tego rewelacyjnie dekorują stół. Ciasto możesz zrobić na różne sposoby, ja podam Ci dziś ten podstawowy. A dekoracja… i tu ogranicza Cię tylko własna wyobraźnia. Czekolada biała (lub z dodatkiem dowolnych barwników spożywczych), ciemna, kolorowy cukier, maczek lub jakakolwiek inna różnobarwna posypka to tylko wstęp do tego co możesz z nimi robić Maszynkę do ich zrobienia zamówiłam(...)minut aż kulki będą rumiane. Upieczone nabijaj na patyczki. Teraz najprzyjemniejsza część (poza jedzeniem oczywiście -dekoracja ) Kwestię dekoracji pozostawiam Tobie, Twojej wyobraźni i smakowym upodobaniom My rozpuściliśmy białą czekoladę (w łaźni wodnej), polaliśmy nią lizaki i posypaliśmy kolorowym cukrem. Te kilka cake popsów z fotografii to jedyne co udało mi się uwiecznić, bo chłopcy na bieżąco wszystko zjadali
ArbuziakiKrem kokosowy Składniki : czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g KRESTO Przygotowanie : Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący
Kuchnia DanusiSkładniki : Ciasto : jajka całe - 2 szt soda - 1 płaska łyżeczka mąka pszenna - 3 szkl masło miękkie - 250 g cukier - 0,5 szkl szczypta soli Krem kokosowy czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do foliowej torebki(...)patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąć, ostudzić. Krem kokosowy Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący krem nakładać
Kuchnia Danusiłyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru ¾ kostki masła 50 ml likieru adwokat-ewentualnie odrobina aromatu migdałowego 3 galaretki – brzoskwiniowa, poziomkowa, agrestowa Dr.Oetker ½ tabliczki białej czekolady Sposób przygotowania: Ciasto: masło przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli opcjonalnie czerwony barwnik-tyle aby uzyskać efekt który nas zadowoli kolorystycznie i gotujemy. Gdy zawrze(...)gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, wlewamy likier adwokatowy, miksujemy. Dodajemy pokrojone galaretki, mieszamy delikatnie łyżką. Kremem przekładamy placki. Czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej polewamy ciasto. Schładzamy w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamonorzechów 80 gr skórki kandyzowanej Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady cukrowe złote kuleczki do ozdoby Wszystkie Składniki Powinny Mieć temperaturę Pokojową ! 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Dodajemy mak zmielony, mąkę z proszkiem do pieczenia, kwaśną śmietanę(...)Składniki na polewę umieszczamy w garnuszku i gotujemy do zgęstnienia (trwa to koło 10-15 min) ale takiego zgęstnienia żeby dało się ja jeszcze rozsmarować na wypieku ;) Kostki czekolady białej umieszczamy w miseczce nad parą (np. nad garnuszkiem z gotująca się wodą ale tak aby miseczka nie dotykała wody ) i roztapiamy. Polewamy ciasto w dowolny sposób. Smacznego ! Źródło
Gotowanie...to proste !maliny 2 galaretki malinowe Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Dałam mniejszą ilość wody. Na dwie galaretki trzy szklanki wody. Polewa 80 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Składanie ciasta biszkopt masa jogurtowa maliny galaretka biszkopt masa śmietanowa polewa czekoladowa malinowa fantazja
O kuchni z uczuciemśmietany 30 proc po 330 ml 2 czekolady mleczne 2 czekolady białe 5 szklanek pszenicy w miodzie 4 łyżki likieru waniliowego DALKOWSKI 4 łyżki likieru czekoladowego DALKOWSKI opakowanie herbatników kakaowych Wykonanie: Na dno tortownicy 24 cm wykładamy herbatniki. Ubijamy 1 kubek śmietany kremówki. Dodajemy do niej rozpuszczoną ostudzoną białą czekoladę oraz 2 szklanki pszenicy w miodzie oraz likier waniliowy
Z Majeczką w kuchniSkładniki: masło 200 g cukier puder( ksylitol zmielony) 1 szklanka krakersy 1 opakowanie( 175 g) wiórka kokosowe 200 4 aromat waniliowy 10 kropelek orzechy nerkowca 40 szt czekolada biała 150 g Dodatkowo : wiórka do obtoczenia kuleczek Krok 1 Miękkie masło miksuje na puch, dodaje cukier puder i nadal miksuje z 3-5 minuty. Krakersy wkładam do woreczka i tłuczkiem(...)rozdrabniam( popsuł mi się blender i musiałam sobie inaczej poradzić). Rozdrobnione krakersy dodaje do masy maślanej, wlewam rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę, wsypuje wiórka i dodaje aromat waniliowy. Składniki mieszam i wstawiam do lodówki na godzinkę do schłodzenia. Krok 2 Wyjmuje schłodzoną masę i formuje małe kuleczki, lekko je spłaszczam i wkładam orzeszka do środka . Taką kuleczkę
Różowa kuchniamleko 4 szklanki żółtka 4 szt mąka ziemniaczana 3 łyżki kakao 1 łyżka cukier 3/4 szkl czekolada biała 3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ, delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną, kakao i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę kakaową(...)energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować białą czekoladą
Camilla w kuchnitego jakich foremek będziecie używać. A co jest jeszcze fajne? Do wykonania tych czekoladek nie trzeba mieć specjalnie zdolności manualnych ;) Czyli idealne dla mnie :D Składniki: czekolada mleczna czekolada biała kilka świeżych malin kilka świeżych jeżyn Wykonanie: W pierwszej kolejności rozpuściłam białą czekoladę, oczywiście w kąpieli wodnej. Wylałam ją do silikonowej foremki do czekoladek, tylko do połowy
Blondynka GotujeCukiniowa muffina; z daktylami, jagodami goji, czekoladą białą oraz wiórkami; kawa z mlekiem, jeżyny Lubię moją rodzinę, lubię wyjazdy z nią. Czasami lubię z nią tak nic nie robić, będąc jedynie z nią, gdzieś gdzie nie ma zasięgu, gdzie jeżdżenie stało się naszą małą "tradycją" coroczną, nawet na ten weekend. Lubię słuchać jak ciocia cieszy się(...)tego dodać pszennej) kawałek cukini (ok.100g) jajko łyżka rozpuszczonego olejku kokosowego szczypta sody oczyszczonej 1/2 proszku do pieczenia coś do posłodzenia jagody goji daktyle biała czekolada wiórki kokosowe Cukinię ścieramy na drobnych oczkach, lekko solimy, pozostawiamy na chwilę po czym odciskamy nadmiar wody(nie wylewamy). Do drugiej miseczki przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, proszek do pieczenia
More food, love and dreamsBardzo dobry pożywny koktajl Składniki - 1 szklanka mleka - 1 szklanka soku marchewkowego - 2 banany - 1 jabłko - 5 truskawek - 1/3 łyżeczki kurkumy - cukier do smaku - dwie duże kostki czekolady białej z truskawkami Sposób przygotowania 1. - Do wysokiego pojemnika dać pokrojone jabłka banany Wlać mleko sok marchwiowy Wszystko zmiksować blenderem pod koniec miksowania dodać kurkumę i truskawki Zmiksować(...)zostały z truskawek większe kawałki według potrzeb dosłodzić - Koktajl przelać do pucharków ozdobić startą białą czekoladą
W królestwie smaków Beatysposób, wymieszać z ciemną masą, wylać na stężałą białą masę. Całość wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować wedle uznania ( np startą białą czekoladą, białymi drażami ) Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakucukru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 kg mielonego twarogu półtłustego ¾ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 6 jaj 80 g masła 100 g białej czekolady 1 budyń śmietankowy 150 ml mleka 3,2% Orzechowa beza: 4 białka ¾ szklanki cukru drobnego 80 g mielonych orzechów włoskich Sposób przygotowania 1. CIASTO; Mąkę tortową mieszamy z proszkiem(...)żółtka, zagniatamy szybko kruche ciasto. Wylepiamy – samo dno wyłożoną pergaminem blaszkę o wym 24/39 cm . 2. MASA; Mielony twaróg miksujemy z jajkami cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem i mlekiem, czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodajemy do masy serowej, miksujemy całość krótko aby nie napowietrzać specjalnie masy. Wylać na kruchy spód. Włożyć do piekarnika piec 55 minut
Wanilia i KardamonSkładniki: Ciasto czubata szklanka mąki 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko łyżka śmietany 100 gram margaryny do wypieków Ponad to : mleczna czekolada, biała czekolada Wszystkie składniki na kruche ciasto łączymy ręcznie lub mikserem. Wyrabiamy kulę. Umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. Następnie wałkujemy i formujemy kształt jaja. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wlewamy na przemian na wystudzony spód
KuukBuukciasteczek Spekulatius - 50g białej czekolady - 50g gorzkiej czekolady - 60g miodu - 100ml mleka - 50ml oleju Ciastka rozłożyć na blaszce i piec je w piekarniku nagrzanym do 150C przez 10 minut. W tym czasie, rozpuścić, na średnim ogniu, miód w mleku. Nie doprowadzić do wrzenia. Ciastka połamać i przełożyć je do malaksera. Zmiksować z czekoladą (białą i gorzką). Dodać
CookYourselfkanapkowego- ja użyłam serków naturalnych firmy turek 50 g śmietany 36% sok z miąższem z 1 limonki odrobina soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Dekoracja: migdały w czekoladzie białej obtoczone w kakao starta skórka z limonki garstka posiekanych pistacji opcjonalnie: pokruszone bezy Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąkę przesiać, dodać sól, 50 g cukru, cukier waniliowy, margarynę, żółtko i zagnieść(...)przyszykować krem limonkowy. Krem limonkowy: 1 Zmieszaj wszystkie składniki mikserem. 2. Nakładaj na ostudzony mus. Dekoracja: Dekorować startą skórką z limonki, jajeczkami z migdałem obtoczonymi białą czekoladą i kakao- Moje miały jeszcze delikatny posmak cappuccino oraz posiekanymi pistacjami. Ja dodałam jeszcze odrobinę kruszonych bezików. Chłodzenie: Trzymać 1h w zamrażalniku. Następnie w lodówce. Podawać schłodzone. Smacznego
KreatywnePinyPALMA4 łyżki pasty tahinipół tabliczki czekolady białej2 łyżki gryczanego mioduCiasto:1 szklanka mleka1 laska wanilii1 szklanka mąki pszennej tortowej0,5 szklanki mąki gryczanej niepalonej2/3 szklanki cukru2 łyżki miodu gryczanego2 łyżeczki proszku do pieczenia4 jajka100 ml śmietanki kremówki 30%tłpół kostki margaryny Bielmar PALMAkilkanaście rodzynek typu jumboPrzygotowanie:1/ Najpierw przygotowujemy polewę: w garnku umieszczamy białą czekoladę i margarynę
Kuchnia PROzdrowotnawłoskie* 200g cukru pudru trzcinowego* białko jajka - u mnie od wiejskiej kury, więc nie miałam żadnych obaw, ale takie sklepowe najlepiej sparzyć* kolorowe lukry i ozdobne cukiereczki, czekolada biała bądź polewaPrzygotowanie :Banalnie proste czyli mieszamy orzechy z cukrem pudrem i białkiem. Dobrze wyrabiamy masę, odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. Nakładamy masę w foremki, wyciągamy z nich ciasteczka, które(...)odkładamy na kilka godzin do lodówki. Nadziewamy musem. Ozdabiamy według upodobań - u mnie bałwanki są z białą czekoladą i kakaową posypką, dzwoneczki z czerwonym lukrem a choinki z zielonym plus gwiazdki. Spody ciasteczek wycinałam z orzechowych oblatów. Foremki otrzymałam od sklepu MYKITCHEN. Zapraszam Was do sklepu oraz na FB. Tutaj znajdziecie foremki
Magiczne Życie MartyOrzechową otrzymaną ze sklepu Anielskie Przysmaki. Czekola to krem o smaku czekoladowym - jak sama nazwa wskazuje ;) Przyjrzałam się deklarowanemu składowi tego kremu:czekolada ciemna (53% kakao),czekolada biała,czekolada mleczna,mleko zagęszczone,mleko zwykłe,mleko w proszku pełne,cukier puder,pasta z orzechów laskowych,olej,E 202.Do czego się przyczepiłam? Do mleka w proszku, którego unikam oraz
Codzienna kuchnia niecodziennaproszku pełnego 6 jajek 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 czekolada gorzka 2 czekolady mleczne 1/2 czekolady białej 1 cukier waniliowy Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy pod koniec ubijania partiami cukier. Następnie żółtka i miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy(...)wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 170ºC, do tzw. suchego patyczka. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy pół białej czekolady i mieszając rozpuszczamy ją. Odstawiamy do wystudzenia. Miękką margarynę ucieramy na puszystą jasną masę, dalej ucierając dodajemy ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Robimy to partiami
Malinowe PocałunkiCiasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień. SKŁADNIKI 2,5 szklanki mleka 300 g. wiórek kokosowych 1 czekolada biała 3 duże opakowania herbatników 2 łyżki maki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 3 zółtka 1 margaryna WYKONANIE 2 szklanki mleka zagotować dodać cukier waniliowy i cukier(...)kryształ. Zółtka roztrzepać z maką i mlekiem. Wlać do gorącego mleka zagotować. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować. dodac wiórki - wymieszać. Gotowe. Na blaszce ukłądać ciastka, przekłądać masą. Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewymąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Masa kokosowa: 1/2 tabliczki czekolady białej 50 g wiórek kokosowych 20 g masła Dodatki: 12 łyżeczek wiórków kokosowych Przepis: Masę kokosową przygotowujemy poprzez połamanie białej czekolady na mniejsze części i wrzucenie jej do garnuszka
Emcia Pichcigorzkiej 85 g czekolady mlecznej 3 jajka niepełna szklanka cukru łyżeczka ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki pokrojonej mlecznej czekolady 1/4 szklanki białej czekolady cukier puder Potrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson - Sposób przygotowania : Masło i czekoladę (85 g mlecznej + 85 g gorzkiej) rozpuścić w kąpieli wodnej - ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i ekstraktem
Słodka Stronamasła + 1 łyżka85 g czekolady gorzkiej85 g czekolady mlecznej3 jajkaniepełna szklanka cukrułyżeczka ekstraktu z wanilii3/4 szklanki mąki pszennej1/2 łyżeczki soli1/4 szklanki pokrojonej mlecznej czekolady1/4 szklanki białej czekolady cukier puderPotrójnie Czekoladowe Brownies Nigelli Lawson - Sposób przygotowania:Masło i czekoladę (85 g mlecznej + 85 g gorzkiej) rozpuścić w kąpieli wodnej - ostudzić.Jajka utrzeć z cukrem i ekstraktem
Słodka Strona150g herbatników kakaowych 100g orzechów włoskich 100g margaryny 3 łyżki cukru 500g sera białego 100ml mleka kokosowego 100ml śmietany kremówki 30% 120g cukru pudru 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1/2 olejku śmietankowego 70g wiórek kokosowych 240g kremu bueno 100g margaryny palmy 1 czekolada mleczna 1/3 tabliczki białej czekolady kilka orzechów do dekoracji Masa kinder bueno: 100g orzechów laskowych(...)temp 180st, a następnie jeszcze 20 minut w temp 150st. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i wyciągamy sernik dopiero po ok 20 minutach. Polewa: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Polewamy sernik, a następnie białą roztopioną czekoladą robimy wzorek pajęczyny i przeciągamy wzorek wykałaczką od środka na zewnątrz. 4. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. W rondelku rozpuszczamy
Kuchnia w czekoladzie