bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:863/3453)

Kolorowe pieczone kotlety drobiowe 1114

Cieszą oko i podniebienie. Kolorowe, drobiowe kotlety są pieczone w piekarniku, bardzo zdrowe i bez sezonowych składników, czyli możliwe do zrobienia przez cały rok. Filety zamiast mielić, drobno siekam. Konsystencja jest wtedy dużo przyjemniejsza niż w mielonym mięsie a pieczenie w piekarniku czyni je zdrowymi. Do ich przygotowania użyłam produktów od Orzech. :-) 2 filety z kurczaka 1/2 puszki

Szefowa kuchni
Pomarańczowa, drożdżowa baba wielkanocna (bez cukru) 138

Leszczyńskiemu, wielkiemu smakoszowi. Czyniąc tradycji zadość upiekłam drożdżową babkę. Co prawda nie zużyłam do pieczenia kopy jaj jak nakazywała ówczesna tradycja, ale babka smakuje zachwycająco. Jest mięciutka, puchata i bardzo aromatyczna, dominuje smak domowej skórki pomarańczowej. Po raz pierwszy ciasto drożdżowe  upiekłam bez dodatku cukru. Cukier zastąpiłam miodem, a lukier zrobiłam na bazie zmielonego ksylitolu. Powiesz(...)wyłożyć tylko do połowy foremki. bo silnie wyrasta. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do ponownego wyrośnięcia przed wstawieniem do piekarnika ciasto posmarować wodą lub mlekiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 200`C 30 minut. Początkowo studzić w foremce, później wytrząsnąć babki z foremek i studzić na kratce ksylitol zmielić na mączkę i rozcierać z sokiem z cytryny grzbietem łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka szparagowa w szynce na kaszy gryczanej zapiekanej z cukinią i kurkami 158

szynki/ cukinii zawijamy po 10-15 fasolek i układamy w naczyniu żaroodpornym. Gdy zawiniemy fasolkę we wszystkie plastry, spryskujemy ruloniki oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i pieczemy wraz z kaszą (lub bez) 15minut w 200 stopniach. Składniki na kaszę: - 100g kaszy gryczanej (1 woreczek) - łyżka domowego bulionu warzywnego lub 1 kostka bulionowa warzywna - 1 cukinia - 2 cebule - 2 garście(...)Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do całej reszty, doprawiamy i porządnie mieszamy całość. Drugie naczynie żaroodporne (pierwsze zużywamy do fasolki) smarujemy olejem kokosowym, przekładamy do niego mieszankę z kaszą i pieczemy wraz z fasolką 15 minut w 200 stopniach. Smacznego

Be Fit Be Strong
sernik "witaminka" z bezą 164

marchewkowego z brzoskwinią 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 3/4 kostki masła 4 żółtka (pozostałe z bezy) 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej na bitą śmietanę; 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu na bezę: 4 białka 1 szklanka cukru łyżka soku z cytryny łyżka mąki ziemniaczanej Najpierw przygotować sernik. Jajka podzielić(...)pary (jeśli nie mamy to na dnie ustawić miseczkę z wodą) i piec około półtorej godziny. Po upieczeniu wystudzić w otwartym piekarniku.  Przygotować bezę: białka ubić na sztywno najpierw same a następnie dosypywać cukier. Na końcu dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Papier do pieczenia uciąć na wymiar blaszki i wyłożyć pianę. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cukinia faszerowana kurczakiem 66

kurczaka może być również propozycją na letnią kolację na ciepło. To również świetny pomysł wówczas, kiedy masz ochotę na przekąskę, ale nie chcesz przesadzić ze zbyt ciężkim posiłkiem. Pieczona cukinia z farszem z kurczaka to ekonomiczne i wdzięczne danie. Zamienia skromną cukinię w pełnowartościową i pyszną koncepcję na letnie danie dnia! Poza tym przepis na faszerowane łódeczki z cukinii możesz(...)obiad z prostych składników. Polecamy również inne nasze przepisy na cukinię. Zobacz jak zrobić pyszne frytki z cukinii z piekarnika oraz poznaj nasz przepis na oryginalną cukinię pieczoną w piekarniku . Cukinia faszerowana bez mięsa , to także godny uwagi pomysł na pyszny obiad. Zapraszamy na przepis na cukinię nadziewaną kurczakiem. Cukinia faszerowana kurczakiem Składniki filet z piersi kurczaka

Kuchnia Na Wypasie
Walijskie chleby z doniczek 137

roztrzepane jajko do posmarowania ziarna kopru włoskiego do posypania dostępnego na stronie www.Skworcu.com.pl 1. Natłuścić olejem dwie gliniane doniczki, można również wyłożyć je papierem do pieczenia, wtedy mamy pewność, że bez kłopotu wyjmiemy upieczony chleb. Przesiać mąkę i sól do dużej miski i zrobić zagłębienie w środku. Starannie rozetrzeć drożdże z odrobiną mleka. Wlać pozostałe mleko i wymieszać(...)powinny być wypełnione do połowy). Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 40 minut. 5. Rozgrzać piekarnik do tem. 200 C. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami kopru włoskiego. Piec 40-50 minut, aż bochenki się przyrumienią . Ostudzić je na metalowej kratce. Źródło ,, encyklopedia chleba

Apetyczna babeczka
FLATBREAD PIZZA Z PATELNI 186

Flatbread świetnie się również sprawdzi jako spód do pizzy z patelni. Przygotowany jest z mąki, soli oraz jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Bez drożdży - ciasto spulchnione jest proszkiem do pieczenia. Do tego dodatki - u mnie: kindziuk, mozzarella, pomidorki koktajlowe oraz oliwki i świeży szczypiorek. Przygotowanie takiej pizzy jest bardzo proste i dużo szybsze(...)samo smażenie na patelni (bez tłuszczu!) nie zajmuje więcej niż 5-6 minut! Smakuje rewelacyjnie, a nawet dużo lepiej niż na cieście drożdżowym. Idealny przepis dla osób zabieganych i tych co nie posiadają piekarnika... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 400 g jogurtu greckiego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1/2 pęczka natki

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z gotowanym budyniem 159

składników..Sernik wyszedł pyszny, polecam..ja na pewno jeszcze kiedyś zrobię, tylko zmniejszę ciut  ilość ciasta kruchego i dam owoce, bo tym razem jest bez owoców. Ciasto dodaję do wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę -Słodkości na Dzień Babci ..no, i dla dziadków też.Razem ze mną ciasta piekły :cdn. Ciasto 40 dkg mąki 20 dkg masła(...)spód wyłożony w blaszce. Na wierzchu ułożyć  owoce [ u mnie akurat bez owoców] . Ciasto kakaowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach na masę serową z owocami [ moje ciasto było za słabo schłodzone, nie dało się trzeć na tarce,więc rwałam małe kawałeczki ] . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z bezą i kruszonką 1119

cytryny 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (z cukrem) 1 łyżeczka cynamonu Beza: 5 białek (jeśli mamy zamrożone białka możemy dodać jeszcze 3 aby beza była wyższa) 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Sposób wykonania: W dużej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Dodajemy pokrojone w kostkę schłodzone masło i siekamy(...)cukru były prawie niewyczuwalne). Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Na podpieczony spód nakładamy jabłka, na jabłka wykładamy bezę a na koniec ścieramy na wierzch na dużych oczkach tarki mocno schłodzone ciasto. Wkładamy ciasto z powrotem do piekarnika. Pieczemy w 170° przez 45 minut

Qchnia po prostu
Kolorowa tarta 157

pieczone w piekarniku. Coś co można przygotować na dwa dni, odgrzać lub zjeść na zimno. Tak właśnie powstała pyszna lekko pikantna tarta z dodatkiem mielonego indyczego mięsa i kolorowych serów. Tarta jest niezwykle efektowna w wyglądzie i równie zaskakująca w smaku, Spód zapiekanki to nic innego, jak klasyczne kruche ciasto, które bez problemu można wykorzystać również do pieczenia(...)zielony - bazyliowy, ale może być też zwykły) CIASTO:  Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy masę

Kuchnia od dwojga
Jadalne prezenty: Biscotti bez cukru 182

pistacji (lub innych orzechów) 75 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy 2 jajka 2 łyżki płynnego miodu Przygotowanie biscotti bez cukru: Suszone morele drobno posiekaj. W średniej wielkości misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki migdałowe, pistacje, żurawinę oraz suszone morele.  Do małej miseczki wbij jajka, rozbełtaj i wymieszaj z miodem. Miksturę przelej(...)wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 30 minut. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ostrym nożem (najlepiej takim z ząbkami) skośnie pokrój wałki ciasta na kromki o grubości ok. 1,5 cm. Ułóż je płasko na blasze i piecz w temperaturze 140 stopni C przez ok. 10 min. z każdej strony. Ja piekłam ciastka w dwóch

Chilli Czosnek i Oliwa
Tort bezowy Dacquoise – Dakłas 285

moja mama świętuje podwójnie, gdyż dzisiaj są jej imieniny, więc nie mogłam przygotować nic innego! Czy jest coś lepszego od połączenia bezy, śmietanki, kajmaków i bakali? Wątpię Składniki na bezę: – 190g drobnego cukru – 4 białka, o temp. pokojowej – szczypta soli Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100g śmietanki 30% – 100g orzechów włoskich – 100g świeżych daktyli(...)dużego talerza) i wykładamy na niego pianę, dorównując ją do narysowanego okręgu. Boki bezy formujemy za pomocą łyżki ruchami z dołu do góry. Tak przygotowaną bezę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 120 stopni i pieczemy 30 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy 3 godziny. Studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. W osobnej misce mieszamy mascarpone

Be Fit Be Strong
Sernik tradycyjny wiedeński 78

Przepis na tradycyjny sernik wiedeński, z rodzaju nieco cięższych i bardziej kremowych serników bez spodu. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 90 min   Składniki: (na tortownicę 16 cm) 500 g sera dobrej jakości z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 100 g masła 4 jajka 2 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1 łyżeczka cukru

Słodki Blog
Pavlova z figami 174

cukru pudru, cały czas miksując. Gdy masa będzie już gęsta i lśniąca, dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną, całość łączymy ze sobą. Na papierze do pieczenia stawiamy okrągłą blachę (22-25 cm), którą odrysowujemy długopisem. Bezę przekładamy na środek okręgu, wyrównując brzegi, które następnie "wyciągamy" płaską łopatką do góry. Wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8 minut(...)czym zmniejszamy temperaturę do 140 i pieczemy 90 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach.      Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i wykładamy na szczycie wystudzonej bezy. Na wierzchu układamy figi pokrojone w ćwiartki - można je zastąpić także innymi świeżymi owocami, frużeliną lub wiórkami czekolady.      Bezę najlepiej podawać na świeżo, kolejnego dnia nie jest już

sama złodycz
Pyszny, ciemny piernik keto z orzechami 41

grama węgli ).  2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki przyprawy korzennej szczypta mielonego ziela angielskiego 2 duże jaja 1/2 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ulubionych, posiekanych orzechów Wykonanie: Zaczynamy od dość długiego i dokładnego ucierania masła z erytrytolem,  na puszystą masę, do zupełnego rozpuszczenia słodzika. Następnie dodajemy miód - ponownie ucieramy(...)kremowa, dobrze ubita masa tortowa.  Na koniec dosypujemy orzechy, mieszamy łyżką  i przekładamy całość do formy keksowej.  U mnie silikonowa, więc obyło się bez smarowania i wykładania papierem. Pieczemy w 170 stopniach, około 40 minut. Sprawdźcie patyczkiem, czy jest gotowe - czasu pieczenia nie przedłużajcie,  by piernik nie stał się suchy i zbyt zrumieniony

Kronika Piekarnika