Spontaniczne połączenie składników dało oto taki efekt. Jestem w 100% zadowolona. Muffinki są bezglutenowe i wegańskie, słodziutkie, czuć banana i wanilię oraz oczywiście pyszne czekolady. 😄 Składniki (4 sztuki): 100 g banana 30 g mąki kasztanowej 30 g mąki ryżowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 ml napoju roślinnego 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii 80 g ziaren konopi
Zdrowie na języku :PNiedawno przyrządziłam sałatkę z czarną quinoa . Dzisiaj proponuję placki z quinoa kokosowo migdałowe. Pyszne bezglutenowe placki pachnące kardamonem. Uwielbiam kardamon . Najlepiej świeżo zgnieciony w moździerzu. Niesamowity aromat. Doszłam do wniosku, że czasami mam większą ochotę na kardamon niż cynamon. Jeśli nie podzielacie mojego zdania z pewnością możecie zamienić nieco pieprzny kardamon na słodki cynamon. Placki z quinoa przyrządzam często
codojedzeniarognieciony widelcem) 2 suszone figi 3 suszone śliwki 3. Pełnoziarniste zboża: 2 łyżeczki świeżo i drobno zmielonych: w wersji z glutenem owsa lub jeczmienia w wersji bezglutenowej: prosa lub komosy ryżowej 4. Rośliny oleiste. 2 łyżeczki świeżo zmielonych ziaren: lnu, slonecznika, sezamu, dyni, migdałów, orzechów. 5. Owoce 150 -200 g owoców z danej pory roku, najlepiej
MODA NA BIODzisiaj mamy dla Was rozgrzewające, ostro-słodkie curry z kurczaka z batatami i ciecierzycą :) Składniki na curry: – 1 pierś z kurczaka (ok. 300 g
Kuchenne Wariacjespokojnie możecie dodać makaron pszenny, nawet ryż, co do papryczki to wedle uznania. Takie danie okazało się baaardzo rozgrzewające...:) Smacznego i miłego dnia:) Składniki: 160 g makaronu świderki bezglutenowego (na dwie porcje akurat) 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka plasterków papryczki chilli (z pestkami rzecz jasna - im więcej tym będzie ostrzej) połowa czerwonej dużej papryki lub 2 małe baby mała
Zasmakuj Kuchnipodać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Inspiracją do zrobienia pulpetów był przepis Jamiego, w wersji oryginalnej są z kalmarów i mrożonych krewetek, ja wolę jednak białą rybę :) W wersji bezglutenowej bułkę tartą należy zastąpić np. mąką z amarantusa. 4 filety z morszczuka (lub innej ryby) 1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków bułka tarta 1 żółtko 2 łyżki mąki ziemniaczanej natka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemoimi małymi modyfikacjami. Muszę się przyznać, że to mój pierwszy sernik pieczony w kapieli wodnej, ale na pewno nie ostatni. Efekty są nieziemskie! Składniki na spód: 150 g bezglutenowych ciastek typu digestive ok 50 g roztopionego masła (oryginalnie w przepisie jest 30, ale za chiny nie chciało mi się to zlepić jakoś sensownie) Ciastka zmiksujcie w malakserze, dodajcie masło. Wyłóżcie
Szybko Tanio SmacznieZapraszam na lekki deserek bezglutenowy. Chia możemy również zjeść na śniadanie. Posypałam chia smakowitymi i bardzo zdrowymi jagodami goji Helio. Polecam jeść jagody goji w sezonie jesienno-zimowym ponieważ zawierają mnóstwo witaminy C. Składniki: 300 ml mleka migdałowego 4 płaskie łyżki nasion chia 2 łyżki syropu malinowego łyżka jagód goji Przygotowanie: Mleko wlewamy do miseczki lub pucharka. Dodajemy do niego
słodkie i nie tylko historie kulinarnePyszne, wilgotne ciasto z ciecierzycy bez dodatku cukru i tłuszczu. Można przygotować je w wersji bezglutenowej dodając np. mąkę gryczaną. Można zrezygnować z bakalii i podać z ubitą śmietanką 30% lub kokosową. Smaczne w każdej wersji :) Składniki na małą prostokątną/kwadratową blaszkę: 280 g suchej ciecierzycy 5 pełnych łyżek gorzkiego kakao 8 pełnych łyżek ksylitolu 4 łyżki dowolnej mąki
Ze smakiem i z pasjąminut. Po upieczeniu ciastka są delikatne, więc zanim przełożysz na talerz to je wystudź. Ciacha możesz udekorować roztopioną czekoladą. Po wystudzeniu są naprawdę lekkie, miękkie i puszyste. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfcieciorki, a ostatnio stwierdziłam, że wreszcie pora ją do czegoś wykorzystać i tym oto sposobem trafiłam na blogu Kotlet.tv na pizzę. Pomijając ze składników mozzarellę będzie ona nie tylko bezglutenowa, ale także wegańska i bez laktozy. Ciasto jest płynne, jednak po zapieczeniu zmieni zupełnie konsystencję, więc nie musicie się tym martwić. Pizza w 100% wychodzi, jest przepyszna i zdrowa. Natomiast
Fabryka pomysłówBudynie wykonane z kaszy jaglanej to jedne z moich ulubionych. Tym razem postawiłam na całkowitą dla mnie nowość, a mianowicie budyń ryżowy. Wykonany z produktów bezglutenowych i wegańskich. Ma mocno kleistą, półgęstą konsystencję. Urozmaiceniem są chrupiące owoce liofilizowane , które znajdziesz zarówno w środku tej kremowej masy jak i na zewnątrz. Efekt końcowy wyszedł bardzo zadowalający i z pewnością ponowie
Zdrowie na języku :PLekka i bezglutenowa kasza jaglana, bogate w sole mineralne soczyste jabłka, poprawiające koncentrację orzechy włoskie, rozgrzewający i aromatyczny cynamon oraz jedwabisty miód. Te składniki wystarczą, aby przygotować niebanalne śniadanie - pieczoną jaglankę szarlotkową z dodatkiem orzechów włoskich. Składniki 100 g kaszy jaglanej 2 jabłka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 czubata łyżeczka cynamonu garść orzechów włoskich Kaszę
My Chcemy JeśćCechy Crispy Natural: - wysoka zawartość błonnika pokarmowego - niska zawartość tłuszczów nasyconych - bez smażenia i pieczenia - bez dodatku cukru - produkt bezglutenowy - bez konserwantów - polecane jako uzupełnienie racjonalnej diety - także dla wegetarian i dzieci powyżej 3 roku życia Testowałam: 1. Jabłko Chrupiące jabłka Crispy
Di gotuje