bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:858/3453)

UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 100

mieszamy. Ciasto rozkładamy do blaszki 25/30 cm, wyłożonej papierem. Kruszonka- wszystkie składniki przekładamy do miski i ręką ugniatamy aż powstanie kruszonka.  Na ciasto wykładamy owoce, bez soku. na to rozsypujemy kruszonkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 40 minut.  Ciasto po wyjęciu studzimy i podajemy, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka cytrynowa. 239

małą foremkę do babki 4 jajka 150 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 200 g masła 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Skórka otarta z jednej cytryny,bez białych błonek Sok z jednej cytryny Jajka ubijamy na jasny ,puszysty krem dodając Partiami cukier .Następnie dodajemy , w trzech częściach Obie mąki przesiane z proszkiem(...)pieczenia i Miksujemy tylko połączenia się składników.Masło Roztapiamy i jeszcze ciepłe dodajemy do ciasta ,miksujemy. Sok i skórkę dodajemy na końcu ,miksujemy krótko i Ciasto przelewamy do foremki natłuszczonej i wysypanej Bułką tartą.Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Po przestygnięciu można polukrować lub posypać cukrem pudrem

Ladylaura.
JAGLANE CIASTKA CZEKOLADOWE Z WAFELKAMI 229

jajo 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g posiekanej czekolady (gorzkiej, mlecznej lub białej) 1-2 wafelki czekoladowe  Lusette Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 190 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Posiekajcie wafelki. Do rondelka włóżcie masło i gorzką czekoladę, roztopcie i delikatnie przestudźcie. Mąki wymieszajcie z proszkiem do pieczenia. Jajo zmiksujcie z cukrem, dodajcie

OliveandThyme
Zupa krem z pieczonej papryki 184

wielki błąd. Trzeba nadrobić stracony czas. Zwłaszcza teraz, gdy na polu robi się coraz zimniej, miło jest ogrzać się ciepłą zupą. Moim skromnym zdaniem, zupa z pieczonej papryki nie może się obyć bez dodatku wędzonej papryki. To ona nadaje jej niesamowitego charakteru, natomiast odrobina ostrej papryki sprawia, że jest wyrazista i lekko rozgrzewająca od środka. Z czym zupa(...)pieczonej papryki smakuje najlepiej? Opcji jest co najmniej kilka. Ja postanowiłem zrobić tortille , ale bardzo fajnie sprawdzi się też chleb z kaszy gryczanej lub zwykłe pieczywo. Wybór należy do Ciebie. Dodatkowo, żeby zupa wyglądała bardziej atrakcyjnie, możesz wsadzić w nią, tak jak ja, gałązkę rozmarynu lub posypać bazylią, oregano lub pietruszką. A Ty lubisz pieczoną paprykę? Co z nią najczęściej

Blendman
Bezy z figami 180

okrągłe bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C. i piec jeszcze 1 godzinę. Ostudzić. Przed podaniem figi pokroić w ósemki. Miód rozpuścić na patelni, wyłożyć figi. Smażyć krótko, zdjąć patelnię z palnika. Kremówkę ubić, wyłożyć na bezy. Udekorować figami i powstałym miodowym sosem. Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DWA MILIONY KALORII CZYLI KARMELOVE, KARMELOWY ZAWRÓT GŁOWY 386

dwie równe części (najlepiej użyć wagi). Jedną połową ciasta wygniatamy spód jednej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Drugą połową ciasta wygniatamy drugą blaszkę. Ciasta nakłuwamy widelcem. Jedną blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.22 minuty, do lekkiego przyrumienienia.  Na  ten czas drugą blaszkę najlepiej umieścić(...)lodówce. Po upieczeniu pierwszego spodu, wyjmujemy go, a  do piekarnika wstawiamy drugą blaszkę i pieczemy również (+/-) 22 minuty do lekkiego przyrumienienia, w tej samej temperaturze. Po wystudzeniu spodów, przystępujemy do ubijania masy śmietanowej. W misie miksera umieszczamy mascarpone, dodajemy kremówkę oraz 2 łyżki mielonego ksylitolu lub pudru trzcinowego i ubijamy na sztywno. Gotową masę śmietanową wykładamy na jeden upieczony

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe Placuszki W Trzech Odsłonach Z Truskawkami I Chią 153

czas mieszając. Jeśli nie mamy bądź nie używamy nasion chia ten krok pomijamy ! 2. W garnuszku roztrzepujemy jajko na piankę, wlewamy mleko z nasionami bądź bez, wsypujemy mąkę oraz dajemy proszek do pieczenia. Całość mieszamy do gładkiej dość gęstej konsystencji. 3. Rozgrzewamy suchą patelnie i wylewamy po 1-1,5 łyżki masy: - pierwsze placuszki robimy bez dodatków

Gotowanie...to proste !
Ciasto z porzeczkami i bezą 265

Składniki : Mieszanka do biszkoptów Polskie Młyny 4 jajka 4 łyżki wody Beza z porzeczkami : 3 białka 3/4 szklanki cukru 400 g czerwonej porzeczki 2 łyżki mąki ziemniaczanej Biszkopt przygotować według przepisu na opakowaniu. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 21x21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Ubijać przez kolejne(...)minut. Porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną. 1/3 owoców wyłożyć na biszkopcie. Do ubitych białek dodać resztę porzeczek, delikatnie wymieszać. Bezę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Po 25 minutach pieczenia wierzch ciasta przykryć folią aluminiową. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Pyszne Ciasto Michałek 175

Michałek Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80ml oleju Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: 3-4 łyżki kwaśnego dżemu lub powideł śliwkowych Krem(...)900ml mleka 2 budynie w proszku, waniliowe lub śmietankowe bez cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 180g cukru 2 kopiaste łyżki mąki pszennej – 50g 220g cukierków michałków 250g masła w temperaturze pokojowej 1 płaska łyżka kakao bez cukru Wierzch: 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie) 1 płaska łyżka cukru pudru

Mała Cukierenka
Koktajl z pieczonej dyni 139

jest jesień, na straganach króluje dynia, zdecydowałam, że to ona będzie podstawowym składnikiem mojego koktajlu. Pozostało mi wybranie odpowiednich składników. Pomyślałam, że do koktajlu z pieczonej dyni, świetnie będą pasowały blanszowane migdały, chrupiące, bez skórki, bardzo dobrze mi znanej marki Bio Planet, której produkty cenię i polecam od wielu lat. Lubię, gdy w koktajlach, które przygotowuję jest także “chrupiący(...)Przekrawamy na pół, usuwamy środek. Nie usuwamy skóry, bo dynię hokkaido można jeść bez jej obierania. Dzielimy warzywo na podobnej wielkości kawałki i wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z 1 garścią blanszowanych migdałów. Dynie i migdały skrapiamy oliwą z oliwek i syropem klonowym, mieszamy i pieczemy przez nie więcej niż kwadrans, aż warzywo zmięknie. Upieczoną odstawiamy, aż ostygnie

Moja smaczna kuchnia
Niedzielny obiad: Kurczak faszerowany chlebem 134

kupiona za parę groszy w hipermarkecie. Druga ważna rzecz: pieczywo powinno być czerstwe, bo wtedy lepiej chłonie soki z kurczaka. I wreszcie sprawa pieczenia: pamiętajcie, że nadziewany drób trzeba piec dłużej niż gdy jest bez nadzienia. Wysoka temperatura potrzebuje czasu, żeby dotrzeć w głąb kurczaka. Nie ma większego grzechu kulinarnego niż podanie niedopieczonego kurczaka! Upieczony, faszerowany kurczak musi(...)jeśli farszu jest go za dużo. Nie musisz spinać wykałaczkami kurczaka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez 30 minut, polewając wytworzonym sosem kurczaka co 15 minut. Po godzinie pieczenia przewróć kurczaka plecami do góry i piecz go w ten sposób przez 15 minut. Następnie znowu odwróć

Niedzielny kucharz
Niedzielny obiad: Kurczak faszerowany chlebem 136

kupiona za parę groszy w hipermarkecie. Druga ważna rzecz: pieczywo powinno być czerstwe, bo wtedy lepiej chłonie soki z kurczaka. I wreszcie sprawa pieczenia: pamiętajcie, że nadziewany drób trzeba piec dłużej niż gdy jest bez nadzienia. Wysoka temperatura potrzebuje czasu, żeby dotrzeć w głąb kurczaka. Nie ma większego grzechu kulinarnego niż podanie niedopieczonego kurczaka! Upieczony, faszerowany kurczak musi(...)jeśli farszu jest go za dużo. Nie musisz spinać wykałaczkami kurczaka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez 30 minut, polewając wytworzonym sosem kurczaka co 15 minut. Po godzinie pieczenia przewróć kurczaka plecami do góry i piecz go w ten sposób przez 15 minut. Następnie znowu odwróć

Niedzielny kucharz
Pieczony pasztet z wątróbką 183

Dzisiaj polecam pasztet pieczony z wątróbka, robiłam go pierwszy raz ale rodzina się nim zajadała, więc chyba wyszedł smaczny. Pieczony pasztet z wątróbką Składniki: 800 g mięsa wieprzowego (z szynki) 200 g boczku surowego 500 g wątróbki drobiowej 1 duża marchewka ½ małego selera por  pietruszka mała ziele angielskie, liście laurowe(...)będzie nadawał się do smarowania. Jak masa będzie już dokładnie wyrobiona i wybraliśmy już czy mamy pasztet do miękki (z wywarem)  czy twardy (bez wywaru), przełożyć do formy. Ja piekłam w dwóch aluminiowych foremkach. Piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu pasztet wystudzić w formie. Pieczony pasztet z wątróbką podawać

Pomysłowa kuchnia
Zawijany chleb o smaku pizzy 174

odstawić w ciepłe miejsce na ok 30min do napuszenia. Przed pieczeniem, chleb posmarować oliwą. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, dolny poziom piekarnika - i piec ok 50 minut w temp. 180C. Po upieczeniu, chleb wyjąć z blaszki i studzić na kratce. Rozkrajać po zupełnym wystygnięciu, aby farsz "nie uciekł" ze środka. Nadzienie(...)Zamiast przygotowywania z niego kanapek, jedliśmy go z Panem Mężem z wielką przyjemnością jako dodatek do parówek, leczo czy zupy-kremu. Chleb zdecydowanie bronił się w smaku sam, bez niepotrzebnych dodatków w postaci masła, wędliny czy innych, kanapkowych "usprawnień

Grunt to przepis!
BEZA Z KREMEM Z MARAKUI 129

physalis WYKONANIE Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i rysujemy na niej okrąg o średnicy 21-22 cm.  Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni C., bez termoobiegu. BEZA: Białka ubijamy na lekko sztywną pianę. Cały czas miksując, stopniowo, łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Kolejną porcję cukru dodajemy, gdy poprzednia połączy się z masą. Po dodaniu ostatniej(...)spodnią stroną łyżki formujemy wysoki rant. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30 minut w 120 stopniach C, a następnie redukujemy temperaturę do 100 st. C i pieczemy 2 godziny. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim bezę do całkowitego wystygnięcia. KREM: Żelatynę wsypujemy do rondelka i zalewamy 3 łyżkami zimnej wody. Mieszamy, odstawiamy na 15 minut do napęcznienia. Tuż przed użyciem, bardzo

cool and minty
Karpatka 166

Przyznaję się bez bicia: raz w życiu robiłam Karpatkę i to z torebki, jakieś 10 lat temu. Ambicje wzrosły i zrobiłam od początku do końca. Torebki niech sobie leżą, ale w sklepie jak komuś potrzebne. A Karpatka, albo jak mówi mój syn "Garbatka" jest naprawdę bajecznie prosta w wykonaniu! Uwierzcie mi.  Składniki na ciasto: 1 szklanka wody(...)proszku do pieczenia Wykonanie: Masło rozpuszczamy w garnku, dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Potem wsypujemy mąkę i ucieramy mikserem do powstania gęstej masy bez grudek. Po przestudzeniu wsypujemy proszek do pieczenia i dodajemy jajka, wbijając po jednym cały czas miksując. Gotową masę dzielimy na dwie części. Blachę o wymiarach 32 x 23 cm smarujemy tłuszczem

Blondynka Gotuje
Szwedzkie ciasto kladdkaka – ciasto bez mąki 107

podaję ciasto z owocami. Czekolada i truskawki świetnie ze sobą pasują podobnie jak czereśnie. Okazuje się, że szwedzkie ciasto kladdkaka można upiec również bez mąki. Dzisiaj mam właśnie dla Was przepis na ciasto czekoladowe bez mąki. Jest to pyszne ciasto, które wyrasta po brzegi foremki ale zaraz po wyłączeniu piekarnika natychmiast opada. Nie, nie to nie zakalec(...)około 5 minut na puszystą pianę. Następnie wlej czekoladową mieszankę i wymieszaj ciasto szpatułką. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia. Brzegi posmaruj tłuszczem. Napełnij foremkę ciastem i wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika. Piecz ciasto przez około 40 minut bez termoobiegu (podgrzewanie góra – dół). Upieczone ciasto ostudź w foremce. Najlepiej wstaw do lodówki na kilka godzin. Wystygnięte

codojedzenia
Ciasto z rabarbarem i bezową pianką 153

zwykłego wyjdzie pyszne ciasto tylko rabarbar trzeba bardziej posłodzić. Kwaskowatość rabarbaru przełamana słodkością bezy - to jest to!  Składniki: Ciasto: 30 dag mąki 1/2 margaryny 2 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 4 żółtka 3 łyżki śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Piana: 4 białka szklanka cukru Dodatkowo: 5 łodyg rabarbaru  5 łyżek cukru Sposób wykonania: Proszek(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rabarbar umyć, obrać i pokroić na kawałki o grubości ok. 2cm. Wymieszać z cukrem i wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać aż do rozpuszczenia cukru i uzyskania sztywnej piany. Wyłożyć na blachę. Ciasto piec w temp. 150 st. C przy włączonym termoobiegu aż beza lekko się zarumieni

Cukiernia Pychotki

Proponowane wyszukiwania