Polenta, bezglutenowy dodatek do zup
Polenta, bezglutenowy dodatek do zup
Przepis na : obiad
Polentę gotuje się z kaszki kukurydzianej lub mąki kukurydzianej. Najczęściej podaje się ją pokrojoną na kawałki z gęstymi sosami mięsnymi, pomidorowymi lub grillowaną. Oprócz tego kaszkę kukurydzianą stosuje się do zagęszczania sosów, zup i jako dodatek do ciast i chlebów. Mnie najbardziej smakuje polenta jako dodatek do zup. W takiej formie zaczęłam ją dodawać do zupy, gdy mój syn miał 6 miesięcy i objawy alergii pokarmowej. Kaszka kukurydziana jest produktem bezglutenowym więc doskonale nadaje się dla a... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny
Autor
Renata Karon-Slomczynska
Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, kluski, sosy, sos mięsny, zupa grzybowa, kasza, bezglutenowe, chleb, rosół, ciasto, sos pomidorowy, obiad, zupa pomidorowa, dania mięsne, chleb mieszany, dania na gorąco
Inne przepisy z Codziennik Kuchenny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję