECZENIA* 244

najlepiej nie grube, żeby sernik dał się łatwo pokroić. Składniki: ok. 10 herbatników 100g gorzkiej czekolady +  trochę do dekoracji 100g mlecznej czekolady + trochę do dekoracji 100g białej czekolady + trochę do dekoracji 500g twarogu z wiaderka, twarożku śmietankowego lub Quark 300g słodkiej śmietany 30- 36% 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki cukru (= 100g cukru) 2 łyżeczki cukru waniliowego Sposób przygotowania: Twaróg(...)części. Do każdej dodać po jednej czekoladzie i wymieszać. Dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać. Formę keksową (wzięłam na 30cm, ale zostało jeszcze sporo miejsca, więc można wziąć mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do formy najpierw masę z gorzką czekoladą, kolejno z mleczną i na koniec z białą. Na górę ułożyć herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki

Z Kuchni Do Kuchni
Rogaliki marchewkowe z czekoladą 184

nutką pomarańczy, cynamonu, z białą i gorzką czekoladą. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Kto się na nie skusi? Składniki: 2 szkl mąki pszennej typ 500, np. TOTA 2 marchewki 200 g masła 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżeczka cynamonu dodatkowo: czekolada gorzka czekolada biała cukier puder do posypania rogalików Wykonanie: Marchewki obrać, umyć(...)lodówki na 40 minut. Po tym czasie podzielić je na 4 części. Stolnicę posypać mąką i każdą część rozwałkować na koło, podzielić na 8 części, na każdej ułożyć kostkę czekolady i zawinąć rogalika. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, ok 35 minut. Kiedy rogaliki ostygną, posypać je cukrem pudrem

Trufelkowo
Pianka wiśniowo-cytrynowa 2791

Składniki:Galaretka wiśniowa -1 opak.Galaretka cytrynowa – 1 opak.Mleko skondensowane niesłodzone – 340gBiała czekolada – kilka kostekGorzka czekolada – kilka kostekWykonanie:Galaretkę wiśniową rozpuścić w 250ml wrzątku.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250ml wrzątku.Obie galaretki pozostawić do ostudzenia i gdy zaczną lekko tężeć dodać do każdej po 170g mleka skondensowanego i ubijać mikserem na najwyższych obrotach aż masa będzie puszysta.Na(...)wysokiej, okrągłej blaszki o średnicy 18cm ) najpierw wylać masę wiśniową, a następnie delikatnie masę cytrynową. Włożyć do lodówki na kilka godzin, by pianka całkowicie stężała.Kilka kostek białej i gorzkiej czekolady zetrzeć na tarce. Oprószyć wierzch pianki. Smacznego! The post Pianka wiśniowo-cytrynowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Maślankowe muffiny z borówkami amerykańskimi 131

wanilią szczypta soli  Składniki mokre: 1,5 szklanki maślanki naturalnej 2 jajka 6 łyżek oleju i dodatkowo  1,5 szklanki borówek amerykańskich  jedna polewa z białej czekolady jedna polewa z ciemnej czekolady Przygotowanie: Mąkę przesiewany do miski. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cukier z wanilią i sól. W drugiej misce łączymy ze sobą rozbełtane jajka(...)minut - do czasu aż muffiny się zarumienią  i delikatnie popękają a sok z borówek będzie z nich wypływał. Po upieczeniu wylewamy na nie polewy z białej i ciemnej czekolady. Smacznego

Taste Therapy
Ciasteczka z białą czekoladą 159

sporo zapisanych do wypróbowania..ale jakoś brak czasu..więc wybrałam ciasteczka szybkie do zrobienia..piekłam je w piątek...ponoć wtedy było święto czekolady ..no i czekolada była...w ciasteczkach ..biała...Pomysł na takie ciasteczka znalazłam  tutaj. Ciasteczka możecie zobaczyć także u .. Joasi ,  Asi , Danusi , Marzenki , Agnieszki , Iwonki , Danusi  .. 160 g mąki pszennej 1 jajko(...)masła 40 g (torebka) budyniu karmelowego [ u mnie śmietankowy] 1 łyżeczka syropu do deserów -czekolada rum 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 tabliczka (100g) białej czekolad y Czekoladę posiekać nożem ,  zetrzeć na tarce  na drobne kawałki. Mąkę wymieszać z budyniem (sypkim) i proszkiem do pieczenia, wsypać czekoladę. Miękkie masło utrzeć mikserem wraz

Moje domowe kucharzenie
Babka piernikowa z serem 345

dlatego zaczęłam piec ciasta "na próbę", żeby w porę zdecydować, które wylądują na świątecznym stole :) Pierwsza propozycja to babka z nadzieniem pół-sernikowym, pół piernikowym, oblana białą czekoladą. Babka ta jest pewnego rodzaju kompromisem - mój Ukochany nie lubi pierników, natomiast uwielbia serniki :) Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki. Zapraszam do pieczenia!Składniki na masę piernikową(...)pomarańczowej2 łyżeczki proszku do pieczenia50 g migdałów w płatkach2 łyżeczki przyprawy korzennejSkładniki na masę serową:300 g twarogu sernikowego1 opakowanie budyniu waniliowego70 g masła1 jajko50 g cukruDodatkowo:1 tabliczka białej lub gorzkiej czekolady25 g kandyzowanej skórki pomarańczowejCZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNIFOREMKA: 22 CM Z KOMINEM1. Do rondelka wkładamy miód, masło, cukier i kakao. Podgrzewamy stopniowo i mieszamy

My Culinary Art
Biały blok z bakaliami i wafelkami 193

Mogłam wcinać go łyżkami. A drugim wyrobem z mleka w proszku był blok, który miał zastępować niedostępną czekoladę. W latach 80, nikt nie wpadł na to, że czekolada może być biała, w przepisie zatem zawsze występowało kakao. Dzisiaj dla odmiany, zapraszam Was na blok ale właśnie w wersji białej. Teraz w sklepach spotkamy kilka rodzajów mleka w proszku(...)nugatowe. Cała masa jest bardzo gęsta i wymieszanie wszystkich składników po dodaniu bakalii, herbatników i wafelków nie jest proste. Za to smak, zrekompensuje Wam wszystko Do złudzenia przypomina białą czekoladę. Możecie przełożyć masę do keksówki lub też zawinąć ją w folię spożywczą, tworząc kształt kiełbaski. Możecie też układając masę w keksówce czy folii, wyłożyć część masy, włożyć wafelek

Mieszam w Garnku
Ciasto jeżynowe z musem czekoladowym 173

łyżki kakao 4 łyżeczki żelatyny (20 g) 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki miodu płynnego naturalnego 330 ml śmietany 30% 1 opakowanie cukru waniliowego Dekoracja: starta gorzka i biała czekolada, jeżyny WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę tortową o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Jajka ubić(...)jeżynami (najlepiej oblepić w tym celu boki ciasta folią aluminiową). Włożyć ponownie do lodówki na kilka godzin lub do stężenia masy czekoladowej. Wierzch ciasta udekorować startą białą i gorzką czekoladą, opcjonalnie jeżynami

Passions hobbies life
Walentynkowy tort migdałowy 171

taki właśnie jest. Zapraszam na Walentynkowy Tort Migdałowy."Składniki:200 g masła250 g mąki80 g płatków migdałowych50 g otrębów owsianych160 g cukru450 ml śmietanki 30%łyżka cukru waniliowego60 g białej czekolady60 g gorzkiej czekoladySposób przygotowania:Do robota kuchennego wsypać przesianą mąkę, dodać masło, cukier, płatki migdałowe i otręby. Włączyć i ugniatać do momentu aż, ciasto będzie spójne - podobne(...)minut (w zależności od grubości placków). Upieczone blaty odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.Kruche placki przekładamy kolejno bitą śmietaną, na wierzchu lekko wyrównując nożykiem do dekoracji.Białą i ciemną czekoladę rozpuszczamy w oddzielnych miseczkach, a następnie cienko rozsmarowujemy na marmurowym blacie - ja to zrobiłam na blacie kuchennym - i pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Gdy czekolada stwardnieje, za pomocą ostrego przyrządu - u mnie

Słodkie Przyjemności
Sernik chałwowo -piernikowy z figami i rozmarynem – jesienna wersja 137

herbatników garść orzechów laskowych kilka igiełek świeżego rozmarynu 4 szt pierników 50 g rozpuszczonego masła masa 500 g tłustego twarogu 500 g półtłustego twarogu 100 g białej lub karmelowej czekolady (użyłam karmelowej) 4 jajka mała garść posiekanych orzechów laskowych 100 g posiekanych pierników 100 g chałwy waniliowej sok z 1/2 cytryny wierzch stopiona czekolada karmelowa (5 kostek) z łyżeczką(...)piekarniku. Całkwoicie przestudzony wkładamy do lodówki. Schłodzony sernik wyjmujemy z tortownicy, okrawając jego brzegi blisko rantu za pomocą cienkiego noża. W małym garnuszku stapiamy kilka kostek karmelowej lub białej czekolady z niewielką ilością śmietany. Dekorujemy sernik polewą. Ciasto dekorujemy pokruszonymi piernikami, posiekanymi orzechami laskowymi oraz świeżymi figami i gałązkami świeżego rozmarynu. Smacznego! Artykuł Sernik chałwowo -piernikowy z figami

Raj dla Podniebienia
Ciasto kakaowe z miętową śmietanką 279

łyżeczki suszonej mięty 1-2 łyżeczki żelatyny opcjonalnie można również dodać odrobinę kropli miętowych dla zaakcentowania smaku oraz zielonego barwnika spożywczego Dodatkowo: 150 g mlecznej czekolady 50 g białej czekolady   Jajka miksujemy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na jasną masę. Obroty miksera nieco zmniejszamy i cienkim strumieniem wlewamy maślankę oraz olej. Następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao

Smaki Na Talerzu
Czekoladowa finezja z galaretką jagodową 175

czekolady ¾ szklanki cukru 2 jajka 2,5 łyżki jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki pszennej ¼ łyżeczki sody oczyszczonej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 100 g mlecznej czekolady 100 g białej czekolady 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 1 galaretka jagodowa Biszkopt Brownie: Do przygotowania biszkoptu nie używamy miksera. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką

VioletoweKucharzenie
9 najlepszych przepisów na świąteczne ciasta 322

pieprzu, gałki muszkatołowej, anyżu - paczka skórki pomarańczowej - 1/2 szklanki żurawiny świeżej - 2 pełne łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki czubate kakao PONADTO: - polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady - polewa z białej czekolady DO PRZEŁOŻENIA: - marmolada z pigwy (ewentualnie możecie użyć taką jaką lubicie) DALSZY CIĄG TUTAJ 9. BARDZO PUSZYSTY SERNIK SKŁADNIKI NA SERNIK ŚWIĄTECZNY CIASTO NA SPÓD: - 100 g masła

SMYKWKUCHNI
Światowy Dzień Muffina - Ciasto muffin mocno czekoladowe (Torta muffin al cioccolato) 154

SKŁADNIKI 180 g m ą ki pszennej 100 g cukru 50 g gorzkiej czekolady 50 g białej czekolady 40 g kakao 16 g proszku do pieczenia 200 ml mleka 100 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 3 jaja  **** INGREDIENTI 180 g di farina 100 g di zucchero 50 g di cioccolato fondente 50 g di cioccolato bianco

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania