Mięciutkie i puchate ciasteczka dyniowe przełożone powidłami śliwkowymi. Smaczne także w wersji saute. Opcjonalnie oprószone cukrem pudrem. Łatwe i szybkie do przygotowania, pod warunkiem, że z wyprzedzeniem przygotujemy puree z dyni. Warto pamiętać także o wcześniejszym wyjęciu jajek i masła z lodówki oraz o długim i dokładnym ubiciu masła z cukrem. Ś wietne do popołudniowej herbatki lub do śniadaniówki dla dziecka. SKŁADNIKI / 26 szt (13 podwójnych) 50 g roztopionego masła (lub 1/4 szklani oleju) 5... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...