bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:869/3453)

Szybki placek ze śliwkami (bezglutenowy) 275

blachę o wielkości 26cm x 21cm mierząc dno blachy): 1 szklanka skrobi ziemniaczanej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 200 g masła 3 jajka (żółtka i białka osobno) owoce (śliwki węgierki na przykład) cukier puder do posypania Wykonanie: 1. Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy(...)Temperatura 180 stopni z termoobiegiem powinna wystarczyć, ale mój piekarnik fiksuje trochę więc ja muszę piec w temperaturze 200 stopni bez termoobiegu a następnie po 45 minutach na 10 minut z włączonym termoobiegiem. Jeszcze gorące sypiemy cukrem pudrem. Smacznego

Kawa z mlekiem
Burgery z ciecierzycy 200

czosnkiem, suszonymi pomidorami, oliwą i przyprawami. Mieszamy masę z kaszą, zieleniną, cebulą i marchewką. Odstawiamy na kwadrans. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem (180 stopni bez). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy z masy 6 kotletów, które spłaszczamy tworząc burgery. Pieczemy przez około 40 minut (w połowie czasu przewracamy na drugą stronę). Ulubioną bułkę przekrawamy na pół

Moje Kuchenne Rewelacje
Piernik bez jajek ,na miodzie 200

Dzisiaj u mnie pyszny i aromatyczny piernik, który śmiało można zrobić kilka dni przed Świętami! Robimy go szybko i łatwo. Jest bez jajek i proszku do pieczenia. Ponadto jeśli nie masz miksera, dasz sobie radę, wystarczy zwykła trzepaczka. Pomysł na piernik zaczerpnęłam z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej.  Niewiele składników ,ale efekt jest niezwykle aromatyczny i...pachnie

Z Kuchni Do Kuchni
Placki z dyni 200

pieczenia i szczyptę soli. Na patelni na któej będziemy smażyć placki rozpuszczamy masło i wlewamy do naczynia Thermomix . Mieszamy czas 30s/obr.6. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Patelnie rozgrzewamy i kładziemy po łyżce masy. Pieczemy na rumiano z obydwu stron. Placki pieczemy na małym ogniu i pilnujemy czasu bo lubią się przypalić. Ja piekłam na patelni do naleśników bez

Themo przepisy
Francuskie ciasteczka orzechowe z polewą czekoladową 162

smarujemy masłem orzechowym Helio , zwijamy od szerszego boku do węższego, zwijamy na kształt rogalika, smarujemy roztrzepanym jajkiem, najlepiej pędzelkiem. Pieczemy w temp. 190 C przez minut. Pieczemy grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Polewę czekoladową Helio rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu, polewamy lekko ostudzone rogaliki. Szybkie francuskie ciasteczka rogaliki gotowe!   Do moich rogalików wykorzystałam polewę i dekorację mleczną

Zasmakuj Kuchni
Pieczona brukselka – w miodzie i balsamico 250

godzin zamrozić, na drugi dzień rozmrozić w lodówce i dalej postępować dokładnie tak samo jak ze świeżą.   Rozgrzewamy piekarnik do 200⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Wybierzcie sobie do pieczenia równej wielkości brukselki, umyjcie je i dokładnie osuszcie. Odetnijcie końce twardych głąbów u podstawy, zdejmijcie kilka wierzchnich listków i tak naszykowane kapustki przekrójcie wzdłuż na połowy

Karo in the Kitchen
Kostka malinowo-czekoladowa 155

zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na kratkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mus malinowy : maliny i cukier umieścić w garnuszku

Pieguskowa Kuchnia
Surówka z pora 130

główną rolę w pożywieniu odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku.      Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy, czy też coraz rzadziej pojawiające się mięso, zawsze musi być duża ilość surówki. Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kostka malinowo-czekoladowa 153

zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na kratkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mus malinowy : maliny i cukier umieścić w garnuszku

Pieguskowa Kuchnia
Karleksmums - szwedzkie ciasto miłości czyli poWeekendowe Łakocie odc.159 206

sól. Mieszamy rózgą kuchenną do połączenia się składników. Smarujemy masłem blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm i wykładamy ją papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 175 st.C bez termoobiegu przez około 15 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wymujemy i studzimy. polewa czekoladowa: 140 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki zaparzonej, mocnej kawy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Grzanki z serem, pieczarkami i sosem ziołowym 110

takie. Oliwę (kilka łyżek) mieszam z olejem lnianym, dodaję przyprawy, mieszam, delikatnie polewam wierzch każdej kromki. Robię to łyżeczką do herbaty. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C, piekę grzaniem góra-dół bez termoobiegu przez kilka minut do zrumienienia się sera. Chrupkość pieczywa zostawiam Wam. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Udka z kaczki z kolendrą, zieloną pietruszką i owocami 173

kolendry. Podlać 1/2 szklanki wody. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok 1 godzinę. Po godzinie dodać gruszkę pokrojoną w ćwiartki i plastry pomarańczy, piec kolejne 30 minut już bez przykrycia. Po tym czasie przygotować sos dodając zaklepkę. Gotowe podawać z ciepłymi pyzami lub ziemniakami oraz modrą kapustą. Smacznego

Trufelkowo
Ciasto kokosowe ze śliwkami 156

śmietaną, w dwóch turach i krótko wymieszać przy pomocy szpatułki, tylko do połączenia się składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wyrównać. W ciasto powciskać pokrojone na pół śliwki. Piec w temperaturze 160 ºC bez termoobiegu przez około 40- 45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, polukrować, pokroić i podawać. Lukier : Wszystkie składniki umieścić

Słodka Strefa
Ciasteczka gryczane 2 czekolady 148

około 15-17 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być lekko zarumienione.)   (*) Ciastka można przygotować w wersji bezglutenowej. Wystarczy użyć odpowiednich czekolad i proszku do pieczenia. Mąkę gryczaną oraz proszek bez glutenu jest do nabycia na stronie Zdrowy Market

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania