kolor jest zupełnie naturalny, uzyskany dzięki pewnym kwiatom ;) Delikatny i lekko mdły smak mleka kokosowego i quinoy, przełamałam imbirem i skórką cytrynową. Rzeczywiście wyszło "niebo w gębie". Lody są bezglutenowe i bez laktozy, a weganie mogą je przygotować w wersji odpowiedniej dla siebie, zamieniając miód na jakieś roślinne słodzidło ;) Jak głosi stare porzekadło, każda okazja do świętowania jest dobra ;) Biorę
Quinoa Raz!węglowodanowa ma jednak swoje minusy — nie można jeść swoich ulubionych potraw, takich jak choćby pad thai. Z pomocą w takiej sytuacji przychodzi makaron z alg morskich, który niedawno odkryłem. Bezglutenowy, z praktycznie zerową wartością kaloryczną (to głównie woda) i w pełni wegański. Mimo że sam w sobie nie ma żadnego smaku oraz zapachu, a konsystencją przypomina worek foliowy
Food SquareUwielbiam śniadania i to zdecydowanie mój ulubiony posiłek w ciągu dnia. Najlepsze są te którymi możemy się delektować bez pośpiechu. Gorące jaglanki z owocami, pieczone owsianki
Mienta blogskosztowałyśmy lody wegańskie o smaku kakao z pomarańczą, przygotowywane na kaszy jaglanej. Bardzo oryginalne w smaku z delikatnymi drobinami kaszy. Idealna opcja dla osób z cekalią lub na diecie bezglutenowej. Następnie przeszłyśmy do smaku śmietanka z bezą, bardzo lekki smak choć bez w nim jak na lekarstwo. Naszym małym testerom przypadła do gustu krówka oraz duet czekoladowy (połączenie gorzkiej
Kolizje SmakówNa chłodny dzień (i nie tylko) mamy dla Was propozycję pysznej zupy kalafiorowej z ziemniakami :) Składniki na zupę kalafiorową: - 1 mały
Kuchenne Wariacjepogadałam z różnymi osobami i wyszły! Najlepsze jagodzianki ever! Skoro własny ojciec i Najcierpliwszy orzekli, że przypominają im te z dzieciństwa, to jest dobrze! Jagodzianki niestety nie są dietetyczne, bezglutenowe i wege. Mają masło, jajka, drożdże i białą mąkę. Nie będę wam pisać o tym, że można coś zamienić i wyjdzie cacy, bo najzwyczajniej nie próbowałam robić i nie będę
ladykitchenbardzo okrojone z tłuszczu, cukru etc. Chcę byście dobrze mnie zrozumieli, nie jestem zwolenniczką opychania się słodkościami i tłuszczem w nadmiarze, ale czasami wkurza mnie wszechobecna moda na bezglutenowe, bezcukrowe, bezjajkowe, bezmleczne, bez-smaku... nie dajmy się zwariować. Zdrowe jedzenie jest naprawdę pyszne, ale przecież nic się nie stanie, gdy jakieś danie przygotuję w tradycyjny sposób i użyję dobrze znanych
Cooking Monsterrazem nasionka chia w całkowicie nowej odsłonie! Nie popularny pudding chia a ptasie mleczko! I to wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe :) Intensywnie kokosowe, puszyste, delikatne, bardzo mocno kremowe. Na spodzie znajdziemy miks daktylów z kremem orzechowym, dający niesamowicie pyszny smak! To ptasie mleczko jest przesmaczne i nie zdziwcie się jak po jego przygotowaniu zniknie w kilka chwil ;) Składniki: 1 puszka mleczka kokosowego
Zdrowie na języku :Psobotnie lub niedzielne śniadanie, na lekki obiad lub kolacje... placuszki z maki ryżowej! bezglutenowe i bez mleczne o ile jako dodatki podamy owoce i cukier puder :) Przepis już jutro rano
Dzieje kuchennej WiewióryProsty i szybki przepis na beztłuszczowe i bezglutenowe babeczki z cukinii oraz z serem brie. Pyszne, delikatne. Mogą być w wersji wegetariańskiej lub upieczone w plastrach szynki długodojrzewającej lub chudego boczku. Obie wersje mega smaczne, wilgotne i puszyste. Mufiny z cukinii {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Babeczki z cukinii","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished
Kucharzycapieczemy ok. 20-25 minut nie zmieniając temperatury. Farsz można posypać żółtym serem. O, i jeszcze! Były też słodkie babeczki z cukinii , a dziś w wersji wytrawnej, beztłuszczowej i bezglutenowej :) {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Babeczki z cukinii","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-07 17:35:08","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/07\/P7070015.jpg","description
KucharzycaPół roku spędzone w Kanadzie spowodowało szybkie uzależnienie od syropu klonowego. Dzisiaj jest dodatkiem do pysznych pancakes z owocami. Składniki: 150 g mąki mehl bezglutenowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 jajko 2 łyżki roztopionego masła 200 ml maślanki 3 łyżki cukru masło do smażenia owoce
Kukuleczkigłowy i gonić podjadających i podkradających czym się da. Druga wersja: przyłączyć się do nich :) Ręce precz !!!! No OK. Jedzcie, w końcu to dla Was :) Smacznego! #kotlecikizpiersi #obiad #bezglutenu #bezglutenowe #itbmtt
I tu będę miała takie temiałam mały problem bo ma dość specyficzny aromat, ale on znika kompletnie po jej przetworzeniu, czyli po smażeniu np. naleśników, czy pieczeniu przy ciastach. Jest to jak każda mąką bezglutenowa, produkt który nada ciastu większą kruchość niż standardowa mąką pszenna, dlatego jest też idealnym rozwiązaniem do wszelakich ciasteczek kruchych. A dlaczego "Zdrowo ucierane'? A to już się dowiecie niżej ;-)))))))) Sprawdźcie
SMYKWKUCHNIDziś propozycja śniadaniowa :-) Bardzo szybkie, pyszne i lekkie placuszki, które tym razem proponuję Wam z czereśniami, ale równie dobrze będą smakowały z każdymi innymi owocami. Niewątpliwa zaleta? Placki są bezglutenowe :-) Jeśli nie jesteście zwolennikami mąki kukurydzianej możecie ją zastąpić inną, ale na początek dajcie szansę mojej wersji ;-) SKŁADNIKI 6 łyżek mąki kukurydzianej 150 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki
Czary - gary w kuchni