bezowy - 1866 przepisów (strona:34/125)

TORT Z DUSZKAMI 82

Przepis na śliczny i pyszny tort z duszkami . W torciku znajduje się czarny biszkopt , przełożony kremem orzechowym, udekorowany masą maślaną, dipem czkoladowym i bezowymi duszkami . Przepis zmodyfikowany przeze mnie troszeczkę pochodzi od SugarLady  . Torcik z duszkami świetnie przyozdobi stół na imprezie z okazji Halloween.  Jak wykonać taki tort z duszkami krok po kroku pokazane jest w filmiku. Zapraszam(...)pozostawiamy na chwilkę aby lekko drip przestygnął i polewamy nim dobrze schłodzony tort ( patrz film ). 6. Dekoracja tortu. Tort dekorujemy bezikami przypominającymi duszki. Tutaj znajdziesz przepis na: BEZOWE DUSZKI . A po więcej przepisów na Halloween zapraszam do mojej playlisty: PRZEPISY NA HALLOWEEN Tort z duszkami w przekroju. Tort z duszkami na czarnym biszkopcie z kremem orzechowym. Tort z duszkami

RITA food channel
Torcik Malinowa Chmurka 123

malin (mogą być mrożone) 3 szklanki wrzątku Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Warstwa bezowa: 3 białka 150 g drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 garść płatków migdałowych Spód: Wszystkie składniki na kruchy spód zagniatamy ze sobą. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i odkładamy na 30 minut(...)ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixów. Dokładamy serek mascarpone i delikatnie miksujemy do połączenia składników. Krem wykładamy na galaretkę, wyrównujemy, ponownie chłodzimy w lodówce.  Warstwa bezowa: Białka ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier (łyżka po łyżce aż do wyczerpania). Pod koniec ubijania wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Piana musi być lśniąca i sztywna. Na papierze do pieczenia rysujemy

VioletoweKucharzenie
Tarta kakaowa ze śliwkami i budyniową pianką 85

Tarta na kruchym kakaowym spodzie z niepowtarzalną budyniowo – bezową pianką i zatopionymi w niej cząstkami śliwek węgierek. Wypiek kojarzący się z późnym latem i wczesną jesienią, smaczne co nieco na późne popołudnia w promieniach zachodzącego słońca. Tarta jest dość słodka ale zarazem wciągająca, idealna w parze z gorzkim espresso. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta czekośliwka z bezową pianą

ProstePesto.pl
Kruche ciasto śliwkowe pod bezową pianką 109

pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g schłodzonego masła  6 żółtek 2 łyżki tartej bułki Śliwki: 1 kg wydrylowanych śliwek 100 g cukru 3 łyżki mąki kukurydzianej Bezowa pianka: 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy szczypta soli Sposób wykonania: Mąkę łączymy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kostkę masło. Całość szatkujemy(...)czas miksując dodajemy stopniowo cukier. Miksujemy do momentu aż drobiny cukry nie będą wyczuwalne. Pod koniec miksowania wsypujemy budyń. Na spód ciasta układamy masę śliwkową, na nią nakładamy masę bezową. Na sam wierzch ścieramy na dużych oczkach taki pozostałą część ciasta. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy w 175°C przez 40 minut. Ciasto kroimy po wystudzeniu

Qchnia po prostu
pyszne ciasto kakaowe z truskawkami i kisielową pianką bezową... 85

łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, palma miękka 150 gram, jajka 43 sztuki "L", woda zimna 1 szklanka 200 ml, truskawki 50 dag pianka bezowa kisielowa: białka 1 szklanka 250 gram, sól 1 szczypta, cukier puder 3 łyżki, kisiel cytrynowy 1 opakowanie, woda gorąca 1 łyżka, ocet jabłkowy 1 łyżka Do miski wsypać mąkę, proszek(...)sztywno. Pianę rozsmarować na cieście i dale piec piec 20 minut w 170C, w formie ciasto dobrze wystudzić - bardzo smaczne, szybkie, wilgotne, aromatyczne ciasto kakaowe truskawkowe z kisielową pianką bezową.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krucha tarta z porzeczkami i bezą 81

Tarta na spodzie z maślanego kruchego ciasta, wypełniona kwaskowatymi czerwonymi porzeczkami, zwieńczona słodką bezową chmurką. Porzeczkowy przepis o którym nie możesz zapomnieć w sezonie na porzeczkowe zbiory. Do przepisu nadają się zarówno owoce świeżo zerwanych porzeczek, jak i te mrożone – więc śmiało możesz upiec ją również poza sezonem. Jednak kto czekałby tak długo, gdy na wyciągnięcie ręki ma taką(...)Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 8 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 1 godz.  30 min. Kalorie 330 kcal Słodka, krucha tarta z kwaśną czerwoną porzeczką i bezową chmurką na wierzchu. Tarta obowiązkowa z sezonie na czerwone porzeczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: KRUCHY SPÓD 200 g mąki pszennej 100 g schłodzonego, twardego masła 3 łyżeczki zwykłego cukru

ProstePesto.pl
Sernik z rosą 81

wiaderka 4 żółtka 2 jajka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1/2 szklanki oleju roślinnego, ja użyłam rzepakowego 3 szklanki mleka Składniki na bezową piankę: 1 szklanka cukru 6 białek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie kruchego spodu : do miski lub na stolnicę dodajemy składniki na ciasto kruche, przez chwilę siekamy nożem a następnie zagniatamy(...)przestudzony kruchy spód i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 45-50 minut do momentu aż masa serowa się zetnie. Przygotowanie pianki bezowej: przygotowanie pianki zaczynamy ok 10 min przed końcem pieczenia ciasta. Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier i ubijamy na sztywną i gęstą

Blog kulinarny S9.PL
Malinowa chmurka na biszkopcie 326

stopni C. Beza ma wymiar biszkoptu. Blachę o wymiarach: 20cm – 30cm, 24cm – 24cm lub tortownicę o średnicy 24cm – 26cm wyścielam papierem do pieczenia i umieszczam masę bezową. Masę wyrównuję. Na wierzch bezy możesz w tym momencie posypać także 2 garści płatków migdałowych, tak jak zrobiłam w poprzedniej malinowej chmurce. Do rozgrzanego piekarnika wkładam blachę z masą bezową

Ania gotuje
Pani Walewska – pychotka na dużą blachę 167

różnicą, ze drugą warstwę posypujemy migdałami. Ubitą bezę rozłożyłam na obie duże blachy po równo (na warstwę dżemu porzeczkowego). Jedną bezę posypałam migdałami ( to będzie wierzch ciasta). Ciasto bezowe pieczemy 40 minut w 160 stopniach C ( ja piekłam jedno ciasto na górze, drugie na dole, jednocześnie). Po upieczeniu placki studzimy. Masa budyniowa: składniki i wykonanie. 750 ml mleka 2 budynie(...)masło utarłam mikserem, aż lekko zbielało. Następnie dodawałam po łyżce budyniu wciąż ucierając do momentu, aż wyczerpałam budyń. Gotowa masę wykładam na spód bez migdałów i przykrywam drugim ciastem bezowym z migdałami. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Zobacz także: Malinowa chmurka na dużą blachę. Artykuł Pani Walewska – pychotka na dużą blachę pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
ciasto z wiśniami i pianką bezową... 88

Składniki: jajka 6 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, palma 200 gram miękka, mąka tortowa 4 szklanki, proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki, wiśnie 1 kg pianka bezowa: białka 2 szklanki, cukier puder 10 łyżek, ocet jabłkowy 2 łyżeczki Do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier i cukier wanilinowy, dodać miękką palmę i mikserem ubijać do spienienia(...)minutach podpiekania ciasta pianę wyłożyć na ciasta i piec dalej w 180C jeszcze 20 minut - bardzo łatwe, szybkie, smaczne, delikatne ciasto ucierane z wiśniami i z pianką bezową, idealny deser na każdą okazję i wykorzystanie nadmiaru białek.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kruchy sernik z brzoskwiniami i pianką bezową. 103

szklanki cukru pudru 1/2 kostki masła (10 dkg) 3 jajka  1 budyń śmietankowy lub waniliowy otarta skórka z cytryny ( opcjonalnie, ale warto dodać )    Pianka bezowa : 5 białek  1 szklanka cukru kryształu  Przygotuj dodatkowo :  1 puszka brzoskwiń w syropie ( ja kupuję dużą )   Sposób wykonania :   N ajpierw przygotowujemy ciasto na spód. Mąkę przesiewamy(...)Masę serową wykładamy na ciasta, wyrównujemy łyżką . Na masę serową układamy odsączone z syropu ósemki brzoskwiń w nie dużych odległościach lekko je wbijając do masy serowej. Białka na piankę bezową ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier dalej ubijając. Ubitą pianę wykładamy na brzoskwinie, wyrównujemy przy pomocy łyżki lub szpatułki. Na wierzch ścieramy pozostałą część ciasta ( wyjętą z zamrażarki ) na tarce

Przepisy i porady kulinarne
Beza Pavlova. 122

deser, lekki jak chmurka. Na zewnątrz chrupiąca beza, a w środku  delikatna pianka. Wierzch przykryty masą śmietankową z mascarpone i ulubionymi  owocami. To właśnie Pavlova. Wspaniały tort bezowy, który po raz pierwszy  został przygotowany dla rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej, prawdopodobnie  w 1926 roku. Ja przygotowałam go dla męża na urodziny, zamiast tradycyjnego tortu.  Jeśli jeszcze(...)nigdy nie robiliście Pavlovej, to konieczne musicie spróbować.  Postaram się, jak najdokładniej opisać Wam sposób przygotowania. Tak, żeby każdy,  bez problemu mógł zrobić swój tort bezowy w domu.  Składniki: 6 białek  1,5 szklanki cukru (moja szklanka ma 230 ml) 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki octu Krem: 250 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka

Agusiowe smakołyki
Krucha śliwka 78

ręcznik papierowy lub kratkę lub ściereczkę lub patelnię grillową (u mnie tak było) odsączyć z soku. Ostudzić, następnie schłodzić do temp. 20 st. lub niższej. Składniki na placek bezowy 3 białka 150 gr cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego Blaszkę 38 na 25 cm ustawić do góry dnem, posmarować masłem (to konieczne, bo inaczej papier może się(...)kąpieli wodnej czekoladę (może być lekko ciepła), rozsmarować. Na to wyłożyć upieczone i ostudzone śliwki, wyrównać. Na to wyłożyć bitą śmietanę, rozsmarować, wyrównać. Na to delikatnie przełożyć placek bezowy. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce. Smacznego

moj przepis na
Szarlotka z budyniem i pianką 68

mojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta przypomina mi lata dziecięce, wydaje mi się, że moja mama robiła kiedyś podobną. Ciasto bardzo smakowało rodzince, dzieciaki były zachwycone bezową pianką. Jest lekko słodkie i delikatne w smaku. Składniki ciasta są trochę podobne

moj przepis na
Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą 77

mnie z braku śliwek, rabarbar, ale świetnie dał sobie radę. Ciasto jest bardzo fajne. Spód jest kruchutki i rozpływający się w ustach, kwaśna warstwa owocowa i słodka warstwa bezowa. Ciasto orzeźwiające i szybkie w przygotowaniu, rodzince bardzo smakowało. Warto dzień wcześniej wyciągnąć masło i jajka z lodówki, a rabarbar, o ile macie mrożony, rozmrozić na durszlaku lub ręczniku papierowym. Składniki(...)pieczenia 1 łyżka bułki tartej Warstwa owocowa: 400-500 gr wypestkowanych śliwek węgierek lub pokrojonego w 1 cm kawałki rabarbaru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu Pianka bezowa: 3 białka 100 gr drobnego cukru szczypta soli Formę wysmarować odrobiną masła, obsypać mąką. Mąkę i proszek przesiać. Do misy miksera przełożyć masło i cukier i utrzeć na „puszysty

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania