bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:483/3453)

Proste Ciasto Drożdżowe Z Czarną Porzeczką 123

posypujemy kruszonką, odstawiamy na 20-30 minut na ostatnie podrośnięcie (pod ściereczką) 7. Po lekkim  podrośnięciu wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stop (góra-dół) bez termoobiegu. Pieczemy przez 35-40 minut do suchego patyczka i zrumienienia kruszonki. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika po 5 minutach wykładam ciasto z papierem na kratkę aby odparowało i szybciej

Gotowanie...to proste !
Bananowe gofry z czekoladą 117

Gofrownice Dezal mają 1300W, co gwarantuje szybkie pieczenie i chrupiące gofry. Oprócz mocy duże znaczenie ma również sama konstrukcja (ale zwykły użytkownik nie musi tej wiedzy posiadać), jak również materiał, z jakiego wykonane są płyty grzewcze. W przypadku gofrownic Dezal jest to aluminium z powłoką nieprzywierającą, co pozwala piec gofry bez dodatkowego natłuszczania płyt. Przykładowo, gofrownice z płytami(...)żeliwnymi potrzebują aż 2300W mocy, żeby się nagrzać, co wiąże się z większym zużyciem energii, wagą samego urządzenia oraz koniecznością natłuszczania płyty przed i w trakcie pieczenia. Polecam również podstawowy przepis na gofry. Bananowe gofry z czekoladą  Składniki: 1 dojrzały banan 1 i 1/3 szklanki mleka 1 jajko 2/3 szklanki mąki 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku

Obiad gotowy
DYNIA PIECZONA 115

pomarańczy, przyprawiam. Gdy używam czosnku to rozgniatam ząbki i wcieram je w kawałki dyni lub lekko rozrzucam na dynię. Rozgrzewam piekarnik do 200 C grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Piekę dynię na środkowej półce piekarnika przez 15 minut. Podaję z sosem czosnkowym lub jogurtowym. Traktuję jako obiad wege lub przekąskę. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Chleb konopny na drożdżach. 126

drożdżach i bardzo smaczny, o charakterystycznej barwie. Dodatkowo wierzch posypałam łuskanymi ziarnami konopii, aby nadać mu większego wyrazu. Konopie mam z zaprzyjaźnionego sklepu Konopna - Alternatywa Ja piekę pieczywo bez soli, ale w przepisach ją Wam podaję, bo nie każdy musi i je bez soli. Niemniej jednak namawiam do powolnej rezygnacji z solenia, bo warto, dla zdrowia i odkrywania

MamaOskarka
RAFAELLO BEZ PIECZENIA + FILMIK 96

gęsta. Herbatniki na drugi dzień ładnie miękną i ciasto jest mięciutkie i pyszniutkie, polecam.  SKŁADNIKI :  2 duże paczki herbatników 1 litr mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki z czubkiem, mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru  1 cukier wanilinowy 200 g masła  250 g wiórków kokosowych  2 kieliszki wódki ( 50 ml lub trochę więcej(...)mleka w garnku wsypujemy cukier i ogrzewamy, wlewamy budynie i mieszając zagotowujemy aż powstanie gesty budyń.  Studzimy.  Herbatniki układamy na dnie blaszki ( 25/30 ) wyłożonej papierem do pieczenia.  Masło o pokojowej temperaturze ucieramy, następnie dodajemy po łyżce zimnego budynu i cały czas miksujemy aż składniki się wyrobią. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe i wlewamy alkohil, mieksujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sezamowa beza na kruchym z niespodzianką 98

odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a schłodzone ciasto rozwałkować. Dopasować kształt ciasta do blachy, a z nadmiaru, który nam zostanie, spokojnie możemy upiec ciasteczka.  Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Składniki na bezę powinny być w temperaturze pokojowej. Zaczynamy ubijanie od białek. Gdy się lekko spienią dodajemy(...)może być bezpośrednio z piekarnika, nakładamy dżem porzeczkowy. A następnie bezę. Tak przygotowaną blaszkę wkładamy z powrotem do piekarnika i obniżamy temperaturę do 140 stopni (z termoobiegiem). Pieczemy do uzyskania chrupkości bezy i złotego koloru na wierzchu. Miej więcej godzina powinna wystarczyć. Studzimy w piekarniku

Karczma Honorietty
Sernik idealny 3258

Sernik idealny , to sernik waniliowy, sernik bez mleka, bez budyniu, bez oleju, czy masła. Nie trzeba do tego sernika ubijać białek! Bez problemu go zrobi każdy, bo cała praca polega na dodawaniu składników do misy i miksowaniu, no i upieczeniu! Sernik , który rośnie wysoko i lekko opada, ale równo i zawsze się udaje. W swoim życiu(...)gładka, ale niezbyt gęsta. Ale nie martwcie się zetnie się idealnie po upieczeniu, gdy postoi w lodówce. Masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy sernik w temperaturze 200 º C, bez termoobiegu (funkcja góra- dół), przez około 60-65 minut. Po upieczeniu otwieramy piekarnik, studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. Sernik podczas pieczenia bardzo wyrośnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mleczny blok z pistacjami i żurawiną 185

Uwielbiam blok czekoladowy. Przypomina mi smaki z dzieciństwa, kiedy mama często go przygotowywała. Tym razem postanowiłam zrobić go w trochę innej wersji, bez kakao. Wyszedł

Smakołyki Asi
Drugi przedstawiciel sezonu tortowego 164

Jako, że rozdział tortu  na dwa warianty wyszedł całkiem spontanicznie i w dodatku wciąż jestem w posiadaniu jedynie prodiża (a w nim pieczenie - suszenie bezy jest raczej niewykonalne), skorzystałam z gotowego podkładu bezowego. Mam nadzieję, że kiedyś w końcu uda mi się dopiąć swego i zrobić wersję z własnoręcznie zrobionym podkładem bezowym. Tort bezowy z masą cytrynową podkłady

Moje Pyszne Siódme Niebo
CIASTO STEFANIA Z MALINAMI 189

Pewnie wszyscy doskonale znacie  Ciasto Stefania . Szybkie proste i smaczne ciasto, którego bazą jest kasza manna. Dziś przedstawiam trochę inną jego wersję - bez kakao

Walijskie Pichcenie
Wtorek: Polędwiczki w parmezanie 111

smaczny dodatek do obiadu i pieczonymi brukselkami. Kto nigdy nie piekł brukselek traci naprawdę dużo. Brukselka to prawdziwe warzywne cacuszko, rzecz piękna i smaczna, ale ugotowana, a nie daj Bóg przegotowana, zmienia się w jednego ze stołówkowych potworów jak rozlazły szpinak, staje się gorzka i bez wyrazu. Pieczenie wydobywa wszystko co w niej najlepsze: wysoka temperatura karmelizuje zawarte

Niedzielny kucharz
Ciasteczka mega kokosowe 149

Delikatne jak mgiełka ciasteczka kokosowe, mega kokosowe w smaku i szybkie do wykonania. Nie zawierają mąki pszennej, więc jeśli pominiemy proszek do pieczenia lub dodamy taki bez mąki to będą bezglutenowe. Polecam również tradycyjne kokosanki  prezentowane wcześniej. Składniki: 1/2 szklanki mąki kokosowej 4 jajka 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 szklanka wiórków kokosowych(...)formę wyłożoną papierem do pieczenia, kulki z góry spłaszczać, nadając kształt ciasteczek. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15 - 20 minut. Studzić na kratce. Ciasteczka najlepsze są na drugi dzień, jeśli oczywiście zostaną. Zaraz po wystudzeniu są lekko miękkie. W przepisie można pominąć proszek do pieczenia lub dodać taki bez dodatku mąki pszennej, wtedy ciasteczka

Kuchcik gotuje
Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem 131

szklanka dowolnego mleka (roślinnego lub zwykłego) 1 szklanka wody 1 puszka dobrze schłodzonego mleczka kokosowego 5 łyżek niesiarkowanych wiórków kokosowych 5-6 łyżek ksylitolu Karmel daktylowy: 1 szklanka daktyli bez pestek 2 łyżki masła orzechowego dobrej jakości szczypta soli do dekoracji: orzeszki ziemne niesolone Kaszę jaglaną przepłukać i gotować (najlepiej pod przykryciem) około 15 minut, do wchłonięcia całego płynu(...)odstawić. Po przestudzeniu dodać stałą część mleczka kokosowego z puszki, wiórki kokosowe oraz ksylitol i zblendować całość na bardzo gładką masę. W razie potrzeby dosłodzić. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę, wygładzić. Daktyle umieścić w niewielkim garnuszku, zalać wrzątkiem do ich całkowitego przykrycia i podgotować do lekkiego odparowania wody około 5 minut (wtedy daktyle szybciej zmiękną

Fitkot
Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 532

średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko dno, boki niczym nie wykładać). Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy, równomiernie rozłożyć i zwilżonymi w wodzie dłońmi podociskać. Spód schłodzić w lodówce 30 minut. Masa serowo-kokosowa: Wiórki kokosowe zalać mlekiem, postawić na palniku. Od zagotowania gotować jeszcze przez ok. 10 minut bez przykrycia co jakiś czas mieszając, by masa(...)ścinać). Wyrównać powierzchnię. Sernik schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.       Krem z palonej białej czekolady: Białą czekoladę drobniutko posiekać, wysypać na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 150 st.C przez około 13-15 minut do zezłocenia. W ciągu tego czasu dwukrotnie wyjąć blaszkę z piekarnika i przemieszać czekoladę, by uniknąć przypalenia

Nastoletnie Wypiekanie
Agrestowiec 199

prostu przepyszne. Składniki: ciasto: szklanka cukru 250 g margaryny 2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 żółtek kisiel: duży słoik kompotu z agrestu 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej beza 8 białek 1,5 szklanki cukru 100 g płatków migdałowych krem: 3/4 l śmietany 30% 3 śmietanfixy Sposób przygotowania: Ciasto. Margarynę utrzeć(...)cały czas ubijając. Drugą część ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (blaszka o takich samych rozmiarach jak pierwszy placek). Na ciasto wyłożyć bezę, obsypać bezę płatkami migdałowymi i piec 30-40 minut w 160 stopniach. Krem. Śmietanę ubić z fixami na sztywno. Pierwszy placek posmarować kisielem. Na kisiel nałożyć ubitą śmietanę. Na śmietanę wyłożyć ciasto z bezą

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania