bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:863/3453)

Makowiec japoński 78

Makowiec japoński to wilgotne ciasto z jabłkami i maku, które wręcz rozpływa się w ustach. Jest bez spodu i dodatku mąki. Piekę go na Wigilię oraz imprezę sylwestrową. Jest pyszny i bardzo prosty w zrobieniu. Na wigilijnym stole obok sernika obowiązkowo musi być też makowiec. Tym razem polecam makowca japońskiego z dużą ilością jabłek, dzięki którym ciasto jest wilgotne

Ania gotuje
Orzechowe galette z truskawkami i rabarbarem 61

mielone orzechy, które wspaniale wzbogaciły jego smak. Ciasto wspaniale smakuje również na ciepło. Orzechowe galette z truskawkami i rabarbarem to bez wątpienia idealna propozycja na letni sezonowy deser. Możemy je przygotować bez tortownicy czy formy do pieczenia. Ważne jest tylko, żeby ciasto przed pieczeniem było mocno schłodzone. Na blogu znajdziesz również przepis na inne galette → galette

Kulinarne przygody Gatity
🍫🍓 Ekspresowe ciasto czekoladowe z truskawkami 🍓🍫 227

dwóch pariach i wymieszać trzepaczką. Dodać pokrojoną drobno czekoladę i chwilę wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierch ułożyć kawałki truskawek. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy na funkcji góra dół bez termo obiegu ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe posypać cukrem pudrem po przestudzeniu. Smacznego! *ciasto

Kulinarne przygody
Serowa babka z migdałami 89

Babka to jedno z najbardziej klasycznych ciast goszczących na naszych stołach podczas Wielkanocy. U nas królują głównie te drożdżowe, piekę je z bakaliami lub bez, polewam np. lukrem, czekoladą lub posypuję cukrem pudrem. Podrzucam Ci linki do tych przepisów: Drożdżowa babka z bakaliami Baba drożdżowa wielkanocna z rodzynkami Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Natomiast dziś zapraszam na trochę inne

Kulinarne przygody Gatity
Kuchenne prezenty pod choinkę 77

prezent warto jednak wybrać coś bardziej niejednoznacznego i oryginalnego. Półmisek w formie przeciętej butelki? A może leżący kieliszek w kształcie miski? Albo porcelanowa replika kości udowej. Takie podarunki bez wątpienia pozwolą na serwowanie dań w nieoczywisty, a nierzadko nawet spektakularny sposób. To właśnie takie prezenty sprawiają, że możemy podawać dania w inny niż zazwyczaj sposób, że szukamy nowych pomysłów(...)sprawić problemu podczas mycia ich w zmywarkach. Z powodzeniem można także przygotowywać w nich potrawy w kuchenkach mikrofalowych. Różnorodność modeli naczyń żaroodpornych jest tak duża, że bez problemu przyrządzimy w nich pieczeń, ale również zapiekankę czy tartę, a nawet ugotujemy zupę czy przyrządzimy deser. Prezent do kuchni pod choinkę może być wyzwaniem dla osoby kupującej. Z pewnością warto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na buraczki do słoików 79

Należy jednak pamiętać, że buraki to azotany i w nadmiarze szkodzą. I w tym przypadku jak zawsze należy także zachować umiar. Jak zrobić buraczki na zimę bez octu? Buraki gotowane czy pieczone Najwięcej właściwości mają buraki jedzone na surowo to już wiadomo. Jednak nie można przekreślać buraków po obróbce termicznej. Jakie lepsze buraki gotowane czy pieczone? Zdecydowanie pieczone, woda

Dieta moja pasja
Tort urodzinowy z jogurtowo-wiśniową galaretką (bez glutenu, cukru białego) 79

każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, skrobię wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka

Candy Pandas
Paszteciki 66

zostawiam na kilka godzin. Po tym czasie należy dodać 3 surowe jajka i szklankę bułki tartej. Farsz jest teraz gotowy do użycia. Pamiętacie o jajkach. Bez tego farsz wypłynie podczas pieczenia. Ciasto: Z mleka, drożdży, cukru i szklanki mąki zrobić zaczyn. Przykryć folią spożywczą i czekać aż wyrośnie. Mąkę, sól i masło połączyć ze sobą. Dodać wyrośniety zaczyn

Wasze Przepisy
Lekki tort serowy 165

Składniki: 6 jajek 100 g cukru lub innego słodzidła 150 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 galaretka, najlepiej bez cukru 1/2 puszki … Czytaj dalej Lekki tort serowy

czarrna od kuchni
Chleb Drwala bez zagniatania 88

Uwielbiam chleb Drwala i piekę go często, tutaj wersja bez zagniatania. Chleb ma mięciutki i sprężysty miąższ i chrupiącą skórkę. Zachęcam do wypróbowania. Chleb Drwala. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybki i prosty Sos pomidorowy 86

objętość dwukrotnie, to jest aż większość wody odparuje. Gorący sos, nakładać do czystych i wyparzonych słoików, dokładnie zakręcić. Piekarnik zagrzać do 110 st, z termoobiegiem (jak bez termoobiegu to 115 st.). Piec przez 15 min. Wyjąć z piekarnika odwrócić do góry dnem, lub zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Smacznego

moj przepis na
Biszkopt kakaowy 90

Biszkopt upiekłam na potrzeby tortu z okazji naszej rocznicy ślubu. Jeżeli tort mi wyjdzie, podzielę się z Wami przepisem. Zaletą tego biszkoptu jest to że jest bez żadnych spulchniaczy (proszku do pieczenie czy sody) i jest bardzo puszysty. [:Listonic] Składniki na formę o średnicy 26 cm lub 28 cm na 19 cm: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 1 niecała

moj przepis na
Szybki i prosty Sos pomidorowy 71

objętość dwukrotnie, to jest aż większość wody odparuje. Gorący sos, nakładać do czystych i wyparzonych słoików, dokładnie zakręcić. Piekarnik zagrzać do 110 st, z termoobiegiem (jak bez termoobiegu to 115 st.). Piec przez 15 min. Wyjąć z piekarnika odwrócić do góry dnem, lub zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Smacznego! .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Biszkopt kakaowy 100

Biszkopt upiekłam na potrzeby tortu z okazji naszej rocznicy ślubu. Jeżeli tort mi wyjdzie, podzielę się z Wami przepisem. Zaletą tego biszkoptu jest to że jest bez żadnych spulchniaczy (proszku do pieczenie czy sody) i jest bardzo puszysty. [:Listonic] Składniki na formę o średnicy 26 cm lub 28 cm na 19 cm: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 1 niecała

moj przepis na
Tort a’la Ptasie Mleczko (bez glutenu, cukru białego) 219

homogenizowanego -50g odżywki białkowej (smak waniliowy) -4 płaskie łyżeczki żelatyny -ewentualny ksylitol Dodatkowo -łyżka pełna kakao, łyżka płaska ksylitolu, 1/2 szkl. gorącej wody (do nasączenia blatów) -tabliczka czekolady bez dodatku cukru białego + 2 łyżki oleju rzepakowego KAKAOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania(...)każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, budyń wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania