bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:288/1016)

Makaron ze szparagami i boczkiem 126

Jako, że jeszcze mamy okres na szparagi to dzisiaj coś z nimi w roli głównej – makaron ze szparagami i boczkiem w sosie

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowe ciasteczka kokosowo-ryżowe z czekoladą (z mąki ryżowej) 139

ryżowa jest mniej kaloryczna od pszennej i tym samym przygotowane z niej produkty są bardziej zdrowsze i lżejsze.   Ciasteczka te idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków. Smakują i pachną... obłędnie! Są kruche, chrupiące, a dodatek czekolady sprawia, że przyjemnie rozpływają się ustach. Spróbujcie, bo naprawdę trudno im się oprzeć! (max 10 sztuk

Di gotuje
Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa. 133

idealny. Mam nadzieję, ze zakochacie się w tym przepisie Ja niedługo zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa.   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min   Składniki 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy) 1 łyżka papryki czerwonej ½ łyżeczki mielonego chili

Apetyt na Zielone
MUS OWOCOWO-JAGLANY 169

Błyskawiczny, letni , pyszny deser lub śniadanie. Musy owocowe, w tym jeden zmiksowany z kaszą jaglaną, przełożone warstwą soczystych czereśni. Lekkie i pyszne. Bez dodatku cukru, mleka, bezglutenowy. Idealny:) POTRZEBUJEMY: 2 gruszki 2 brzoskwinie 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej duża garść czereśni wypestkowanych i przekrojonych na pół czekolada, płatki migdałowe lub cokolwiek do dekoracji 1 łyżka miodu (opcjonalnie) Gruszki kroimy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka śniadaniowe - granola cookies 209

sztucznych dodatków i ulepszaczy. Czy może być coś lepszego? Nie sądzę :) Składniki: - 200g mieszanki nasion i orzechów (u mnie: słonecznik, nerkowce i orzeszki ziemne) - 150g płatków owsianych (mogą być bezglutenowe) - 6 0g masła lub oleju kokosowego - 60g suszonego mango (i/lub rodzynek, daktyli, moreli..) - 50g siemienia lnianego - 1 jabłko - 1-2 łyżki miodu/syropu klonowego - sok z połowy cytryny - 1 łyżeczka cynamonu

Be Fit Be Strong
Bezglutenowe placuszki z twarogu i mąki ryżowej (z brzoskwinią) 124

Mąka ryżowa jest mniej kaloryczna od pszennej i tym samym przygotowane z niej produkty są bardziej zdrowsze i lżejsze. Placuszki idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków.   (13-14 małych placuszków) 100g twarogu (najlepiej z wiaderka; można użyć gęstego serka lub jogurtu) 50g mąki ryżowej 1 jajko 1 łyżka ksylitolu (płaska) 1/3 łyżeczki sody

Di gotuje
Puree z kalafiora z pomarańczą i tymiankiem 148

Delikatne puree z kalafiora z pomarańczą , oliwą, gałką muszkatołową, tymiankiem  i świeżo mielonym pieprzem. Pyszny dodatek do obiadu, danie całkowicie bezglutenowe, ale dla osób nie stroniących od pieczywa,  puree będzie znakomitą kolacja z grzanką z grilla posmarowaną czosnkiem.  kalafior oliwa z oliwek szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku  skórka otarta z pomarańczy świeży tymianek

AZgotuj!
Naleśniki z mąki jaglanej 129

Naleśniki z mąki jaglanej Po bardzo dobrym przyjęciu przez Was, drodzy czytelnicy, przepisu na naleśniki z ciecierzycy , postanowiłem zrobić również wersję bezglutenową naleśników, ale tym razem z mąki jaglanej. Tak samo jak zresztą mąka z ciecierzycy, nie jest ona zbytnio popularna w naszym kraju, a naprawdę warto po nią sięgnąć nie tylko ze względów zdrowotnych, ale również w celu wypróbowania

Blendman
Naleśniki z ciecierzycy 230

Bajka! Polecam. Dla osób chorych na celiakię – zbawienie, dla sportowców lub po prostu wegan sposób na uzupełnienie białka w diecie, a dla hipsterów… no cóż, kolejny przepis bezglutenowy Składniki na 6 naleśników: Mąka z ciecierzycy – 200g Woda lub mleko – 400g Olej – 3 łyżki Soda oczyszczona – 1/4 łyżeczki (opcjonalnie) Czarna sól – 1 płaska łyżeczka

Blendman
Owsiana tarta z fenkułem, czosnkiem i tymiankiem 112

wyczyniałam (to też niedługo stanie się kolejnym powtarzającym się tekstem). Ale kocham koper włoski za anyżkowy smak, jedyny w swoim rodzaju. Kocham tarty. I pokochałam to, że w wersji bezglutenowej są równie kruche i pyszne. Pełnia miłości dzisiaj u mnie w domu Składniki na spód tarty: 125 g mąki owsianej 90 g masła 1 duże jajko 1/2 płaskiej łyżeczki soli

gutfut
Śródziemnomorska sałatka z młodych ziemniaków 164

prostą do wykonania sałatkę z młodych ziemniaków, pyszną zarówno na zimno jak i ciepło. Świetnie smakuje z maślanką lub kefirem, stanowi też ciekawą propozycję również dla osób na diecie bezglutenowej.  Do jej wykonania wybierzcie najlepiej malutkie ziemniaczki "orzeszki" :) - moim zdaniem najładniej prezentują się w tym daniu. :) Składniki: młode ziemniaczki (dowolna ilość) suszone na słońcu pomidory w zalewie z oliwy

Garniec Magalie
Daktylowe ciasto z czerwonymi pomarańczami i malinami 129

KLIK. Zamiast wiśni namaczanych w alkoholu dodałam maliny a zamiast orzechów włoskich, migdały. 320 g świeżych daktyli bez pestek 0/5 szklanki mielonych migdałów 0/5 szklanki wiórków kokosowych garść bezglutenowych płatków owsianych łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki dobrej przyprawy do piernika 2-3 małe czerwone pomarańcze garść mrożonych malin Wypestkowane owoce przekładamy do misy robota. Dodajemy mielone migdały, wiórki, przyprawy i zagniatamy

Mienta blog
Zupa z młodej kapusty 109

Okoliczne targi i markety obfitują w główki młodej kapusty więc pora zjeść coś dobrego – u nas zupka z młodej kapusty oczywiście w

Kuchenne Wariacje
Muffinki makaronowe ze szpinakiem i serkiem 125

szpinakiem i włoskim serkiem! Te mini pyszności to nie tylko wspaniały pomysł na obiad, ale i nietypową przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia czy imprezy. Składniki:  200 g bezglutenowego makaronu spaghetti (z mąki kukurydzianej) 200 g mrożonego szpinaku w liściach 2 ząbki czosnku  2 jajka  2 łyżki jogurtu lub śmietany po łyżeczce masła i oleju sól, pieprz dodatkowo

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania