truskawkami PIEKIELNA KUCHNIA ANETY -Truskawkowa rozkosz, czyli czekoladowa tarta z frużeliną truskawkową i bitą śmietaną IZIONI PYSZNE SMAKI - Tort z masa serowa i truskawkami KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - Bezglutenowe k ruche ciasto z truskawkami i rabarbarem ESMERALDA ZE SMAKIEM - Ciasto truskawkowo-czekoladowe SMAKI MOJEGO DOMU - Migdałowe miffinki z truskawkami MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Truskawkowiec RÓŻOWA KUCHNIA
Grunt to przepis!Im cieplej tym więcej wokół nas świeżych warzyw i owoców dlatego też dzisiaj mamy dla Was pyszny, aromatyczny wegetariański gulasz warzywny - na
Kuchenne Wariacjeakcji ciasto na nadzielę . CIASTO: 5 dag mielonych orzechów włoskich 5 dag mąki ziemniaczanej 7,5 dag mąki jaglanej (lub kukurydzianej) 7,5 dag mąki owsianej 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 7,5 dag ksylitolu ziarenka z jednego strąka wanilii - nie miałam więc dałam łyżeczkę cukru z wanilią 12,5 dag zimnego masła 1 jajko L DODATKOWO
Kuchenne zapiski Edytypomysłów na truskawkę/10 ideas for the strawberry Jeśli macie ochotę na inne truskawkowe specjały, klikajcie poniżej./If you feel like having more strawberry dishes, click below. 1. Najprostsze bezglutenowe i wegańskie krucheciasto z truskawkami / The easiest gluten-free and vegan pie with strawberries 2. Świeże truskawki z bitą śmietaną kokosową / Fresh strawberries with whipped coconut cream 3. Jaglany
Qlinarnie i Qlinarnieskórki, włóżcie do pojemnika i przechowujcie maksymalnie 3 miesiące. Przed użyciem rozmrażajcie je przez kilka godzin w temperaturze pokojowej. Mrożone banany są świetnym składnikiem smoothies, koktajlów czy lodów bezglutenowych. :) Ciasto piekę w formie silikonowej Sockerkaka z Ikei. Ciasto: 4 banany 2 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pół szklanki cukru (mniej jeśli banany są bardzo słodkie) 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Cooking MonsterDziś zamieszczam przepis na bezglutenowe kotlety inspirowane trochę kuchnią Podlasia. Dla mnie jest to też sposób na wykorzystanie miodu z tamtego roku, zwłaszcza że czeka na mnie miód tegoroczny :) Składniki (na 15 kotletów): 250 ml kaszy jaglanej 300 g ziemniaków łyżka-dwie mąki ziemniaczanej sól dymka (zielona część) 400 g kapusty kiszonej 2 łyżki miodu olej do smażenia Kaszę wypłukać
Weekendy w domu i ogrodziebardziej, że jestem w posiadaniu przepysznej, e kologicznej pasty sezamowej od Primavika . Owsiankę przygotowałam na mleku roślinnym, więc dodatkowo jest to posiłek w 100% wegański , a używając płatków owsianych bezglutenowych możesz pozbyć się także glutenu. Owsianka wyszła gęsta i kremowa z wyraźnym smakiem tahini , który dodatkowo wzbogaciłam posypując ją jeszcze ziarnami sezamu. Dodatki w postaci banana i truskawek urozmaiciły
Zdrowie na języku :PMoje pierwsze brownie pamiętam jakbym zrobiła je wczoraj. Jednak nie było to ani wczoraj, ani tydzień temu. Nie była to też Warszawa, a Lancaster, nie wiosna
Fill The BowlPrzedostatnie Boże Narodzenie spędziłam w Los Angeles (zdjęcia możecie oglądać o tu: klik ). To nie była byle jaka wizyta. O tej podróży marzyłam od kiedy w
Fill The BowlGdy myślę o kuchni włoskiej to widzę pizzę, potem długo, długo nic i makaron z owocami morza. Risotto jakoś nigdy nie przewijało się przez nasze stoły
Fill The BowlDeser gruszkowy z winem, budyniem i płatkami migdałowymi to nie tylko zwyczajny deser z nutką winnego posmaku. Oj nie! To prawdziwe alkoholowe szaleństwo, po którym poczujecie
Fill The Bowlciepło. Rozpusta dla podniebienia! Do przygotowania knedli potrzebujemy: 500 g ugotowanych ziemniaków (mogą być w mundurkach albo już obrane) 2 jajka 350 g mąki (u mnie mieszanka mąk bezglutenowych) owoce: morele, truskawki itp szczypta cukru masło, płatki migdałów, śmietana do dekoracji cukier do posypania Ostudzone, obrane ziemniaki rozgniatamy (ja zrobiłam to w garnku w którym się gotowały). Wbijamy jajka
Szybko Tanio Smaczniefantastyczny, zielony kolor oraz gęsty sos z czerwonej soczewicy . Sos składa się jedynie z podstawowych warzyw jak cebula i czosnek, niewielkiej ilości koncentratu oraz ryżowej śmietanki. Jego konsystencję zagęściłam bezglutenową mąką z soczewicy, która w tym zadaniu sprawdziła się genialnie! Świetnie zagęściła danie i nadała dodatkowego smaku. Jak widać na zdjęciu makaron jest w postaci kuli, a to za sprawą
Zdrowie na języku :PBioIndygo.pl + 2 łyżki do posypania 300ml mleka kokosowego (niskotłuszczowego z kartonu, nie tego z puszki, użyłam takiego - KLIK ) 120g aquafaby* 140g rabarbaru 220g truskawek 2 łyżki octu jabłkowego łyzeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody *woda z puszki / po gotowaniu ciecierzycy :) Mąki mieszamy z lnem, proszkiem, sodą i cukrem kokosowym. Ciągle mieszając dolewamy mleko. Dodajemy ocet jabłkowy i ponownie
breakfast of dreamsWegański, bezglutenowy deserek, który zdobył moje serce już po pierwszym spotkaniu z moimi kubkami smakowymi. Rafaello w wersji jaglanej jest już wielu osobom znane w postaci pralinek, ale w postaci słodkości ukrytej w słoiczku jeszcze się nie pojawiło (bynajmniej ja się z tym nie spotkałam). Konsystencja deserku rozpływa się w ustach, a zarazem wymaga pogryzienia, dzięki czemu możemy się
healthy dreams