lekko podgrzanego soku z baobabu (u mnie firmy Matahi ) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masło do natłuszczenia kokilki kawałek pokrojonego melona 4 łyżki płatków owsianych (u mnie bezglutenowe) kopiasta łyżeczka masła migdałowego Serek zmiksować z jajkiem, syropem, solą i proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane zalać sokiem z baobabu i odstawić do napęcznienia. Następnie połączyć z masą sernikową. Dodać
Poranek na słodkosoczewicy z musem z awokado - kurczaka w pięciu smakach z ryżem - schab w sosie koperkowym - schab w sosie z zielonego pieprzu - potrawkę meksykańską śniadania (wegańskie, bez laktozy i bezglutenowe): - eko jaglankę z maliną i aronią - owsiankę kokosową z jagodami, figami i nasionami chia zupy: - krem grzybowy - krem szpinakowo - brokułowy - krem pomidorowo-paprykowy oraz: - sproszkowaną żurawinę - mieszankę "Owocowy
Poranek na słodkoOWSIANE PANCAKES Z KOKOSEM /przepis własny/ Składniki na ciasto: 35 g (1/4 szklanki) bezglutenowych płatków owsianych (Provena) 35 g (1/4 szklanki) mąki kokosowej ok. 140-170 ml mleczka kokosowego szczypta soli duże jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka suszonej żurawiny łyżka ekologicznej oliwy z oliwek extra virgin (Bio Levante) mała garść pokruszonych w blenderze plastrów kokosa
Poranek na słodkominerałów - zboża nieoczyszczone, pełnoziarniste - wyłącznie niesiarkowane owoce (!) - bez tłuszczów trans, cholesterolu - czekolada bez sztucznej waniliny - tak (!) - duży wybór produktów wegańskich (!) - w ofercie znajdują się również produkty bezglutenowe - bez sztucznych barwników i konserwantów - brak sztucznych wzmacniaczy smaku - bez dodatku cukru - bez dodatku tłuszczu (jedynie pochodzenia naturalnego) Z bogatej oferty firmy skusiłam się na produkty z rożnych serii
Poranek na słodkoserve. Enjoy! Produktów z komosy ryżowej Pauls' Quinoa używam już od dawna. Teraz jednak w ofercie pojawiło się sporo nowości. Wszystkie oczywiście z idealnym w 100% składem, bezglutenowe i przede wszystkim... pyszne! Czy trzeba pisać coś więcej? Jedno z dań na pewno zachowam sobie na wakacyjną podróż, żeby sprawdzić jak sprawdza się "w potrzebie" :) Co najlepsze
Poranek na słodkoniskowęglowodanowych babeczek proteinowych bez glutenu Dr. Almond szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej pół dużego banana łyżeczka cukru z kwiatu kokosa 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki kamienia winnego lub bezglutenowego proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. Smażyć na rozgrzanej i natłuszczonej patelni na najmniejszym ogniu
Poranek na słodkoDoskonała na obiad lub kolację. Pyszna, zdrowa, przepełniona warzywami i delikatnym kurczakiem. Danie wyśmienite zarówno na ciepło jak i na zimno. Bezglutenowa. Czy się skusisz? POTRZEBUJEMY: 25 dag mąki jaglanej 1 jajko 10 dag masła 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sody mąka i tłuszcz do wysmarowania i posypania formy FARSZ: 25 dag polędwiczek z kurczaka
WYSPA SZCZĘSLIWAlubić! Fajnym fit zamiennikiem do wielu ciast i deserów jest znana i lubiana kasza jaglana, która stanowi genialne tło dla nowych smaków. Ten budyń to świetna bezmleczna i bezglutenowa alternatywa, a w dodatku świetnie wygląda! Jest kremowy, delikatny i po prostu pyszny! Do jego zrobienia wystarczy dosłownie kilka składników, które każdy z pewnością znajdzie w domowej spiżarni. Jeśli zaś czegoś
Food Squarerobieniem zdjęć, John natomiast odpowiada za stronę marketingową i techniczny rozwój bloga. Zgrany duet wciąż opracowuje i zamieszcza nowe przepisy oparte na produktach roślinnych, a w większości także bezglutenowych. W odpowiedzi na prośby czytelników postanowili wydać książkę kucharską Minimalist Baker – zdecydowanie wygodniejszą w użyciu, taką, po którą można zawsze sięgnąć i trochę pobrudzić przy gotowaniu, bez potrzeby włączania ekranu
Roślinna - blog wegańskibardzo się Wam podobają moje przepisy na szybkie słodycze i przekąski. Dlatego dzisiaj chciałbym zaprezentować kolejną ciekawą opcję na przekąskę, na spotkanie ze znajomymi czy noc przed telewizorem. Zarówno bezglutenowe krakersy , jak i dzisiejsza pieczona ciecierzyca , to przekąski stosunkowo wysokobiałkowe i bardzo zdrowe – przynajmniej porównując je do sklepowych alternatyw. Jakich przypraw użyć? Dla mnie idealna jest przyprawa cajun
BlendmanNa straganach można kupić jeszcze kurki więc zachęcamy Was do zrobienia tej pysznejzupy z kurkami z dodatkiem pora i ziemniaków :) Szybka i
Kuchenne WariacjePakistanu, Indonezji, Singapuru czy Wielkiej Brytanii. Wszystkie serwowane dania powstają na podstawie autorskich przepisów lub przepisów przywiezionych z podróży do Azji. W Restauracji serwowane są również dania wegańskie i bezglutenowe. Mieliśmy przyjemność spróbować wszystkich 6 dań, które będą do wyboru podczas festiwalu Restaurant Week. Na pierwszy ogień PRZYSTAWKI: Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku
Ostra na SłodkoPewnego dnia obiecałam komuś pyszny, ale zaznaczyłam, że zdrowy wypiek. I tak oto powstało to cudo! To ciasto jest tak pyszne, że aż normalnie brak słów :D Ciastem jest bezglutenowy biszkopt , przygotowany z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej, który kompletnie nie sprawia żadnych problemów podczas pieczenia. Nadzieniem i wierzchnią warstwą ciasta jest obłędnie pyszny krem jogurtowo-kokosowy ! Na wierzchu świeże
Zdrowie na języku :Pziemniaczane z ugotowanych ziemniaków po góralsku Wydrukuj przepis Porcji: 6-8 sztuk Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 500g ugotowanych ziemniaków 100-150g mąki pszennej lub orkiszowej, a ewentualnie bezglutenowej, np. gryczanej 1 łyżeczka soli Wykonanie: 1 Ziemniaki zetrzyj na tarce. 2 Ziemniaki, mąkę i sól umieść w malakserze i wyrób ciasto. Powinno być elastyczne i gładkie, ale nie lepiące
BlendmanNajnowszą książką w mojej kulinarnej kolekcji jest "My new roots" autorstwa Sarrah'y Britton. Jej motywem przewodnim jest kuchnia roślinna, w większości wegańska i bezglutenowa. Czytaj więcej
Kasia Sarna