Pomidor to bardzo uniwersalny owoc. Większość Polaków nie wyobraża sobie życia choćby bez pysznej, domowej zupy pomidorowej, nie mówiąc już o gołąbkach! Ja dzisiaj proponuję przepis
A to pestkaProsta pasta z nasion słonecznika i ricotty z dodatkiem soku z cytryny i tahini. Idealna w kanapkach, na grzankach czy jako dip do chrupiących warzyw lub
Moja DelicjaDostałam różany cukier ekologiczny Dary Natury. Jest cudowny. Pachnie delikatnie i naturalnie. Nie przepadam za różanymi zapachami ale ten jest wspaniały!!! Możesz zrobić w ten sposób
AZgotuj!Uwielbiam śniadania na słono, dlatego omlet z twarożkiem bardzo często gości rano na moim stole. Danie jest bardzo proste, gdyż składa się tak naprawdę z dwóch
A to pestkaSłodka masa, mocno kawowe biszkopty i słodko-kwaśna figa. Idealny deser dla każdego kto lubi kawę. Mimo, że nie jestem fanką kawy w deserach to ten
CzarnawisienkaCiasto idealnie nadaje się jako dodatk do herbaty/ kawy. Świetnie sprawdzi się jako przekąska do pracy/ szkoły. 1 porcja zawiera: 163 kcal (B:4g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasPorcja dla 4 – 6 cio osobowej rodziny: Rustykalny i zarazem bardzo sycący przepis na obiad, albo kolację. Oczywiście bezglutenowo. Potrzebne nam będą: 1 cebulka
MODA NA BIOTa prosta surówka z czerwonej kapusty, to bardzo smaczny i zdrowy, dodatek do drugich dań. Jestem zwolenniczką szybkich w przygotowaniu, dodatków do potraw, więc nie bójcie
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiKokosowy pudding chia z przesmażonymi śliwkami z cynamonem…zawsze jestem zachwycona jak takie pyszne rzeczy okazują się być jednocześnie bardzo proste i szybkie w wykonaniu
Cooking for EmilyKotleciki warzywne wcale nie muszą być nudne bądź mało apetyczne, dziś mam dla Was kotleciki z soczewicy o marchewki. Smakują naprawdę dobrze. Sprawdzą się w lunchboxie
Radość kipiąca uśmiechem.Sezon dyniowy trwa, a ja jestem szczęśliwa. Mus z dyni ratuje mnie w wielu sytuacjach. Szczególnie jak mam ochotę na szybkie jedzenie, a czasu mało. Czasami
Gotowanie z pasjąPowoli, ale niestety nieuchronnie zbliża się koniec czasu dobrych pomidorów. Niestety nie da się nimi najeść na zapas, ale można jeść je w dowolnych ilościach dopóki
Polska ZupaPierś z indyka z brzoskwiniami pieczona w piekarniku. Przesmażone na patelni mięso z indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy z dojrzałymi i soczystymi brzoskwiniami, pokrojonymi w
Moja DelicjaMaślak zwyczajny to powszechny gatunek grzybów, który występuje nie tylko w Europie, ale także w obu Amerykach i Japonii. Jego główną cechą charakterystyczną jest lepka i
A to pestka