My Blueberry Corner by "jagodzianka" Piersi kacze w pomarańczowym sosie – danie wykwintne, łączące kuchnię francuską oraz azjatycką poprzez smak, składniki i sposób przygotowania. Mięso …
My Blueberry CornerŻadne inne ciasto nie pachnie świętami tak, jak piernik. Pełen cynamonu, kardamonu, imbiru, anyżu i goździków… Tym razem mam dla Was przepis na szybki i
Ola la LCHFJuż przy niedużej ilości wolnego czasu można pokusić się o przygotowanie prostego i odżywczego posiłku, który zapakowany do pudełka z łatwością zabierzemy ze sobą do pracy
Even Better FoodOto batoniki jaglane, czyli rodzeństwo batoników owsianych z komosą . Może nawet są to bliźniaki. A może nie - spróbujcie najlepiej obu przepisów i oceńcie. Myślę, że równie
zadanie-gotowaniePrzepis na majonez już był na moim blogu (z aquafaby – patrz tutaj ). Ale to nie znaczy, że przestałam eksperymentować I oto proponuję Wam inną wersję
Lamarida.plSezon na próby stworzenia idealnego, dietetycznego ciasta na święta - CZAS START! Ostatnio korzystając z luźniejszego popołudnia postanowiłam upiec coś słodkiego. Nie mam pojęcia dlaczego, ale
Kuchnia EllieO kimchi słyszałam wiele. Zabierałam się od dwóch lat, ale kiedy spróbowałam po raz pierwszy postanowiłam wziąć się w garść i zrobić. Przeczytałam
AZgotuj!Kopa Śląska Ciasto to jest znane, jak sama nazwa wskazuje, głównie na Śląsku. Muszę przyznać, iż mimo, że pochodzę z tego regionu, to spotkałam się z
My sweet a lifeDo upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona
AZgotuj!Kuchnia marokańska, choć mniej popularna w naszej szerokości geograficznej niż hinduska, odznacza się podobną paletą smakową, wartościami odżywczymi i bogactwem kolorów. Jeśli dotąd nie mieliście okazji
Even Better FoodBardzo lubię takie sytuacje jak kulinarne eksperymenty, co do których nie mam za dużych oczekiwań na początku, okazują się być hitem. Tak było w tym przypadku
Cooking for EmilyCzęsto robię domowe kisiele, a w sezonie obowiązkowo u mnie króluje wiśniowy - klik . Chyba nie muszę pisać, że takie domowe nie mają sobie równych, gdyż oprócz
Di gotujeT e placki z białej kaszy gryczanej to moje ostatnie odkrycie. Są niezwykle proste w przygotowaniu: wystarczy wymieszać ugotowaną kaszę gryczaną z jajkiem i usmażyć na
Food SquareDziś mam dla was wegetariańską wersję popularnego sosu bolognese – gdzie zamiast mięsa jest zielona soczewica. Długo duszony, z dodatkiem przysmażonej cebulki, dużej ilości czosnku, włoskich
Cooking for Emily