bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:469/1016)

Zdrowa i ekologiczna żywność od EkoHurtownia :) 150

kuchni sprawi, że bez problemu wcielisz zdrowe nawyki i wprowadzisz nowoczesny styl życia.  RECENZJA BĘDZIE DOSTĘPNA TUTAJ AMISA  To brytyjska marka zajmująca się produkcją żywności organicznej i bezglutenowej . W ich asortymencie znajdziesz bogaty wybór produktów śniadaniowych, pożywne przekąski czy gotowe mieszanki do wypieków. Marka zapewnia klientom pożywną, zdrową i ekologiczną żywność, dbając jednocześnie o ich szczególne potrzeby żywieniowa

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe ciastka dla dzieci! 132

raczej wolelibyśmy aby jadły to co zdrowe i domowe. Dlatego dzisiaj taki kompromis, ciastka, które możecie wykonać ze swoimi pociechami, robi się je bardzo prosto. Do wypieku wykorzystałam mąki bezglutenowe, suszoną żurawinę i to co dzieciaki uwielbiają czekoladę na gorąco. Ciasteczka są dwuwarstwowe, dość spore, i bardzo smaczne. Dzięki zastosowaniu mąk bez glutenu nabrały jeszcze dodatkowej kruchości. Polecam szczerze! Sama

SMYKWKUCHNI
Sałatka bulgur z hummusem 252

bardzo fajnie sprawdzi się kasza gryczana niepalona czy jaglana (byle nie rozgotować). Kasza jest jedynym produktem glutenowym w tej sałatce, dlatego łatwo będzie Ci ją przekształcić w danie bezglutenowe. Sprawdź przepis na hummus ! Sałatka bulgur z hummusem Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 20 minut Potrzebujesz: Hummus z 1/2 porcji z przepisu na hummus 200g kaszy bulgur 1 słoiczek suszonych

Blendman
Owsianka z musem czekoladowym 185

mnie dzisiaj połączenie 1-2 łyżek jogurtu greckiego z kakao. Jako dodatek wybrałam wiórki kokosowe oraz suszone owoce morwy białej.  A do tego kromka grillowanego chlebka bezglutenowego.  Chlebek zwykle grilluję, korzystając z grilla elektrycznego Legacy Floral firmy Russell Hobbs. Mówię Wam, kanapeczki wychodzą pyszka :) KILKA INFORMACJI O GRILLU LEGACY FLORAL Normal 0 21 false false false

Tetiisheri
Pancakes dyniowo-piernikowe 105

jesiennymi przyprawami. Posmakują każdemu, kto lubi zapach i smak piernika. Z orzechami i słodkim mleczkiem komponują się najlepiej. Polecam na śniadanie, podwieczorek lub kolację :) 3 porcje: szklanka mąki owsianej bezglutenowej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki cynamonu pół łyżeczki dobrej jakości przyprawy do piernika 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki puree z dynii 2 jajka łyżka oleju rzepakowego

Mienta blog
Zapiekanka à la Musaka 206

solidną porcją beszamelu. W dużej mierze przypomina włoską lasagne bolognese, tyle że tutaj zamiast makaronu mamy płaty bakłażana, co dla osób ograniczających ilość spożywanych węglowodanów albo będących na diecie bezglutenowej może być zbawienne. W mojej wersji musaki postanowiłem zrobić jeszcze jeden myk, który sprawił, że stała się bardziej fit — tradycyjny beszamel podmieniłem na kokosowy na bazie zasmażki z mąki kukurydzianej

Food Square
Tarta kasztanowa. Ze śliwkami i jesienią w tle 141

jest z glutenem, to Jane będzie przykro... Westchnęłam więc ostentacyjnie ( nie mógł, no naprawdę nie mógł powiedzieć mi o tym wcześniej...? ), i zabrałam się za pieczenie kolejnego ciasta. Najbezpieczniejszym bezglutenowym wyborem są dla mnie serniki (na żaden nie miałam już czasu) i tarty. Nic nie rośnie, nic nie może opaść, nie ma ryzyka i atmosfery kruchej nerwowości. Przygotowałam więc tartę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kaszki zbożowe Nominal. 151

temu moją uwagę przykuły w 100 % naturalne kaszki błyskawiczne, produkowane przez czeską firmę Nominal, która istnieje na rynku już od ponad 20 lat. Firma należy do pionierów w produkcji bezglutenowej żywności w Czechach. Ich wyroby dedykowane są nie tylko osobom z ograniczeniami dietetycznymi, ale także tym, które dbają o linię, sportowcom oraz dzieciom. Jednym słowem wszystkim, którym zależy na zdrowym

Poranek na słodko
VitaFiber i gofry gryczane! 136

bogaty w błonnik - jest naturalnyn prebiotykiem - poprawia pracę układu pokarmowego - jest niskokalorycznym słodzikiem - pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i cukru we krwi - ma niski indeks glikemiczny - poprawia przyswajalność minerałów - bezglutenowy - wolny od alergenów, sztucznych barwników i konserwantów - nie powoduje powstania nadmiernej ilości gazu w jelitach, w przeciwieństwie do inuliny czy fruktooligosacharydów - przyjazny dla wegan :) Jego inna nazwa

Poranek na słodko
Mąka bananowa w owsiance. 116

mleku migdałowym z waniliowym "smoothie mixem" podana z awokado,  budyniem czekoladowym i prażonymi płatkami kokosa Do przygotowania owsianki użyłam miksu australijskiej marki Natural Evolution, która:  - jest bezglutenowa - nie zawiera glutenu, nabiału, zbóż - zawiera skrobię oporną - ma niski indeks glikemiczny - nie zawiera zagęstników, gumy guar ani konserwantów - jest w 100% roślinna - nie zawiera soi, jajek - jest wegańska - odpowiednia

Poranek na słodko
Deser owsiany z ricotty. 124

Malinowa ricottowa owsianka z musem z persymony, malinami,  płatkami migdałów i bezglutenowymi goframi z wanilią RICOTTOWA OWSIANKA OVERNIGHT /przepis własny/ /1 porcja/ 60 g ekologicznych płatków owsianych gorące mleko kokosowe bio (około 150 ml) 150 g ricotty szczypta soli 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 płaskie łyżki miodu garść malin Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. Odstawić

Poranek na słodko
45 pomysłów na zdrowe pączki! 240

kaszy jaglanej II Mleczne donuty z mozarellą Pączki z fasoli pinto Pączki z ryżem Piernikowe donuty owsiane Herbaciane oponki z kaszy jaglanej Potrójnie migdałowe donuty z pszenicy farro (płaskurki) Bezglutenowe pączki z mąki migdałowej Korzenne donuty owsiane Mini oponki z kaszy jęczmiennej Donuty z ciecierzycy na mleczku kokosowym Wegańskie pączki z kaszy orkiszowej Drożdżowe donuty z ricotty Cukiniowe pączki

Poranek na słodko
Zdrowe słodycze marki Lubs. 158

dająca efektu "krówki - ciągutki". W smaku dość słodki, ale bez dodatku cukru! Dzięki podgrzewaniu składników jedynie do 45 stopni, większość wartości jest zachowana. W dodatku batonik jest wegański i bezglutenowy. * Raw-Food Fruitbar Cocoa Mint Protein - wysokobiałkowy batonik z suszonych owoców. W składzie dominują daktyle, znajdziemy tam też pestki słonecznika, jagody goji, kakao w proszku, białko konopne i moje ulubione

Poranek na słodko
Pieczona sernikowa owsianka z melonem. 68

lekko podgrzanego soku z baobabu  (u mnie firmy Matahi ) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masło do natłuszczenia kokilki kawałek pokrojonego melona 4 łyżki płatków owsianych (u mnie bezglutenowe) kopiasta łyżeczka masła migdałowego Serek zmiksować z jajkiem, syropem, solą i proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane zalać sokiem z baobabu i odstawić do napęcznienia.  Następnie połączyć z masą sernikową. Dodać

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania