śniadanie. Jest syte i proste do przygotowania. Składniki: 2 szkl ugotowanego ryżu 3/4 szkl mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 1-2 łyżki dżemu Łowicz 100% z czarnego bzu olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Ryż przekładamy do wysokiego naczynia i dodajemy mleko. Blendujemy razem aby ziarenka ryżu się rozpadły. Następnie
słodkie i nie tylko historie kulinarneprzygody z tym chlebkiem. Potem nabieramy wprawy i chleb możemy przygotowywać "na oko". Polecam Wam też inne moje przepisy na pieczywo: - chrupki chlebek ze słonecznika i lnu - prosty chleb bezglutenowy na drożdżach
Smakuje zdrowoPrzepyszny tort naleśnikowy, bezglutenowy ;) Przełożony delikatnym twarożkiem i dżemem Łowicz 100% o smaku czarnego bzu. Udekorowany świeżymi owocami. Torcik nie jest wysoki, ale kawałek sprawi, ze Wasze brzuszki będą zdrowo najedzone i szczęśliwe :) Dzięki płatkom same naleśniki mają lekko orzechowy posmak... Musicie spróbować, polecam! Składniki (12 sztuk): 125 g kaszy jaglanej 60 g płatków owsianych 4 łyżki maki ziemniaczanej
Domowa cukiernia EwyWprawdzie Tłusty Czwartek dopiero za miesiąc, ale wielu z Was już pyta i rozgląda się za przepisem na pączki zgodne z LCHF. Dzisiaj przedstawiam Wam zatem
Ola la LCHFwoda 2 szklanki, jajko 1 szt, sok z pomarańczy 5 łyżek, starta skórka pomarańczy 1 łyżeczka, miód 1,5 łyżki, m ą ka ziemniaczana 1 łyżka, proszek do pieczenia bezglutenowy 1 łyżeczka, dodatkowo: dżem 100% z owoców rokitnik Łowicz 4 łyżki, tłuszcz kokosowy do smażenia, Sposób przygotowania: Kasze jaglan ą płuczemy, następnie zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i gotujemy
kulinarne odsłony patiagawy (80ml) 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 12 łyżek wody 2-3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 3/4 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki kakao bez cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 250ml mleka migdałowego 2 kopiaste łyżki mleczka kokosowego, które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody) Krem
Mała CukierenkaKolejny pomysł na proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu śniadanie. Dodatkowym plusem jest to, że budyń ryżowy jest bezglutenowy. Zapraszam Składniki: 1 szkl ugotowanego ryżu 1/3 szkl mleka 1 łyżka miodu 1 łyżka dżemu Łowicz 100% z dzikiej róży kilka chipsów bananowych Przygotowanie: Do wysokiego naczynia wkładamy ugotowany ryż, dolewamy mleko i łyżkę miodu. Całość dokładnie blendujemy aż masa
słodkie i nie tylko historie kulinarnenaładowanych ogromnymi ilościami składników odżywczych. Daktyle, które dziś opisuję pochodzą od marki FRESH DATES , a kupić je można w sklepie internetowym - zdrowedaktyle.pl . Są one ekologiczne, surowe, świeże, wegańskie, bezglutenowe, bez GMO . W ubiegłym roku zdobyły złoty medal NATURA FOO D . Pewnie doskonale znacie te słodkie owoce, które są podstawą wielu produktów dostępnych w sklepach. Batony, popularne "kulki mocy
Zdrowie na języku :PJeżeli lubicie gołąbki to ta zupa na pewno Wam posmakuje. Szybka i łatwa w przygotowaniu a jest nią zupa gołąbkowa :) Składniki na zupę gołąbkową: – 500
Kuchenne WariacjeKolejna porcja bezglutenowych płatków marki Rosies . Tym razem są to chrupiące płatki gryczane z dodatkiem owoców. Skład jest krótki, ale niestety nie idealny. Oba rodzaje mają potwierdzenia pochodzenia organicznego. ŻURAWINA I KOKOS płatki gryczane (kukurydza, gryka, cukier trzcinowy , glukoza kukurydziana , sól, błonnik owsiany) * kokos 10% * żurawina 7% (żurawina, cukier , olej słonecznikowy) Płatki gryczane wraz z kokosem i żurawiną
Zdrowie na języku :Pmarketach jeszcze są dynie w sprzedaży więc można zakupić. Placki są puszyste, mięciutkie i pachną jesiennym słońcem. Polecam gorąco na śniadanie, rozgrzeją brzuchy i można działać do południa. Bezglutenowe placki z dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejajek, mąki, mleka kokosowego, wody i kakao robimy ciasto naleśnikowe, dodajemy do niego cukier kokosowy, szczyptę soli i skórkę pomarańczową, można też dodać trochę proszku do pieczenia, ponieważ bezglutenowe wypieki nie wyrastają tak bardzo jak pszenne. Ciasto wylewamy do małych foremek (ja użyłam pięciu foremek o średnicy 9 cm, wyłożyłam dna papierem do pieczenia) i wkładamy do piekarnika nagrzanego
Quinoa Raz!podobnych kremów. Są pyszne i mega kaloryczne a krem z daktyli jest pyszny i ma naturalne cukry łatwo przyswajane przez organizm. Dla osób chorych na celiakię, wystarczy wybrać daktyle bezglutenowe. Popróbujecie ze mną? Na przyjęciach z przyjaciółmi do małych kanapeczek na jeden kęs jest znakomity. Krem z daktyli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki
Qlinarnie i Qlinarnie