Przepis na : deser
Składniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze: 200 g mieszanki owoców jagodowych (ok. 1,5 szklanki) 1 małe obrane jabłko (ok. 200 g) 1 łyżka miodu (w zależności jak słodkie są owoce można dać mniej) 2 łyżeczki siemienia lnianego (ok. 10 g) 1 łyżka oleju lnianego (ok. 10 g) 3/4 szklanki zimnej wody (najlepiej jeśli owoce będą schłodzone) 1. Jabłko pokroiłam na mniejsze kawałeczki, żeby łatwiej było je zblendować. 2. Owoce, miód, siemię, olej i połowę ilości wody wrzuciłam do wysokiej miski i zblendowałam. 3... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...