miesiącach siatka oderwała się od poręczy, ale nadal je użytkuję. Funkcje urządzania: Oprócz robienia mleka roślinnego (na ciepło i zimno), urządzenie pozwala na robienie soków, kleiku ryżowego, zup kremów oraz past. Przygotowanie mleka roślinnego: Przygotowanie mleka w tym urządzeniu jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić odpowiednią ilość namoczonej soi (lub innych ziaren czy orzechów), wybrać program i włączyć. Maszyna posiada(...)tygodniu od zakupu popsuło się (wyłączało się przedwcześnie), lecz okazało się to wadą fabryczną i sprzęt od ręki został wymieniony na nowy. Druga sztuka działa bez żadnych problemów do dziś. Podsumowanie: Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego sprzętu. Od momentu zakupu jest regularnie używany do robienia mleka roślinnego. Produkcja domowego mleka sojowego kosztuje zaledwie
wegujemynawet jeśli nie jest podobny do oryginału to nic, bo to wyszło z tych eksperymentów naprawdę smaczne ciasto, które z powodzeniem można przygotować nie tylko od święta. Mazurek bez glutenu, nabiału i cukru może zmienić się w pyszną tartę kajmakową przy okazji innych uroczystości a biorąc pod uwagę, że robi się go naprawdę szybko i łatwo będzie to świetny słodki(...)wegańskiej, należy wtedy zastąpić żółtko zamiennikiem jajka np. siemieniem lnianym rozmieszanym z wodą. Jeśli jednak wolisz mazurki czekoladowe to koniecznie wypróbuj ten przepis na mazurka z nadzieniem daktylowym i kremem czekoladowym . Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram
Book of spellsfajnie wymiyszejcie- uważejcie yno [54] ,żeby to niy bōło za rzołdke. [55] I terozki trza ta kryjma rozsmarować po całyj torcie. Ta miska abo garniec, kaj je ta szokolada, bez tyn czas nojlepi trzimać na tym garcu ze wrzōntkym, to nōm to za szybko niy stwardnie. Yno sie za dugo ze tym smarowaniym niy bołwcie [56] , bo Wōm ta kryjma(...)będziemy [46] wstyd [47] krawędź [48] pobrudzony [49] dalej, w dalszym ciągu [50] część [51] strojenia [52] inny [53] rozpuszczać [54] tylko [55] za rzadkie [56] bawcie [57] krem [58] stwardnieje [59] będzie po ptakach [60] tylko [61] szpryca do ozdabiania tortu
Chop w kuchniSłodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny
Kuchnia w czekoladziekakao, cukier puder. Dodajemy siemię lniane, olej i mleko i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Ciasto będzie raczej rzadkie i lejące – takie ma być! Na suchą (bez tłuszczu) rozgrzaną niewielką patelnię (u mnie około 15 cm średnicy) nalewamy niewielką ilość ciasta, równomiernie rozprowadzamy i smażymy cienkie naleśniki. Podane składniki wystarczają na 20 sztuk cienkich naleśników o średnicy(...)syrop z agawy. Cały czas mieszamy, żeby czekolada się nie przypaliła. Gotową polewą czekoladową smarujemy nasz tort. Następnie ozdabiamy ulubionymi owocami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, żeby krem i czekolada stężały. Tort po wyciągnięciu bardzo łatwo się kroi. Smacznego! Używając niewielkiej miseczki przycinamy naleśniki, żeby miały idealnie okrągły kształt Przycięte naleśniki Naleśniki przekładamy bitą śmietaną i smarujemy polewą czekoladową
Lamarida.plJestem uzależniona od pogody. Nie mogę się przez to ogarnąć; kto by pomyślał, że kilka promyków może wprawić mnie w stan bliski euforii...? Pogoda jest, jaka
Pożeraczka, czyli raz adobrzePo prostu pyszne! Dojrzałe kiwi jest bardzo słodkie, dzięki czemu całości nie dosładzałam jakoś specjalnie dużo. Nadało też lekko zielonkawego koloru. Deserki są szybkie i proste
Kolorowy PrzepisownikCzerwiec to wspaniały miesiąc! Obfituje w tyle pyszności, że czasem nie wiadomo za co się najpierw złapać, żeby przypadkiem nie przegapić sezonu na całą resztę :) Razem
Kuchnia w Słońcu Skąpanastrony wymyślenie tysiąca niepowtarzalnych przepisów to tez nie lada sztuka. Ale mam to szczęście, że przepisy same tworzą się w mojej głowie. Jubileuszowym przepisem jest sernik. Mój ulubiony, bo bez spodu, za to z pysznym wierzchem- musem czekoladowym, wiśniami z nalewki i czekoladą. Całość bardzo lekka, niezbyt słodka. Deser idealny na jesienną chandrę. *tortownica 26 cm Składniki: na masę serową(...)ustawionej nad garnkiem z gorącą wodą tak, aby dno miski nie dotykało wody. Mieszając rozpuścić czekoladę, dwie łyżki odłożyć do dekoracji. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z czekoladą. Krem przełożyć na sernik i wyrównać. Na wierzchu ułożyć wiśnie i udekorować pozostałą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaużyciem, gdyż do tej pory był to dla mnie produkt znany głównie ze zdjęć i obrazków z dyniowymi głowami z okazji Halloween.W zamyśle z dyniowego wnętrza miałam przygotować krem, ale ponieważ wykorzystałam do niego 2/3 dyni, resztę postanowiłam dodać do ciasta.Najpierw ćwiartkę dyni, która mi została, pokroiłam na mniejsze paski - łódki, później w piekarniku nagrzanym do 180 stopni podpiekałam(...)jest jakoś specjalnie wyczuwalna w smaku, choć widać ją w strukturze ciasta i sprawia, że jest ono wilgotne i zwarte. Takie korzenne ciasto z dynią można również wykonać bez pieczenia jej w piekarniku, a dodając surową startą na tarce lub pokrojoną w drobną kostkę.Myślę, że wrócę jeszcze do przygody z ciastami dyniowymi w kuchni i jej efekty zamieszczę tutaj
Smakołyki Berenikiwersję wytrawną – zamiast cukru waniliowego dodać ulubionych przypraw Nie ma u mnie zasady, że pierwszy naleśnik się nie udaje. Raczej bywa odwrotnie. Najlepiej smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu. Kiedyś bardzo nie lubiłam ani smażyć ani jeść naleśników. Odkryłam jednak przepis, który mnie zachwycił i od tamtej pory naleśniki zostały wprowadzone do jadłospisu. Ciasto na naleśniki wychodzi(...)chochlą i nabieram ciasto. Wlewam na środek i rozprowadzam po tafli patelni. Gdy spód się przyrumieni przewracam na drugą stronę – ja podważam łopatką, bo tak mi wygodniej. Przepis na krem : 125 g. serka mascarpone 100 ml. śmietany kremówki opcjonalnie można dodać łyżeczkę cukru pudru Składniki miksuję do uzyskania gęstej masy. Trzeba uważać by nie ubijać za długo, gdyż
apetytnapieczeniecoś co nada wspaniałego aromatu. Ja stawiam na ekstrakt waniliowy. Dlaczego? Dlaczego warto wybrać ekstrakt waniliowy? Wzbogaci on smak niemal każdego wypieku. Komponuje się wspaniale z tortami, ciastami, kremami, a nawet lodami, dodając im wyrazistości. Wykorzystywany jest niemal przez wszystkich cukierników. Używany przeze mnie ekstrakt waniliowy, to ekstrakt z wanilii Madagascar Bourbon Nielsen-Massey. Ma on kremowy, słodkawy(...)obsypaną kaszą manną małą blaszkę (u mnie prostokątna). Najpierw wylewamy jasną część, a potem dowolnie ciemną. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika, stosujemy zasadę suchego patyczka wbitego w ciasto (u mnie ciasto piecze się około 30-35 minut). Po przestudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem i kroimy
Słodkie okruszkiWYKONANIE:1. żółtka z częścią cukru ucieramy na gorąco. Na parze. (Garnek z żółtkami stawiamy na garnku z gotującą się wodą i ucieramy, cały czas miksujemy, aż krem żółtkowy zrobi się gorący. Pamiętajcie aby przed rozbiciem jajka porządnie sparzyć wrzątkiem.2. żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż się rozpuści.3. Masło(...)również dali się podejść fenomenem delikatności, kremowej konsystencji i smakiem bakalii. Znika więc nasze cudo w mgnieniu oka. Tym razem postanowiłyśmy że jedna pascha to zdecydowanie za mało, bo bez sensu, aby moment po zrobieniu była już tylko wspomnieniem. Ps. nie pytajcie ile dokładek wylądowało na naszych talerzykach podczas pisania tego posta.To jest tak pyszne, że my jesteśmy pewne
Wypisz WymalujWitajcie, dzisiejsza propozycja to coś dla wielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja(...)drugą z kakao. Pierwszą część biszkoptu smarujemy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugim biszkop tem, którego smarujemy masą kakaową. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy pozostałą częścią kremu kokosowego . Górę tortu posypujemy startą czekoladą oraz ozdabiamy kulkami kokosowymi. Torcik jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa się w ustach. To pyszna propozycja dla osób dbających o linię;) Smacznego
Health-Fit-Life