biała czekolada - 5588 przepisów (strona:113/373)

Cake pops czyli słodycze na patyku 286

inspiracji. Przepis na moje pierwsze cake pops pochodzi ze stony Mojewypieki.comSkładniki:400 g suchego ciasta, pokruszonego (babka piaskowa)120 g serka mascarpone80 g Nutelli200 g czekolady mlecznej100 g czekolady białej2 łyżki olejukolorowe posypkipatyki do lizakówPrzygotowanie:Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy.Ser mascarpone mieszamy z Nutellą. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę(...)minut.Czekolady (mleczną i białą- oddzielnie) roztapiamy w kąpieli wodnej. Do każdej dodajemy po 1 łyżce oleju. Przygotowujemy patyki. Kulki wyjmujemy z zamrażalki. Końcówkę patyka zanurzamy w czekoladzie i natychmiast wkładamy w środek kulki. Lizaki układamy na blaszce patyczkami do góry i schładzamy kolejne 15 minut. Po tym czasie, jeśli czekolada przestygnie, ponownie ją roztapiamy. Wyjmujemy cake pops

Smakowity Blog Kulinarny
Polewa czekoladowa ekspresowa ! 176

zajmie nam wiele czasu na jej przygotowanie. Ja używam przeważnie ,,Planty,, Możemy zrobić też w ten sam sposób polewę czekoladową białą,wtedy zamiast czekolady gorzkiej dajemy czekoladę białą(...)polewy najtańszych margaryn ! Zawierają one bardzo dużo wody, a mało tłuszczu i dlatego są tak tanie ! Wtedy nasza polewa może nam nie zastygnąć, albo nie połączy się dokładnie z czekoladą ! Zrobi się tzw. ,, siara

Przepisy i porady kulinarne
Tort czekoladowy 202

duże jajka  50 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku z prawdziwej wanilii 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia   Składniki na biszkopt czekoladowy jasny:   50 g białej czekolady   50 g masła   50 g cukru pudru   2 duże jajka    50 g mąki pszennej   0,5 łyżeczki proszku z prawdziwej wanilii(...)mieszamy. Dodajemy posiekaną jak najdrobniej czekoladę i odstawiamy do całkowitego rozpuszczenia,  co chwile mieszając. Tak przygotowany krem wkładamy do lodówki. Przed przełożeniem nim tortu należy go miksować, aż do otrzymania gęstego kremu. Czas na upieczenie spodów biszkoptowych, jednego jasnego i jednego ciemnego. Ich wykonanie jest takie same, różnią się tylko jednym składnikiem: białą lub ciemną czekoladą

Kolizje Smaków
Mleczny tort czekoladowy 348

kremówki 30% 3/4 szklanki mleka w proszku 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody CIEMNY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki mleka w proszku 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody DEKORACJA: 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 150 g biszkoptów(...)wystudzenia, kontrolując gęstość. Zimne mascarpone ubić i dodawać porcjami przestudzoną mieszankę czekoladową. Delikatnie wymieszać trzepaczką, nie ubijać. Ciemny krem czekoladowy przygotowujemy w taki sam sposób co biały. Zmienia się jedynie rodzaj czekolady. Gęste kremy podzielić na pół i przekładać krążki nasączonych biszkoptów zaczynając od białego, a kończąc na ciemnym. Pokryć nim wierzch i boki. Wygładzić i wstawić do lodówki

https:KKuchniaMniam
Mazurek czekoladowy 237

połączenia. Sos czekoladowy biały: 50 g białej czekolady 20 ml śmietanki 36% Czekoladę połamać. Śmietankę delikatnie podgrzać, do ciepłej dodać czekoladę i wymieszać do dokładnego połączenia.   Dodatkowo: gwiazdki z mlecznej czekolady Na zimne ciasto wylać sos z mlecznej czekolady, rozsmarować. Na mlecznej czekoladzie zrobić kleksy z białego sosu, następnie patyczkiem zrobić esy - floresy. Udekorować mlecznymi gwiazdkami

kulinarnyswiatdomi
Prosta czekoladowo-korzenna tarta 184

forma o średnicy 24cm) Składniki: - 150g korzennych ciastek (użyłam tych samych co do kremu - klik ) - 250g gorzkiej czeklady - 50g białej czekolady - 400ml śmietany kremówki - 100g masła Ciastka rozłożyć na blaszce i piec je w piekarniku nagrzanym do 150C przez 10 minut. W tym czasie, rozpuścić, na średnim ogniu, masło. Nie doprowadzić do wrzenia. Ciastka połamać i przełożyć(...)malaksera. Dodać ciepłe masło. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć dno formy do tarty*  i piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 10 minut. W kąpieli wodnej, rozpuścić czekoladę (gorzką i białą - ich ilość zależy od Waszego upodobania) razem ze śmietaną. Od czasu do czasu mieszać. Masę lekko wystudzić i lekko zmiksować (opcjonalnie dodać cukru pudru, jeśli będzie za mało

CookYourself
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 206

czekolady studenckiej z bakaliami. Puszyste, nie przesłodzone, po prostu pyszne! Składniki na 12 muffinek: 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g mąki orkiszowej typ 700 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 ml mleka 100 ml oleju 1 jajko 3 łyżki cukru/ksylitolu skórka otarta z 1 małej cytryny lub połowy dużej 12 kostek czekolady (u mnie biała(...)zawartość obu naczyń delikatnie ze sobą połączyć.  Cytrynę wyszorować i sparzyć. Skórkę zetrzeć drobno na tarce. Dodać do ciasta. Foremki napełnić ciastem i do każdej włożyć po kostce czekolady. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec do suchego patyczka przez ok 15 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Ciasto cappuccino bez pieczenia 4168

Dodatkowo: ok. 170 – 200g herbatników typu Petit Beurre 330ml śmietany kremówki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 opak. śmietan fix 5 kostek białej czekolady 5 kostek mlecznej czekolady   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Ciasto cappuccino bez pieczenia – Wykonanie: Śmietanę kremówkę (330ml) ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać śmietan-fix’y, cukier puder(...)połączenia składników. Na dno blaszki (wym. 20cm x 20cm) położyć herbatniki. Wyłożyć połowę kremu, ułożyć kolejną warstwę herbatników, następnie drugą połowę kremu i przykryć ostatnią warstwą herbatników. Obie czekolady (mleczną i białą) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kolejne 330ml śmietany kremówki ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru i 2 opakowaniami śmietan fix’u. Wyłożyć

Kulinarne Przeboje
Murzynek z jabłkami i czekoladą 314

tego bardzo smakowite :) No i efekt końcowy na pewno zachwyci waszych gości :) Polecam to ciasto właśnie teraz, bo jest w sam raz na jesienne dni - porządna porcja czekolady na pewno poprawi Wam nastrój :) P.S. W tym tygodniu niestety mam mały przestój w kuchni, akurat odbywa się tam remont :) Nie gotuję tylko koczuję :) Pozdrawiam wszystkich moich czytelników :)  Składniki: 5 jajek(...)oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao   1 szklanka oleju 40 dag obranych i pokrojonych w średnią kostkę jabłek Dodatkowo 3/4 tabliczki białej czekolady 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady Obie czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Sypkie składniki wymieszać ze sobą i przesiać. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę dodać przesiane sypkie składniki i wymieszać, następnie dodać olej

Delicious Titbits
Tort czekoladowy z wiśniami 164

cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na dekorację: 200 g śmietany 30 lub 36% 2 łyżki cukru 1 opakowanie śmietan-fix wiórki czekoladowe, starta biała i gorzka czekolada opcjonalnie inne dekoracje z czekolady WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód formy tortowej o średnicy 26 cm wyłożyć(...)posmarować wierzch i boki tortu. Dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko zmiksować. Boki i wierzch tortu udekorować startą gorzką i białą czekoladą. Następnie tort udekorować śmietaną za pomocą szprycy dekoracyjnej. Tort włożyć do lodówki na co najmniej 3-4 godziny

Passions hobbies life
Tort Monte 187

manną). Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. (w zależności od pieca) Teraz przejdźmy do kremu nr I i kremu nr II Składniki: 1/3 tabliczki białej czekolady 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady 30 g masła 1/2 l kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 serek duży Monte dodatkowo: 200 g orzechów (MIX - migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca(...)włoskie) garść rodzynek namoczonych w Whisky płatki migdałów Wykonanie: W kąpieli wodnej rozpuścić białą i gorzką czekoladę, dodać masło i wymieszać na gładką masę. Ostudzić. W misce ubić na sztywno kremówkę, dodać przestudzoną masę czekoladową, cały czas miksując na średnich obrotach, po chwili dodać stopniowo serek mascarpone i miksować. 1/3 masy wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Przykryć drugą częścią

Trufelkowo
Wilgotne Ciasto Czekoladowe Z Kulkami Serowo Kokosowymi 528

twaróg jest chudy i suchy Polewa Czekoladowa : 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 3 łyżki mleka 1 nie pełna łyżka margaryny/masła Polewa Biała : 6 kostek białej czekolady lub 4 łyżki mleka w proszku 1 i 1/2 łyżki mleka 1 łyżka masła/margaryny 1 i 1/2 łyżki cukru Ciasto czekoladowe 1. Czekoladę roztapiamy nad kąpielą wodną. 2. Masło(...)minut. Patyczek wbity w ciasto musi być suchy !! Polewa czekoladowa 7. Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszku i zagotowujemy. Gotujemy do zgęstnienia następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Polewa biała 8. Kostki czekolady rozpuszczamy nad kąpielą wodną. lub 9. Mleko z masłem/margaryną i cukrem umieszczamy w garnuszku. Całość zagotowujemy następnie dodajemy mleko w proszku i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia

Gotowanie...to proste !
SERNIK TROJKOLOROWY *BEZ PIECZENIA* 268

najlepiej nie grube, żeby sernik dał się łatwo pokroić. Składniki: ok. 10 herbatników 100g gorzkiej czekolady +  trochę do dekoracji 100g mlecznej czekolady + trochę do dekoracji 100g białej czekolady + trochę do dekoracji 500g twarogu z wiaderka, twarożku śmietankowego lub Quark 300g słodkiej śmietany 30- 36% 3 łyżeczki żelatyny ½ szklanki cukru (= 100g cukru) 2 łyżeczki cukru waniliowego Sposób przygotowania: Twaróg(...)części. Do każdej dodać po jednej czekoladzie i wymieszać. Dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać. Formę keksową (wzięłam na 30cm, ale zostało jeszcze sporo miejsca, więc można wziąć mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do formy najpierw masę z gorzką czekoladą, kolejno z mleczną i na koniec z białą. Na górę ułożyć herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki

Z Kuchni Do Kuchni
Rogaliki marchewkowe z czekoladą 201

nutką pomarańczy, cynamonu, z białą i gorzką czekoladą. Bardzo łatwe w przygotowaniu. Kto się na nie skusi? Składniki: 2 szkl mąki pszennej typ 500, np. TOTA 2 marchewki 200 g masła 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżeczka cynamonu dodatkowo: czekolada gorzka czekolada biała cukier puder do posypania rogalików Wykonanie: Marchewki obrać, umyć(...)lodówki na 40 minut. Po tym czasie podzielić je na 4 części. Stolnicę posypać mąką i każdą część rozwałkować na koło, podzielić na 8 części, na każdej ułożyć kostkę czekolady i zawinąć rogalika. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, ok 35 minut. Kiedy rogaliki ostygną, posypać je cukrem pudrem

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania