bezglutenowe - 15735 przepisów (strona:469/1049)

Gofry kasztanowo-bananowe 147

wiedziałam co zrobić, oraz mąki ryżowej. Gofry mają bananowy smak i są ciemne dzięki zawartości kakao, a dodatek cukru perlistego powoduje, że przyjemnie chrupią. Bezglutenowe i bezjajeczne, czyli „hulaj dusza, piekła nie ma…”, oczywiście dla mnie, bo Wy możecie użyć tylko mąki pszennej, a banana zastąpić jajkiem. Ja podałam

To co kocham
Muffinki kokosowe z cukinią 151

robi się błyskawicznie, to tylko kwestia wymieszania składników. Składniki na 10 sztuk: • 1 szklanka startej cukinii, u mnie bez skórki • 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowa • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej • 1 szklanka wiórków kokosowych • 1/2 szklanki cukru • 1/3 szklanki oleju • 3/4 szklanki mleka • 1 łyżeczka sody • 1 łyżeczka octu winnego • maliny do dekoracji Wykonanie: • Suche

To co kocham
Ciasto jabłkowo-malinowe 140

też użyć mąki pszennej. Składniki: – 1 szklanka musu jabłkowego – 1/4 szklanki mleka – 1/4 szklanki oleju – 1 łyżeczka sody – 1 szklanka mąki, u mnie bezglutenowy miks – 1 szklanka malin Wykonanie: – Mus jabłkowy zmiksować z mlekiem i olejem, aż powstanie gęsta emulsja. – Dodać mąkę i sodę, przemieszać do połączenia

To co kocham
Śliwki pod kruszonką 118

był lekko chrupiący. Może kolorystycznie nie wygląda to zbyt pięknie, bo trochę szaro-buro, ale smak wynagradza wygląd. Ja dodałam do kruszonki mąkę bezglutenową i trochę się „rozpłynęła”, proponuję więc mąkę pszenną pełnoziarnistą. Składniki: • 1,5 szklanki płatków kukurydzianych • 500 g śliwek Kruszonka • 100 g masła • 1 szklanka pełnoziarnistej mąki • 2 łyżki cukru trzcinowego

To co kocham
Ciastka dyniowo-kasztanowe 166

szybkie pieczenie. Trudno określić smak tych ciastek, dynia nie jest w ogóle wyczuwalna, jednak nadaje ciastkom wilgotności. Mąka kasztanowa natomiast powoduje, że są kruche. Jest lekkostrawna, bezglutenowa, bogata w cukry o wolnym wchłanianiu, co ma znaczenie przy długim wysiłku fizycznym czy intelektualnym, dlatego polecana dla sportowców lub osób uczących się również w celu zwiększenia ogólnej

To co kocham
Tortilla meksykańska – pszenne placki 198

żebym sklepowych używał. Drugim, nie mniej ważnym, były oczywiście wiadomości od Was. Jest to najbardziej podstawowy przepis na tortille . Będę na pewno główkował jeszcze nad opcjami bezglutenowymi, żeby urozmaicić sobie i Wam dietę. Nie zmienia to jednak faktu, że glutenowa jest najlepsza. Na co zwracać uwagę? Przede wszystkim placki powinny być cienkie. Prawie jak bibułka czy kartka papieru. Ja formuję

Blendman
Tort czekoladowy z migdałami 120

oryginał wydania VII, niestety roku wydania nie znam. W 1889 roku ukazało się VIII wydanie. Czyli przepis jest bardzo stary, a zaskakujący smakiem, prostotą i, co teraz bardzo modne, bezglutenowy. Podaję przepis na połowę porcji. 200 g migdałów (nie zdejmujemy skórki), 200 g cukru pudru, 10 jajek, 200 g czekolady deserowej, Migdały zetrzeć lub zmiksować. Czekoladę zetrzeć. Migdały ucierać

królestwo garów
Racuchy jak pączki, z jabłkami 244

jabłkami, i bez jabłek. Smacznego. Chętnych zpraszam do przejrzenia innych przepisów na racuchy: Racuchy drożdżowe jak pączki Racuchy drożdżowe z jabłkami Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami Bezglutenowe racuszki z twarogu Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku Wydrukuj przepis The post Racuchy jak pączki, z jabłkami appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe gofry marchewkowe 156

Smaczne, chrupiące gofry marchewkowe podane z jajkiem w koszulce, awokado i grillowaną marchewką. Idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub kolację. Składniki (na 2 porcje): 2 marchewki 3/4 szklanki mąki bezglutenowej (użyłam mix mąk Schar) 1 szklanka mleka 3/4 łyżeczki sody 1 jajko 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu olej do wysmarowania gofrownicy do podania: jajko w koszulce, awokado, grillowane plastry marchewki

Mango Papaja
Klopsiki z bazylią w karmelizowanych pomidorach 157

Dzisiaj mamy dla Was pyszny przepis na klopsiki z bazylią w karmelizowanych pomidorach. Klopsiki wyszły soczyste z posmakiem bazylii w lekko słodkim sosie z karmelizowanych pomidorów

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowy piernik z dynią 231

kuchni czekała dynia do obrobienia, a w głowie myśl o zrobieniu ciasta 🙂 i tak powstał pomysł na ciasto bezglutenowe z dynią. Wyszło bardzo kruche, ale przepyszne! Musicie go spróbować. Składniki na małą blaszkę: 2 szklanki mąki (u mnie poszła mieszanka z: skrobia ziemniaczana i kukurydziana, mąka kukurydziana i ryżowa – podejrzewam, że nie  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Polędwiczka z czerwoną kapustą i kopytkami 252

słodyczy nadaje jej suszona żurawina, która wypełnia jej środek. Wspaniale smakuje z duszoną, czerwoną kapustą, która z kolei jest lekko kwaskowata. Całość dopełniły kopytka z kaszy kukurydzianej w wersji bezglutenowej, bo takie miało być całe danie. Przygotowane z myślą i dbałością o osobie będącej na tej specyficznej diecie. Danie jest lekkie, delikatne i niezwykle smaczne. Niby tradycyjne, a jednak smak

https:KKuchniaMniam
Gryczany omlet z kakaowym kremem :) 149

kiedy jestem w posiadaniu specjalnego ostrza do Nutribullet mielę wszystko jak popadanie :D Tym razem padło na kaszę gryczaną nieprażoną. Z jej udziałem powstał ten oto bezglutenowy omlet - pyszny i puszysty. Na wierzchu znajduje się kremowa masa z awokado, którą dodatkowo obsypałam mielonymi migdałami, które także "zmiksowałam" w Nutribullet. Mówię Wam - to urządzenie jest wspaniałe, jestem z niego mega zadowolona

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe gofry kokosowe z sosem pomarańczowym 203

Bezglutenowe gofry samo zdrowie, dużo w nich kokosa :)  jest mąka kokosowa, cukier i mleczko, a w sosie pomarańczowym zamiast masła znajdziecie olej kokosowy. Jeśli gluten Wam nie przeszkadza możecie mąkę ryżową zamienić na pszenną. Gofry: 100 g mąki kokosowej House of Asia 100 g mąki ryżowej 400 ml mleka kokosowego House of Asia

SzczyptaSmaQ
Zupa z czerwonej soczewicy 160

pokazać, był indyjski dal – zupa z czerwonej soczewicy. Pokombinowałam, dodałam trochę od siebie i jest. Najlepsza i najszybsza zupa na wielki głód i chłód. Totalnie wegańska i bezglutenowa i piekielnie szybka. Potrzebujemy: 4 duże ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę 500 g czerwonej soczewicy 1 dużą cebulę drobno pokrojoną 4 ząbki czosnku drobno posiekane 2 łyżki przyprawy

ladykitchen