Ciasto gruszkowio- imbirowe na mące ryżowej ( ciasto bezglutenowe)

Ciasto gruszkowio- imbirowe na mące ryżowej ( ciasto bezglutenowe)

Ciasto gruszkowio- imbirowe na mące ryżowej ( ciasto bezglutenowe)

Przepis na : deser

Kolejne ciasto bezglutenowe na mące ryżowej (użyłam Bezgluten). Ciasto jest lekko pikantne.  2 szklanki mąki ryżowej 4 jaja szklanka oleju cukier waniliowy  2 łyżki startego imbiru pół szklanki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia gruszka pocięta w kosteczkę  pół łyżeczki cynamonu  Jaja ucieram z ksylitolem, dodaję mąkę, proszek do pieczenia, wanilię, imbir i cynamon. Wlewam olej i miksuję do połączenia się składników. Na koniec dodaję gruszki i mieszam łyżką. Przekładam ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.