bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:487/3453)

Śmietanowiec na zimno 362

Nic mi ostatnio nie wychodzi tak jak trzeba...tym razem z braku czasu [ musiałam iść do pracy] za szybko wylałam ostatnią galaretkę na wierzch ciasta ..i

Moje domowe kucharzenie
Azjatycka sałatka z kaczką 224

oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy (nakryte pokrywką lub folią aluminiową) do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzanie góra-dół, koniecznie bez termoobiegu). Pieczemy przez 60 minut, zdejmujemy pokrywkę, zwiększamy temperaturę do 200°C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Mięso powinno ładnie odchodzić od kości – oddzielamy(...)błon (najszybciej jest po prostu ręcznie obrać). Uwaga: Nie wylewamy tłuszczu jaki się wytopił w naczyniu! Łyżeczkę zostawiamy do dressingu, resztę przelewamy do słoiczka – jest genialny do pieczonych ziemniaków (może długo stać w lodówce). Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Dymkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Sałatę (u mnie rukola) myjemy i osuszamy. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem

Poezja smaku
Trufle wafelkowo-serowe 190

Jeśli mamy ochotę na jakiś ciekawy deser do kawki, to czasem wystarczy nam zwykły czekoladowy wafelek, z którego można wyczarować  Trufle wafelkowo-serowe . Składniki: 1

Kuchnia co dnia
Delikatny sernik z czekoladą i truskawkami 281

przez 30 min. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu(...)trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać. Na końcu dodać rodzynki. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą

maniapieczenia
Tradycyjne ciasto z rabarbarem i bezą 184

Ciasto: 160 g mąki 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru brązowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 100 g masła 1/3 szklanki mleka około 2-3 laski rabarbaru Beza: 4 białka 130 g cukru pudru 1 łyżka octu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 40 g płatków migdałowych Przygotowanie: Rabarbar obieramy i kroimy(...)ocet. Miksujemy. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i rozprowadzamy na nim bezę. Całość posypujemy płatkami migdałowymi. Temperaturę zmniejszamy do 130 stopni i pieczemy ciasto około 40 minut, aż beza będzie chrupiąca. Gdyby wierzch za bardzo brązowiał, można w czasie pieczenia wierzch ciasta przykryć papierem do pieczenia

Mania Gotowania
Zemsta Teściowej 864

dodać sok z cytryny i chwilę miksować. Drugą część ciasta wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć bezę robiąc fikuśne kleksy i oprószyć płatkami migdałowymi. Piec w temp. 160ºC przez ok. 30 minut. Jeden blat ciasta (bez bezy) ułożyć w formie, wyłożyć na niego mocno tężejącą galaretkę (fot.1) i wstawić do lodówki, aż całkowicie

Świat Ciasta
Kakaowe babeczki dyniowe 284

zrobienia samemu, do tego TANIE i smaczne) 4 łyżki nasion amarantusa 1 łyżka fruktozy/ksylitolu lub innego słodzidła 4 płaskie łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dżem bez cukru o dowolnym smaku (pół łyżeczki do każdej babeczki, u mnie smak czarna porzeczka) Do babeczek można dodać kawałki czekolady bądź orzechy, można też upiec je bez dżemu(...)najlepiej w młynku do kawy albo innym urządzeniu, które zrobi nam z płatków drobnicę przypominającą mąkę). Naszą mączkę wrzucamy do miski razem z amarantusem, kakao, słodzidłem i proszkiem do pieczenia. Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Do suchych składników dodajemy dynię, jogurt naturalny i żółtka jaj, i dokładnie mieszamy aż masa ładnie się połączy. Będzie ona dosyć gęsta

Jak gotować i nie zwariować
Bezowa rozpusta 179

Jesteśmy już w domu. Ufff nawet nie wiecie jak człowiek się cieszy z własnego łóżka czy łazienki. Niestety lub stety jesteśmy jeszcze uziemione w domu do

Gotowanie z pasją
Pieczona kaczka z jabłkami 223

ziemniakami – w całości lub w porcjach. Dekorujemy żurawiną i rozmarynem. Podajemy z dodatkową żurawiną oraz z sosem z pieczenia. Uwagi Jeśli chcemy, aby kaczka miała bardziej rumianą i chrupiącą skórkę, przez ostatnie 15-20 minut możemy piecbez przykrycia, ewentualnie użyć wówczas funkcję grilla. Ziemniaków nie musimy podgotowywać – możemy je upiec od początku do końca w brytfannie(...)center;width: 50%;} #gallery-13 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-13 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Kaczka z jabłkami Kaczka z jabłkami Kaczka z jabłkami Post Pieczona kaczka z jabłkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Łaciata babka na białkach 106

Często w przepisach potrzebne są żółtka, a białka nam zostają. Przyznam szczerze, że mam już dosyć pieczenia pavlovych,  bez, czy bezików z białek, więc szukałam innych rozwiązań. I tak też powstała łaciata babka, która okazała się nie tylko bardzo smaczna, ale również bardziej wilgotna, niż standardowe ciasta tego typu. Z podanych proporcji otrzymujemy raczej małe ciasto, więc(...)cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150 ml mleka 3,2% 120 ml oleju rzepakowego 200 g mąki pszennej tortowej 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g kakao + 20 ml mleka WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę keksową o wymiarach 12 x 25 cm wysmarować masłem

Passions hobbies life
Ciasto 3 bit 380

Ciasto to wielokrotnie jadłam ale nigdy nie robiłam sama. Zawsze bałam się takich ciast w których jest wiele warst a na dodatek z masą buduniową, która

Monia miesza i gotuje
SERNIK NA ZIMNO I 257

Miał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę i

Walijskie Pichcenie
Sałatka z buraków i dlaczego marzy mi się nowy piekarnilk 229

nich duże blachy i duże naczynia - nie straszne nam pieczenie gęsi lub indyka  - Wnętrze ma unikalny kształt - Home Made - inspirowany tradycyjnymi piecami opalanymi drewnem.   Potrawy są ogrzewane równomiernie ze wszystkich stron, dzięki temu są zawsze doskonale przygotowane: chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku -  często piekę chleb, to rozwiązanie idealne dla chleba, taki piecyk byłby(...)obranych orzechów włoskich Sok z jednej cytryny 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 4 łyżki oliwy Łyżka miodu, lub do smaku Sól i pieprz przygotowanie Buraki ułożyć na ruszcie, bez mycia i obierania, piec ok 60 - 75 minut w temperaturze 200 st C. aż buraczki będą  miękkie. Wystudzić, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać sok z cytryny z solą, pieprzem

Stare Gary
Ciasto rabarbarowo-truskawkowe (bez pieczenia) 221

powiem, że z tego ciacha jestem baaardzo dumna. Jest przepyszne (uprzedzam, że na jednym kawałku nie poprzestaniesz), poza tym bardzo łatwe do zrobienia, no i nie trzeba go piec :)  Na pewno każdy zna najprostszy letni deser, czyli połączenie truskawek ze śmietaną, w dzieciństwie zajadałam się nim niemalże codziennie. To była inspiracja do powstania tego ciasta. Do truskawek ze śmietaną(...)rabarbarowo-truskawkowy: 300 g rabarbaru (poza sezonem można zamienić na truskawki) 7 łyżek cukru 50 ml wody 300 g truskawek 180 g kwaśnej śmietany 2,5 torebki budyniu śmietankowego bez cukru (1 torebka = 35g)   Ganasz czekoladowy: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie: 1. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jedną paczkę herbatników (100 g, czyli

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania