Ciasto z delikatną masą budyniowo-chałwową. Proste, szybkie i przepyszne. Masa : Chałwa 300 g masło 200 g mleko 1 litr 2 żółtka cukier 110 g mąka pszenna 3 łyżki ( 40 g ) mąka ziemniaczana 3 łyżki ( 60 g ) herbatniki kakaowe 600 g dżem z czarnej porzeczki 220 g Na wierzch : czekolada 60 % 3 cząstki ew. chałwa 100 g Blacha 20 X 30 cm. Odlewamy szklankę mleka, resztę powoli doprowadzamy do wrzenia. Odlane mleko mieszamy z żółtkami, cukrem i mąkami. Gładką mieszaninę przelewamy do ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...